Jak w tytule. Ktoś coś wie na ten temat? Będzie drugi sezon czy jakaś kontynuacja?
Na razie jeszcze nie wiadomo ale moim zdaniem po takim zakończeniu zrobią sezon 2 :)
Jeśli chodzi o rating, to lepiej wśród seriali MTV wypada tylko "Teen wolf". :)
http://tvseriesfinale.com/tv-show/teen-wolf-season-five-ratings-37305/
Dobrze to wróży przyszłości "The Shannara Chronicles". Ponadto zakończenie wskazuje na to, że twórcy chcą nakręcić kolejny sezon. O ile się orientuję, nadal jest co ekranizować, więc sądzę, że fani mogą spać spokojnie. ^^
Tyle że Teen Wolf "ma już swoje lata" że tak powiem i zaczyna robić się kiepsko, ponieważ oglądalność 5 sezonu drastycznie spada a Shannara to świeżak więc nie ma co porównywać oglądalności tych dwóch seriali :)
Oj tak, jest co ekranizować, Terry napisał masę książek z tego uniwersum :)
Tylko, że ponoć jego książki mają spory rozrzut czasowy, a zakończenie 1 sezonu ponoć różni się od tego z książki.
To może zrobią 2 sezon według pomysłu reżysera/producenta albo świeżego wymysłu Terry'ego
Pewnie tak, podobno sezon 1 zawiera wątki z całej książki o Wilu, więc teoretycznie to powinien być koniec historii a zanosi się na ciąg dalszy.
Jak nieco się bardziej postarają przy drugim sezonie i zrobią kilka rzeczy inaczej to drugi sezon może mieć wyższą oglądalność niż pierwszy. Powinni się przede wszystkim skupić na unikaniu kompletnych nielogiczności które towarzyszyły cały czas pierwszemu sezonowi. Może nie drażniły jakoś niezwykle ale jeśli na pierwszy rzut oka były zauważalne to takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Mam na myśli przede wszystkim kwestię armii i bitew. Kiedy Ander wraz z gnomem i kapitanem straży idą sprawdzić siły wroga to przecież ta armia demonów wcale nie była taka wielka. Nie stały tam zastępy mrocznych istot aż po horyzont a jednak już szykowali się na porażkę. Kiedy z kolei odcinek czy dwa wcześniej była mowa o tym, że to elficka armia jest największa i najsilniejsza. To ile oni mieli tego wojska. Rozumiem, że finałowa bitwa została nieco ograniczona zapewne ze względu na budżet ale to nie powinno jednak być tak ukazane,
Tutaj się może nieco przyczepiłem ale powrót z sali Amberle i Willa trwał nieporównywalnie krócej niż dotarcie tam. I teraz pytanie czy to rzeczywiście było tak niedaleko od pałacu czy po prostu w drodze powrotnej dopisywało im szczęście i nie spotkali nikogo i niczego na swojej drodze i w pół dnia dotarli do domu?
Mimo tego nadal mam nadzieję na drugi sezon bo prócz Gry o Tron to chyba nie ma w tej chwili żadnego serialu fantasy który by trzymał poziom jako tako. Czyli jeśli twórcy nieco się postarają i wezmą się bardziej na poważnie za ten serial powinno być dobrze.
Ktoś już wie cokolwiek na temat drugiego sezonu?
Na koniec finałowego odcinka wyświetlono napis "ciąg dalszy nastąpi", więc prawdopodobnie powstanie 2 sezon, zwłaszcza, że 1 nie miał jakieś strasznie niskiej oglądalności, w zasadzie nawet dużą.
Też myślę, że 2 sezon może być lepszy, skoro nie będzie się musiał opierać na nielogicznej fabule książek. Może nawet rozkręcą wątek Amberle, może już nawet w przyszłym sezonie powróci ? Będzie chodzącym drzewem w postaci elfki albo coś takiego xd w zasadzie wszystko mogą wymyślić. Ja niecierpliwie czekam na kontynuację i mam nadzieję zobaczyć jeszcze Wila, Eretrię, Amberle i Allanona.
Amberle mam nadzieje ze jej nie bedzie bo to był jednak minus tego serialu i dobrze ze znikneła...
Przyznaje, że czasami była nawet bardzo nużąca, ale biorąc pod uwagę pierwsze 6 odc kiedy szło jej całkiem nieźle, nie chce skreślać tej postaci. Po prostu trafiły się jej takie tkliwo-romantyczne sceny ... Jeśli pokazaliby ją w innym świetle, gdyby władała jakimiś mocami - to byłoby nawet fajne,
Nie do końca mogą sobie wszystko wymyślić - serial jest ekranizacją książki. Sezon I opiera się na drugim tomie trylogii "Miecz Shannary". :P
Jak nie zrobią 2 sezonu po takim zakończeniem to fani tacy jak ja mogą się wieszać bo ja muszę dowiedzieć co będzie dalej