PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800337}

Kraina Lovecrafta

Lovecraft Country
2020
5,8 5,6 tys. ocen
5,8 10 1 5599
6,0 8 krytyków
Kraina Lovecrafta
powrót do forum serialu Kraina Lovecrafta

Ile Lovecrafta?

użytkownik usunięty

Szczerze powiedziawszy po zwiastunach odniosłem wrażenie, że mitologia Cthulu jest tu na doczepkę i serial by mógł istnieć bez niej. Zważywszy na to jakie poglądy miał Lovecraft (nie żebym podzielał czy popierał) zabawnie mi patrzeć na afroamerykańską obsadę, klimatu Lovecrafta również trailery według mnie nie oddały. Poczekamy, zobaczymy.

Nnorm

Umiesz czytać ? Ja jestem za czarnym papieżem gejem!!!

ocenił(a) serial na 5
Agniete

Hahaha widzę ;-)

Nnorm

Ja nie jestem po lewicy prawicy średnicy ale za paleniem HEREZJI jakiej jest lgbt i pozwalanie innym wchodzenia ci na głowę, ba przyzwalaniem a więcej praw niż ty masz, to tak palił bym! I nie dla tego że kogoś nie lubię bądź nie podzielam poglądów czy stylu życia ale dlatego że w ten sposób bronie nie innych a swoje własne podwórko miejsce w którym żyje i nie chce by deptał po nim ktoś komu przyzwolono na więcej praw na tyle bym był bezsilny. Jeśli ceną obrony samego siebie jest stanie się tym złym, nie mam nic przeciwko, pozdrawiam.

Grzybu111

jakiej herezji? jakich więcej praw? ludzie chcą mieć takie same prawa jak ty, więc wchodzą na jakieś "twoje podwórko" i cię atakują? zastanów się co piszesz i przestań nakręcać się w tej nienawiści. Nikt cię nie atakuje

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
eRIOToman

Motyla noga, na cały tłum ludzi z ciężkim bólem tyłka w temacie amerykańskich Murzynów, JEDEN człowiek zdobył minimum wiedzy, która pozwoliła mu na rozsądny komentarz. Szacun eRIOToman.

ocenił(a) serial na 9
aklekot

No wystarczyło troche poczytać. Byłem ciekaw serialu to poszukałem opisu i nie trzeba było spinać dupska jak co niektórzy. Pierwszy odcinek obejrzany i serial zapowiada sie całkiem przyjemnie!

ocenił(a) serial na 3
eRIOToman

Juz go znalazl, to co oni kurna beda robic przez reszte odcinkow? Rasista, nie rasista, na podstawie jego prozy byloby co ogladac, a tak jakis belkotliwy gniot pod czarna publike. Szkoda tylko, ze wciaz do nich nie dociera, jak to sie zmienilo, ze dzis nie ma takiego horroru, a oni wciaz skrzywdzeni, do tego zaczynaja bialych i innych tak traktowac, nie widzac, ze nie ma znaczenia kolor skory kiedy chce sie kims pomiatac i uwazac za gorszego.

W sumie to czekałem na ten serial, myślałem że będzie coś nowego w tematyce lovecrafta, aczkolwiek po zapoznaniu się z powyższym wątkiem (o czym to tak naprawdę jest i jak ludzie reagują) stwierdzam, że chyba jednak serial zupełnie mnie nie zainteresuje.

zangetatsu

Ja też szczerze mówiąc czekałem na ten serial, ale trochę mało w nim "Lovecrafta" a jumpskery same w sobie jeszcze o niczym nie świadczą. Miał też powstać film "AT THE MOUNTAINS OF MADNESS" w tym roku miały być pierwsze informacje, ale o tym nadal cicho. Gdzieś czytałem że "AT THE MOUNTAINS OF MADNESS" został przeniesiony na 2022 ale szczerze wątpię by wogóle nawet planowano z nim cokolwiek, a więc ostatnia nadzieja na dobry film w klimatach "Lovecrafta" umarła.

Podpisuję się. Scena ucieczki z hrabstwa przed zachodem słońca trzyma klimat i bez tego finału odcinek daje radę.

ocenił(a) serial na 3
Sherman86

No to było spoko, ale to co się dzieje później, to jakaś padaka. Młodzieżowy horror klasy B.

ocenił(a) serial na 3
Sherman86

klimat czego? Jak to czarni maja zle, bo zrabany bialy bawi sie z nimi w psychiczny terror? Chcialabym wierzyc, ze bylo tak realnie, a nie tylko w glowie scenarzysty, ze bedzie strasznie i propagandowo. Tak, wiem byly lincze itp., ale chodzi mi o to, zeby pokazac prawde, a nie wymyslac cos co komus sie wydaje pasujace i odpowiednio straszne.

ocenił(a) serial na 8

Myślę że dobór naczelnego rasisty wśród twórców sci-fi nie był przypadkowy i w mojej opinii nie można było trafić lepiej.

ocenił(a) serial na 2
masti92

Bardzo rasistowski serial. Praktycznie nie ma białych, a jak są to zmarginelizowani. To samo się dotyczy hetero. Przez poprawność polityczną czekam, kiedy M. Luther Kinga zagra jakiś biały.

ocenił(a) serial na 8
kerszi

To właśnie element naszej kultury że nawet w historii opowiadającej o mniejszości etnicznej stawiającej opór prześladowaniom, oczekujemy że to prześladujący będą na ekranie pojawiali się najczęściej.

To nie jest adaptacja lovecrafta. To adoracja książki z 2016