PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1270

Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc

Jak w tytule, niestety nie oglądałam wszystkich odcinków i nie wiem o co z tym chodzi. Dlaczego Esteffania i Victor tak pragną tej korony, czerwonego brylantu i mówią, że królowa kier jest tylko jedna i tylko ona może je mieć? I czy te trofea należą do Reiny i tylko ona może je mieć, bo inni zginą? Teraz niestety tego nie tłumaczą, pokazują tylko jak Victor morduje wszystkich (poza Steffi), którzy je mają...

Asiulka1984

Victor zajmuje się nielegalnym handlem diamentami, a jego firma to taka "przykrywka". Estefania też zajmuje się tą profesją od czasu kiedy została żoną Aretmia, a właściwie wdową po nim. Dlatego nazywają ją Królową Diamentów albo Królową Karo.
Czerwone diamenty są dla nich ważne, bo oprócz tego, że są cenne, są też przeklęte. Każdy kto ma czerwony diament jest zatem przeklęty, klejnot powoduje nieszczęścia i tylko królowa nie podlega klątwie. Jak na moje oko, to właśnie Reina jest Królową i to jej należy się korona, a nie Steffi. :) Nie bez powodu wszyscy nazywają Reinę Królową serc, czyli Królową Kier. :)
A co do korony - należała ona do jakiejś węgierskiej królowej, a Victor i Estefania chcą ją mieć, bo jest bardzo cenna i jest atrybutem królowej.

ania705

Dziękuję :-)

Asiulka1984

Nie ma za co. :) Cieszę się, że mogłam pomóc :D

ania705

Mam pytanie do osób, które obejrzały już ten serial wcześniej, czy Victor odnajdzie i zdobędzie te 3 pozostałe czerwone diamenty, o których mówił mu ten specjalista od kamieni szlachetnych? Ten gość, do którego się zwracał Maestro, powiedział mu, że były 4 takie diamenty i musi zdobyć je wszystkie, bo inaczej będzie ściągał na siebie jakieś nieszczęścia.

Ramiro_29

Wiem, o którego gościa chodzi.
Jeszcze nie obejrzałam do końca, więc nie wiem. W każdym bądź razie z diamentami będzie spoooro zamieszania. Coś będzie miała Estefania, coś Victor. I nawet Reina :)
Będą przechodziły z rąk do rąk.

ania705

No tak tam od początku jest bardzo dużo zamieszania z tymi diamentami. Wiem, że Octavio będzie miał 2 takie czerwone diamenty, których szuka Victor, ale nie wiem, czy je zdobędzie od niego. Tam jeszcze miała być też jakaś aukcja jednego z tych diamentów, nie wiem, czy to chodziło o któryś z diamentów Octavia czy o ten czwarty brakujący.

Ramiro_29

Własnie. Dokładnie nie powiem Ci, co i jak, bo tak jak mówisz z diamentami było duużo zamieszania i przechodziły z rąk do rąk, tak, że ciężko się połapać. Diamenty miał Octavio. Były też w skrytce Victora - to te, które niby dostała Reina. Jeden miała Estefania, ale kiedy postrzelili ją podczas ślubu, Javier dał w szpitalu Reinie rzeczy Steffi. Wtedy ona znalazła ten diament i go zabrała. I tak w kółko...

ania705

Kto strzelał do Estefanii podczas tego ślubu? To ile diamentów potem miała Reina jak zabrała też ten co miała Estefania chyba 3? O ile jeszcze miała wtedy te od Victora.

Ramiro_29

Jakiś wynajęty gość. Ogólnie celem miał być Javier, ale Estefania go osłoniła. Chyba Victor kogoś wynajął.
Właśnie nie jestem pewna, czy miała jeszcze te dwa. Chyba już nie :/

ania705

A tak w ogóle to dlaczego Javier będzie się żenił z Estefanią, bo chyba raczej nie z miłości? On kocha tylko Reinę. :) A kto będzie miał później tą słynną koronę Estefania czy Victor?

Ramiro_29

Ogólnie będzie chciał się ożenić z Reiną, ale nie wypali, bo Supremo będzie kazał mu ożenić się z Estefanią dla dobra prowadzonej sprawy.
A co do korony - jeszcze nie wiem, nie obejrzałam całego serialu. ;/

ania705

Ten Supremo też jest jakimś agentem podobnie jak Javier? Jak się domyślam, to z pewnością dopiero na końcu Javier ożeni się z Reiną. :)

Ramiro_29

Tak. Będzie szefem Javiera.
Tak. Jak Javier zostanie szczęśliwym wdowcem wezmą ślub ;D

ania705

A Estefania będzie wiedzieć czym się zajmuje Supremo, że jest agentem? Ona też podobnie jak Victor zajmuje się nielegalnym handlem diamentami i co na to Supremo? Na pewno będzie wiedział, czym ona się zajmuje.
No to Javier nawet nie będzie musiał się rozwodzić z Estefanią, żeby wziąć ślub z Reiną.

Ramiro_29

Tak, będzie wiedziała. A Supremo będzie wiedział, że Estefania jest Królową Diamentów. Supremo okaże się być bratem Stefii, więc mimo prowadzonego śledztwa będzie starał się jej pomóc, jakoś kryć. Kiedy ona wyląduje w psychiatryku on będzie ją odwiedzał.
Prawda. Estefania wyświadczyła mu przysługę i się powiesiła, więc nie musi się biedak włóczyć po sądach^^

ania705

Kiedy Estefania trafi do tego wariatkowa i się powiesi, to będzie kiedyś pod koniec serialu? Jak na to zareaguje Victor? Pewnie się ucieszy, że się jej pozbył.

Ramiro_29

To będzie w ostatnim odcinku ;) A Victor już wtedy też nie będzie żył :)

klaudia1300

No to jednak Victor się nie zdąży ucieszyć. To znaczy, że jego zabiją wcześniej jeszcze zanim powiesi się Estefania? To chyba sporo będzie się działo w tym ostatnim odcinku, ale w tym serialu to w każdym odcinku tyle się dzieje. :)

Ramiro_29

Estefania wiesza się jednej z ostatnich scen w ostatnim odcinku ;) I faktycznie dużo się dzieje, ale mi się osobiście ostatni odcinek nie podobał, za dużo absurdów :P

klaudia1300

a gdzie można pooglądać wszystkie odcinki ? :)

celka28

Na tusnovelas są wszystkie odcinki po hiszpańsku.

klaudia1300

Ta scena jak się powiesiła była jakaś upiorna. I dziwna.
I w ogóle jak ona wlazła na to drzewo?! :D

Mi się średnio podobał. Bardzo dużo rzeczy działo się tak na raz. Trochę jakby na siłę czy coś w tym stylu. Nie wiem, jak to wyjaśnić.

ania705

To co ta Estefania powiesiła się na jakimś drzewie? To sobie wybrała miejsce i kto ją tam potem znalazł?
No właśnie w tych ostatnich odcinkach seriali to zawsze tyle się dzieje, że aż za dużo. Można by było to podzielić jeszcze na kilka odcinków zamiast dawać wszystko w jednym tym ostatnim.

Ramiro_29

Tak. Na drzewie. W ogrodzie szpitala psychiatrycznego. Faktycznie, miejsce świetna. Chociaż nie powinno mnie dziwić jak tam weszła. Jak kradła diamenty była baaardzo zwinna. Nie jest pokazane, kto ją znalazł. Jest tylko taka scena, w której Estafania wisi na tym drzewie, a wokół powoli zaczynają gromadzić się pacjenci szpitala.
Prawda. Mi się wydaje, że trochę przesadzili. Za dużo tego. :)

ania705

No to pewnie znajdą ją inni pacjenci tego szpitala, jak będzie wisieć na tym drzewie. Tego jeszcze nie widziałem, jak ona kradła diamenty, ale to będzie już chyba za niedługo, bo była mowa o tej aukcji czerwonego diamentu i ona i Victor chcą go ukraść.

Ramiro_29

Dokładnie, będzie już niedługo. :) I tak na marginesie - wtedy pojawi się ojciec Javiera i Victora - Octavio :)

ania705

W dzisiejszym 29 odcinku pojawił się ojciec Victora. On chce, żeby Estefania ukradła dla niego czerwony diament, to znaczy, że oni też będą potem ze sobą współpracować?

Ramiro_29

Octavio nie powiedział Estefanii, że chce zdobyć diament - powiedział jej, że pomoże jej w jego zdobyciu, a w zamian czegoś oczekuje. I że jej się to opłaci. A tak naprawdę Octavio pomaga Steffi, bo chce, aby zdobyła diament, a później planuje ją zabić. Tylko, że Victor ją uratuje. :)

ania705

W 28 odcinku była taka scena, jak Estefania ćwiczyła dojście do tego diamentu i musiała ominąć te wszystkie przeszkody, żeby się do niego dostać. Nie udało jej się to jak na razie, ale pewnie poćwiczy i będzie w tym dobra.

Ramiro_29

Nie mylisz się. Będzie dobra!
Ale sprawy się trochę skomplikują, bo kiedy będzie kradła diament pojawi się Victor.

ania705

No to nieźle i kto wtedy zdobędzie ten diament ona czy Victor? Ona będzie miała jakichś wspólników w czasie tych kradzieży diamentów?

Ramiro_29

Ona go ukradnie, ale potem Victor jej go zabierze.
Będzie tam z Lopezem, ale sama go ukradnie.

Ramiro_29

Tak, Victor umrze chyba jakoś w 138 odcinku. Albo jakoś tak :)

ania705

Victor ginie w ostatnim odcinku, czyli w 140 ;) Tylko chwilę przed Estefanią :)

klaudia1300

Aha. Faktycznie! Bo potem przecież Reina zaczyna rodzić.
Dziękuję za wyprowadzenie z błędu :*

Swoją drogą - nie mam pojęcia, czemu obejrzałam ostatni odcinek, jak jeszcze nie zobaczyłam wszystkich wcześniejszych. ;D

ania705

Spoko ;)

Ciekawość wygrała xd Ja też jak zaczynam oglądać serial, który już się skończył, to bardzo często muszę chociaż przejrzeć ostatni odcinek ;) Dlatego też ostatnio oglądam tylko telenowele, które dopiero się zaczęły, żebym nie musiała walczyć z pokusą xd

klaudia1300

Dokładnie xD Ciekawość wygrała. Ale ja tak czasem mam. Nawet z książkami.
Tak, to jest sposób ;D A nie tak jak ja. I jeszcze zamiast grzecznie oglądać w tv, to oglądam z wyprzedzeniem w necie, a jak czegoś nie wiem, to Cię wypytuję. I potem wszystko wiem. ;D A chyba lepiej się ogląda "na świeżo".
Może zdążę pozapominać?^^
A co teraz ciekawego oglądasz? (Pewnie w oryginale?) :)

ania705

Aktualnie oglądam Tierra de Reyes, w oryginale :) Znam osoby, które oglądają po kilka telenowel na raz, ale je bym chyba nie potrafiła, bo to strasznie dużo czasu zajmuje :P A ja czasami nie mam czasu żeby nawet jeden odcinek dziennie obejrzeć :)

klaudia1300

Nie słyszałam o tej telenoweli. :( Ale jeśli polecasz chętnie obejrzę, kiedy skończy się "Reina...". :)
Kilka na raz? Ja też bym nie dała rady. Szczególnie, że "Królowa serc" jest tak zakręconym serialem, że już innych mi nie potrzeba. ;D I tak jak mówisz - telenowele to pochłaniacze czasu.
Tak mi się wydawało, z tego co wyłapałam gdzieś między wierszami w Twoich wypowiedziach jesteś raczej zabiegana. Wiem, to zabrzmiało dziwnie. ;D Ale z tego co pamiętam wspominałaś kiedyś, że nie masz telewizora, więc raczej nie jesteś typem "kanapowca". Dlatego myślę, że masz inne zajęcia niż obijanie się przed tv. (Jaka wnikliwa dedukcja xD ;d)

ania705

TDR jest nawet spoko, godne polecenia ;) Co prawda nie jest właśnie tak zakręcona jak 'Reina' xd ale czasami można obejrzeć coś spokojniejszego :P

Widzę, że ułożyłaś już mój portret psychologiczny xd Prawda jest taka, że studiuję w innym mieście i w mieszkaniu studenckim nie posiadam telewizora ;) Z resztą pewnie i tak nie miałabym czasu żeby go oglądać :)

klaudia1300

Więc będę oglądać. :) Fakt, szczególnie po "Reinie" przyda się coś spokojnego. Będzie odmiana. ;D

Haha. Dokładnie! Moje zdolności analityczne dały o sobie znać ;D O ile je mam ;d
Nie ma jak studenckie życie! :) Całkiem możliwe, że nie miałabyś czasu. Szczególnie podczas sesji. :|

klaudia1300

Klaudia 1300 widzę, że jestes bardzo zorientowana w fabule, możesz mi napisać jak to sie stalo, że Reina poślubiła w ogóle Victora? Myslała,że Nicolas nie zyje i co nagle wyszła za mąż za innego?

Asiulka1984

Od "śmierci" Nicolasa do ślubu z Victorem minęło osiem lat, raczej mogłaby już wyjść za mąż ;) A tak naprawdę, to ona szukała jakichś dowodów przeciwko Victorowi, żeby się od niego uwolnić. Ale przed ślubem te dowody zabrała jej Greta i Reina musiała wyjść za Victora żeby prawda nie wyszła na jaw.

klaudia1300

No tak, ale Clara to przecież już duża dziewczynka, a Victor (chyba) myśli, że to jego córka i ona też myśli, że to jej tata. Więc mniemam, że Reina wzięła ten ślub tuż po "śmierci" Nicolasa, skoro była już wtedy z nim w ciąży... Oglądam ten serial od drugiego odcinaka (od momentu jak sie Reina obudziła w szpitalu i jest w szoku, że ma dobry wzrok i myśli, że jest 2006 rok etc) Kilka odcinków przeoczyłam później i stąd to moje pytanie. Bo to naprawdę dziwne, zresztą nawet Nicolas Reinie to wypomniał jeszcze zanim zaczęli romansować i odkrył swe karty, że szybko pocieszy się innym po jego stracie tak jak to było osiem lat temu... Więc jak to możliwe, że ta dobrotliwa Reina związała sie z kimś kogo nie lubi? Seks jakiś między nimi musiał też być, bo chyba Clara nie jest z rzekomego in vitro ;-) Poza tym Victor co chwilę wręcz fantazjuje i przypomina jak było im ze sobą dobrze w łóżku...

Asiulka1984

Ale przecież Victor doskonale wie, że Clara nie jest jego córką, a ślub wzięli osiem lat po "śmierci" Nicolasa, tuż przed tym jak Reina straciła pamięć. Jak Victor poznał Reinę, to ona była już w ciąży, a związała się z nim dlatego, że mała po urodzeniu była chora a "wspaniałomyślny" Victor dał kasę, żeby ją wyleczyć. Nicolas myśli, że Reina go zdradziła, bo tak mu wmówiła Estefania.

klaudia1300

O dziękuję, to jest właśnie to moje brakujące ogniwo do fabuły serialu :-) Jak się domyślam Victor poznał Reinę w szwalni (tak jak to jest ukazane na czołówce jak ona szyje na maszynie a on ją obserwuje)? Ale bardziej od tego interesuje mnie czy Victor i Nicolas dowiedzą się, że są braćmi, tzn., czy Victor się dowie, bo Nicolas już wie. I czy jeśli tak się stanie, to czy ich relacje będą poprawne? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi :-)

Asiulka1984

Victor poznał Reinę w kościele. Ona opłakiwała Nicolasa, a on wiedział, że ona była jego narzeczoną, dlatego się do niej zbliżył, ale oczywiście udawał, że spotkali się przypadkowo. Nasłał na nią jakichś ludzi, którzy ją napadli, a on zagrał wielkiego wybawcę i ją uratował, potem zaproponował jej pracę u siebie w firmie i tak potoczyła się ich znajomość. Victor dowie się, że Nicolas jest jego bratem podczas odczytywania testamentu Octavia, który cały swój majątek przepisze właśnie Nicolasowi.

klaudia1300

O rany jestem w szoku z tym testamentem i już nie mogę się doczekać śmierci Octavia (tym bardziej, bo i tak na nią czekam, bo to okropny typ).

klaudia1300

czytałam streszczenia ,odcinków, że Octavio nie umrze jednak. To prawda???

melenka

Octavio umrze, ale okaże się, że to nie był prawdziwy Octavio, tylko uzurpator. Prawdziwy Octavio od 50 lat siedzi w psychiatryku, bo zamknął go tam jego przyrodni brat, żeby zająć jego miejsce i przejąć majątek.