W tym momencie powiedziałem dość ! Dłużej nie będę się katować tym serialem, za stary jestem. 30 wieczne karoserje samochodów jeszcze przetrawiłem ale działający gramofon to przesada :)
Więc jest to już szóste tysiąclecie według naszego czasu? Najmocniej Państwa przeprosić pragnę, acz nie skupiałem się dostatecznie na historii świata Shannary. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio mówili w radiu, że gdzieś znaleziono kadź z miodem z przed 2000 lat. Miód był nadal zdatny do spożycia, to dlaczego winyl miałby nie nadawać się do grania ;-)
a co powiesz na stary album szkolny ze zdjęciami? 3000 letni papier, wyglądem trochę tylko zakurzały, nawet nie zżółkł.
Tak, wiem, złoty szpadel poproszę, ale samochód, po którym skacze bohaterka, był przechowywany na moście Golden Gate na otwartym powietrzu nad wodą i dach wytrzymał wskoczenie na niego... Tak samo jak dach Zakopanego budynku wytrzymał wyrośnięcie na nim lasu(jak to jest, że się dach pod śniegiem zawalić potrafi? Cuda panie, cuda) , a papier o którym mowa, był przechowywany właśnie w tym budynku, w towarzystwie wilgoci z gleby tuż za drzwiami. Nie zapomnijmy jeszcze o działającej broni i amunicji, muszę się dowiedzieć, gdzie takie produkują, że nie trzeba czyścić, dbać, konserwować i trzy koła lat wytrzyma bez uszczerbku... A to dopiero początek absurdu, są też takie perełki jak np. dzielna wędrowniczka, radząca sobie w każdej sytuacji, która rozpala ognisko w gnieździe z siana i idzie spać XD