PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720944}

Kroniki Shannary

The Shannara Chronicles
2016 - 2017
6,7 16 tys. ocen
6,7 10 1 15863
4,7 3 krytyków
Kroniki Shannary
powrót do forum serialu Kroniki Shannary

Wg mnie nie jest źle. Mamy i starą i nową obsadę. Nowe kreacje są intrygujące, m.in. Crimson i Królowa oraz córka druida. No i Jax. Fajnie wypada Bandon jako czarny charakter. Allanon jako postać czarno-biała jest najlepszą opcją. Ilość zabitych postaci jest imponująca, GoT by się nie powstydziło. Każda śmierć była dla mnie zaskakująca: Catania, Ander, Flick. Jedynie morderca Catanii miał wg mnie przesądzony los. Bardzo imponujące sceny walki, spodziewałem się czegoś gorszego. Co do efektów specjalnych: raz lepiej, raz gorzej. Upiory prezentują się OK. Co do fabuły i akcji: czas płynie szybko, odcinek mia re ostatnio puszczają po dwa odcinki. Nawet gra aktorska wg mnie jest o stopień wyżej niż w 1 sezonie.
Co do samej fabuły, to uważam, że pierwszy sezon był ciekawszy. Mieliśmy demony, wizje, kłamstwa. Tutaj mamy mniej więcej to samo, ale wątek Warlocka nie jest aż tak imponujący jak mogłoby się wydawać. Na razie wstrzymam się z opinią na ten temat do obejrzenia ostatnich 4 odcinków.
Gościnnie pojawia się Poppy (Amberle). Pojawiła się w premierowym epizodzie, z zapowiedzi wynika, że pojawi się także w odcinku ósmym. W 1 sezonie była najsłabszym ogniwem i w całej fabule jej nie brakuje, jednak takie pojawianie się jej od czasu do czasu rozbudza ciekawość i pewnie Ellcrys będzie miała jakąś większą rolę do odegrania.
Nie spodziewam się kolejnego sezonu. Podobno oglądalność jest bardzo niska. A szkoda, bo oba sezony wg mnie są bardzo dobre. Czekam na finałowe odcinki.
A wy co sądzicie?

ocenił(a) serial na 9
359

Dodam jeszcze, że kolejne dwa odcinki zawyżają wg mnie poziom serialu. I obawiam się, że na 2 sezonie się on zakończy. W finale spodziewam się epickiego zgonu Allanona. Fajnie było zobaczyć Amberle ten ostatni już pewnie raz. Czekam na finałowe ostatnie dwa odcinki.

ocenił(a) serial na 6
359

Gdyby cały sezon trzymał poziom odcinka 7 i 8, to 3 sezon byłby pewniakiem, a tak obawiam się ze na finałowym odcinku serial się zakończy. Szkoda, bo był potencjał, i mimo że to żadne arcydzieło, to przeważnie przyjemnie się oglądało.

ocenił(a) serial na 9
SaiRIthy

Bardzo lubię GoT, a ten serial bardzo mi go przypomina. Całkiem fajnie się go ogląda w oczekiwaniu na kolejne sezony GoT. Ilość zgonów w tym sezonie jest naprawdę duża. Główni bohaterowie giną w środku sezonu w zaskakujący sposób, a SPOILER śmierć Crimsona KONIEC była naprawdę widowiskowa. Fajnie było też znów zobaczyć Amberle, usłyszeć jakieś wyjaśnienia, taki motyw ruszenia do przodu, pozbierania się Wila. Szkoda, że już raczej jej w serialu nie zobaczę. Wyglądało to na definitywny koniec jej wątku, zwłaszcza, że cały ród Elesedil wymarł. Ciekawe co przyniesie finał, ale nie zdziwiłoby mnie definitywne zakończenie. Spodziewam się ostatecznej śmierci Allanona oraz słodko-gorzkiego zakończenia sezonu (i pewnie serialu, sądząc po oglądalności; najwyższy wynik jest kilka razy mniejszy od wyniku najsłabiej oglądanego odcinka 1 sezonu, naprawdę spory spadek, oglądalność nie sięgnęła nawet 0,5mln, a szkoda, ponieważ serial ma potencjał).

ocenił(a) serial na 6
359

"zwłaszcza, że cały ród Elesedil wymarł"

Przypadkiem córka Allanona nie jest ostatnia z rodu? Will coś wspominał o tym w ostatnim odcinku, w końcu Mareth jest córką nie tylko druida, ale i siostry króla Eventine'a, także królewski ród jeszcze nie wygasł ;p

"Całkiem fajnie się go ogląda w oczekiwaniu na kolejne sezony GoT"

Ja też chwytam się co ciekawszych seriali w oczekiwaniu na GoT, niestety czas wolno upływa...xd