PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107630}

Kosmos 1999

Space: 1999
1975 - 1977
7,5 969  ocen
7,5 10 1 969
Kosmos 1999
powrót do forum serialu Kosmos 1999

myślałem, że wrócą na ziemię albo znajdą jakąś inna planetę. Od pierwszego odcinka
myślałem gdzie zakończa swoja podróż a tu taki wał. Odcinek jak każdy inny. Szkoda że
zabrakło pomysłu, chyba że były plany aby powstał trzeci sezon.

Silverio

http://www.youtube.com/watch?v=nox6XjsS7Bs

SoBizarre

dzięki :-) szkoda że nic nie kumam ;D

SoBizarre

dajcie jakieś tłumaczenie swoimi słowami mniej więcej na nasze ;-)

damian252

Generalnie chodzi o to, że po 25 latach podróży )(i w 20 lat po utracie kontaktu z Ziemią) znaleźli planetę podobną do Ziemi. Nie mogą jej dokładnie zbadać, bo będzie w zasięgu tylko 6 dni, więc muszą podjąć szybką i trudną decyzję, czy opuścić księżyc i się osiedlić. Ostatecznie zdecydowali się przenieść na tą planetę, ale nie wiedzą, co ich tam czeka. Planetę nazwali Terra Alpha. Wszyscy już polecieli, a Księżyc, został przez jakąś nieznaną grawitację wypchnięty (dosłownie katapultowany) na na nowe tory i poleciał dalej. I na koniec: do wszystkich ludzi Ziemi: mówimy "Żegnajcie", i prosimy tylko o jedno: pamiętajcie nas!!!". Koniec.

AJGOR_2

dzieki :-)
tak czy siak trzeba będzie zobaczyć całość kiedyś

damian252

Aha... Jeszcze ciekawostka. Właśnie oglądam pierwszy odcinek i w powiązaniu z tym zakończeniem coś skojarzyłem. Otóż na początku pierwszego odcinka pewien gość z Ziemi mówi Komandorowi o odkrytej, prawdopodobnie zamieszkanej, planecie, nazwanej "Meta", na której człowiek koniecznie musi wylądować. Pokazuje mu coś na kształt jakiejś fali odebranej z tej planety. Jest to dokładnie ta sama okrągła zielona fala, która pojawia się w tym powyższym filmiku na końcu. Czyżby dolecieli do planety, na którą miała być szykowana wyprawa z Ziemi? To by była niezła klamra spinająca cały serial :)
Całość ostatnio oglądałem w latach młodości w "Studio 2" :) Czyli w latach 70-tych pod koniec jakoś (nie pamiętam dokładnie).
A jeśli lubisz seriale w tym stylu, to gorąco polecam "Stargate". Trzy osobne seriale (pierwszy - SG1 - bardzo dobry, drugi - Atlantis - rewelacyjny, i trzeci - Universe - nieco gorszy, ale też niezły) i trzy filmy pełno metrażowe. Jeden jako początek całości -Gwiezdne wrota i dwa zamykające ważne wątki w serialu. Całość to jest około 350 odcinków. Jak dla mnie rewelacja. Chociaż pierwszy sezon wyglądał na nisko budżetówkę, to następne tak się rozkręciły, że niech się Star Wars schowa.

AJGOR_2

http://www.filmweb.pl/user/Wookie_LG/reviews/Totalnego+kosmosu+ci%C4%85g+dalszy- 12381

AJGOR_2

Widziałem wszystkie stargate battlestar Galactic wszystkie treki farscape i wiele wiele innych itp, itd dlatego szukam coś z scifi ze starszych bo to co wyszło niedawno lub teraz widziałem wszystko ;] i mam lipe bo niemam co oglądać z tego typu w kosmosie itp

damian252

No to Stargate jest idealny. I na prawdę jest co oglądać. W dodatku jest cały z lektorem.

AJGOR_2

widziałem wszystkie stargate;p