Mam pytanie kiedy dzieje się akcja tego serialu. Przecież jak Autoboty i Decepticony wlądowali na ziemi to wyszli z hibernacji ho ho Wiele milionów lat później. P.S Sorka że pytam bo nie mam pojęcia czy tą są ci sami bohaterowie czy inni.
Wiesz wolę nie odpowiadać na to pytanie bo to by był spoiler.
Całość akcji podąża w tym właśnie kierunku. Dowiadujemy się na jakiej planecie i w jakim czasie dzieje się akcja.
Chyba że widziałeś i chcesz się upewnić, to napisz to odpisze.
Pamiętaj że to są potomkowie Autobotów i Deceptikonów, a główni przywódcy noszą imiona swoich walecznych przodków, czyli Megatron i Optimus.
Zgadzam się z przedmówcą. Odpowiedź na to pytanie stanowi fundament fabuły, a możemy ją poznać dopiero w drugiej serii...
to weźcie za spojlujcie. Bo nie pamiętam już drugiej serii. napisz SPOJLER SPOJLER itd :D hehehe i napisz o co kaman :D
Eee... No dobra :D
==== Uwaga SPOILER poniżej - bardzo prosimy o nieczytanie osób, które nie oglądały ===
Kiedy pod koniec drugiej serii, drugi księżyc planety okazał się machiną obcych i został zniszczony to został już tylko jeden i stało się jasne, że owa tajemnicza planeta to Ziemia. Ale to już wiecie. A akcja serialu dzieje się na prehistorycznej Ziemi. Chyba dokładnie 2 miliony lat temu. Predatony cofnęły się w czasie używając transsieciowej technologii, bo Megatron odczytał ze złotego dysku, że na tej planecie w tym czasie było bardzo dużo energonu. A Maximale podłączyły się do uciekającego z Cybertronu statku Predatonów i razem z nimi się przeniosły rozbijając właśnie na Ziemi. Nie wiem czy wiecie, ale w trzeciej serii Maximale i Predatony znalazły arkę w której spoczywały uśpione Autoboty i Decepticony, które czekały, aby się obudzić we współczesności i rozpocząć akcję z oryginalnych Transormers.
=== Koniec Spoilera ===