Kosmiczne wojny

Beast Wars: Transformers
1996 - 1999
7,6 3,4 tys. ocen
7,6 10 1 3373
5,6 5 krytyków
Kosmiczne wojny
powrót do forum serialu Kosmiczne wojny

Ja najbardziej lubilem Cheetora potem Tigertrona, Terrorzaura i Depthcharge no i Inferno byl tez dobry. Za to nie cierpiałem Waspinatora i Scorponoksa. No i Silverbolt mnie czasami drażnił.

ocenił(a) serial na 9
rafus20l

Osator był boski i Inferno to były elenety komediowe tej animacjii

rafus20l

Dinobot, charyzmatyczna postać i bohaterski koniec.

ocenił(a) serial na 10
rafus20l

Ja uwielbiam Szczurotrona ja cynizm i teksty przepełnione sakrazmem i ironią. No i fajnie kłócił się z Dinobotem, którego też lubiłem w "Beast Wars". Za co go tak uwielbiałem? Jak w drugim odcinku przyłączył się do Maximali nie wiedziałem czy to szpieg czy rzeczywiście zdrajca Predaconów co sprawiało, że postać ta była ciekawa. Dopiero w odcinku "Tajny agent" w którym to uratował praludzi przekonałem się, ze był tym dobrym.

ocenił(a) serial na 9
rafus20l

Głebinobot... pojawia sie jakos tak pod koniec, troche mruk i trzymal sie zboku... n o i fajny dizain postaci, no i Inferno - mrówa też fajny

rafus20l

Cheetor, Silverbolt, Arachna, a na pierwszym miejscu zdecydowanie Optimus Primal. Zresztą, w każdej serii (oprócz Animated) uwielbiam Optimusa i jego potomków. I fajna była ta protoforma, trochę jak mój dziadek wyglądała. :P

ocenił(a) serial na 9
rafus20l

To było tak dawno że nie pamiętam ich nazw ale był taki z białymi skrzydłami jak dobrze pamiętam...? co się w Arachnie bujał...???!!!

ocenił(a) serial na 10
patryk_B

Chodzi ci o Silverbolta.

ocenił(a) serial na 9
rafus20l

TAK :D

ocenił(a) serial na 7
rafus20l

Spokój i opanowanie Nosorona
Honor i niezależność Dinobota
Tych dwóch bohaterów tej niezwykłej produkcji utkwiło mi w pamięci na długo po zakończeniu oglądania serialu!!
A poza tym wszyscy byli zajebiści, jednak tych dwóch wyżej wymienionych lubiłem najbardziej!

ocenił(a) serial na 10
rafus20l

Mnie najbardziej podobał się gepardon, później wkurzał mnie jego wygląd po zmianie na transmetal czy coś w tym stylu. Jednak po jakimś czasie się ulepszył wpadając do jakiegoś urządzenia i wtedy był już idealny;)

Inferno miał kozacki wygląd ale robił trochę za wątek humorystyczny. Dinobot po zmianie na transmetal też był niezły. Wyglądał jak terminator:)

ocenił(a) serial na 9
rafus20l

Inferno - kurcze, ilekroć go widze to tylko się śmieje. Nie dość że kozackie teksty("Defend the colony", "Yes my queen") to jeszcze morde ma taką że na sam jej widok człowiek się cieszy :)

Dinobot - honor i waleczność. Szkoda że przez większość swojego nie-transmetalowego życia prawie nie używał "miecza". Ciągle go wyciągał ale albo dostał od Predów albo strzelał z lasera. Śmieszne to troche ale cóż. Bohater epicki

Tak ogólnie mówiąc każdy był ekstra, jednak Ci dwaj najbardziej mnie przyciągneli do TV

użytkownik usunięty
rafus20l

Ja uwielbiałem Archnę i to jak szła i strzelała. To było extra :D No i też Gepardona :)

użytkownik usunięty
rafus20l

Największą sympatią darzyłam Optimusa i Nosorona. No i może Brzytwozorę, ale niewiele jej było w całym serialu.

ocenił(a) serial na 9

na necie są wszytskie odcinki z lektorem po polsku, zapraszam do ogladniecia:)

ocenił(a) serial na 8
rafus20l

Ja trochę z innej beczki. Kiedyś pokazałem mojemu wtedy 9-letniemu bratu ten serial i nie mogłem uwierzyć że zamiast oglądać te niektóre głupie kreskówki na Cartoon Network siedział i oglądał aż zobaczył wszystkie. Teraz ma 12-scie i czasem razem siedzimy i to oglądamy. Aż się łezka w oku kręci, bo byłem w jego wieku jak to leciało na Polsacie :P

rafus20l

TO właśnie fascynujące, że jak na animację dla młodszych widzów, serial miał nieźle przemyślanych bohaterów. Twórcy musieli się naprawdę dobrze bawić podczas tworzenia.

Ulubiony bohater? Dinobot! Reeety, jak mi go w tym serialu brakowało po Code of Hero. Honor i waleczność to jedno, ale czasem potrafił błysnąć głębszymi emocjami i czarnym humorem.

Szczególnie przypadł mi do gustu także Depth Charge, taki badass po właściwej stronie barykady. Szkoda mi było końcówy, kiedy zginął. Ale przynajmniej spełnił swoje zadanie.

Rampage - w tym samym stopniu czarny charakter, co bohater traficzny. No i mocne starcia z Depth Charge.

Zaskakujące, jak w rąbance fajnie zakręcono relacjami między postaciami.

Btw, po nieszczęsnym Beast Machines miał powstać kolejny serial, gdzie Maximalami dowodził... prawdziwy Optimus, a zza grobu powróciłby Dinobot lub właśnie Depth Charge. Albo obaj.
Szkoda, że nie nakręcono tego projektu. Z drugiej strony, gdyby miało to wyglądać jak Beast Machines... to już lepiej, żeby nie męczyli się z legendą.

rafus20l

Każdego na swój sposób da się lubić. Większość wymienia zasłużonego Dinobota lecz to wybór oczywisty. Ja jeśli miałbym wybierać to:
Ulubiony Maximal: Nosoron - inteligencja + luz najlepsza mieszanka :), świetny jest w odcinku, w którym Megatron zamienia go w Predacona.
Ulubiony Predacon: zdecydowanie Tarantulator - geniusz (szaleniec?) zła, nikt tak naprawdę nie wiedział co mu chodzi po głowie, ciągle kombinował jak wykiwać nie tylko Optimusa ale i Megatrona, zawsze był tylko po swojej stronie przez co bym jak dla mnie najciekawszym z Predaconów.

Miejsce w mojej pamięci będzie miał też Inferno za "Królową" :P

ocenił(a) serial na 9
rafus20l

Sorry, że zadam trochę inne pytanie ale czy Megatron z tej serii ma jakiś związek z Megatronem z filmów i następnych seriali animowanych czy po prostu to jego imiennik?

ocenił(a) serial na 10
nieznajomy43

O ile dobrze pamiętam to Megatron z BW dostał imię na cześć pierwszego Megatrona znanego z filmów i pierwszej serii o Transformersach.

ocenił(a) serial na 9
rafus20l

Dzięki. Teraz muszę tylko jeszcze raz obejrzeć.

ocenił(a) serial na 10
rafus20l

Waspinator, taki zawsze pechowy ale dawał rade i na końcu najlepiej wyszedł ze wszystkich.

rafus20l

Srebrny Grom oczywiście. Najbardziej ludzki ze wszystkich Maximali.

ocenił(a) serial na 7
Silverbolt

Ja tez uwielbiam Szczurotrona za jego teksty

ocenił(a) serial na 8
rafus20l

Tigatron, Inferno, Arachna

ocenił(a) serial na 8
rafus20l

Mnie sie podobał Blackarachnia, Megatron czy Rattrap czy Dinobot - jakos nigdy nie polubiłem Tigertron'a czy Skorpinok. Ah Waspinator na plus :D