Jak myślicie? Na początku oglądalność była ponad 2 mln, ale siódmy odcinek już tylko 1,7 mln więc
wcale pewności nie ma.
Canal+ definitywnie się wycofał, ale niewykluczone, że sprzeda TVP prawa do tego serialu, jeśli ta będzie chciała je kupić.
W sumie nie wiem nawet czy bym chciał, bo boję się, że wyszłaby miałka papka niespójna fabularnie. Tak samo miałem z Czasem Honoru, którego pierwsze sezony były rewelacyjne, a potem fabuła straciła sens :P
Poza tym inna sprawa, że nie ma z czego zrobić 2 sezonu. Bo co, Andrzej, Wiktor i Janusz uciekają z więzienia a mafia goni Carmen? Mało realne.
Chyba jednak jak najbardziej jest "z czego", Przecież "Penoza", czyli pierwowzór tego serialu, ma już 3 sezony.
Niestety nie oglądałem "Penozy", stąd też moja niewiedza za którą przepraszam. Nie zdradzaj jednak fabuły pierwowzoru bo z chęcią obejrzę, ale powiedz tylko czy warto w porównaniu do naszej wersji :)
Ja również nie oglądałem "Penozy", o trzech sezonach dowiedziałem się z filmweba :P Chciałbym obejrzeć pierwowzór ale niestety nigdzie nie mogę odnaleźć odcinków z polskimi napisami.