Czy mi się zdawało, czy we wspomnieniach jak Sadko popchnął Kruka to wcześniej się witał z komendantem? To by się zgadzało.
Ja obstawiam że to może jednak Wasiluk stary był pedofilem. A ta święta Trójca jak się o tym dowiedziała to mu tylko porządny wpier... s puścili, sprawę umorzyli. Żeby wstydu w małym mieście nie było. Bo. Może i sami tam na Wodeczke i jedzonko chodzili w początkowo nie widzieli co się z dzieciakami dzieje. I zatlukli go i tak żeby cicho siedział. A teraz syn jego również pedofil się żemsci na nich podwójnie. Nie wiem, tak sobie tylko głośno myślę
Myślę, że o tym nie zadecydował sam gwałt, a fakt, że wystawił go kumpel.
Przez chwilę myślałem, że w scenie zaraz po gwałcie, tej w której Sławek chce dać Krukowi gumę, Kruk rozmawia już z nieżyjącym Sławkiem. Ale jednak Ksiądz podnosi Sławka, rozmawia z nim, więc dopiero potem Sławek popełnia samobójstwo.
Po dzisiejszym odcinku patriota na pedofila nie pasuje. Wszystko wskazuje na młodego Wasiluka ale... wierzę w polskich scenarzystów i mam nadzieję że nas jednak na koniec zaskoczą. Bo zakonczenie - Że Wasiluk młody się mści za molestowanie go za młodu było za szybko na niego nakierowane.
Trzecim pedofilem mógł być zamordowany pracownik hurtowni, Jędrzej K. Sadko przyznał się Krukowi, że to on go pobił ( a w sumie nawet zabił). Tenże Jędrzej pracował wtedy w hurtowni Morawskiego, a więc mógł być jego kolegą nie tylko "z pracy". Jak dla mnie - tenże Jędrzej mógł zrobić krzywdę Sławkowi - coś, na co nie godził się Sadko. Nerwy mu puściły i go pobił ze skutkiem śmiertelnym. Do więzienia nie poszedł, bo za dużo wiedział. Boję się, żeby w ostatnim odcinku nie okazało się, że cały numer z wodą kolońską wymyślił ktoś trzeci - np. syn zmarłego Jędrzeja, który miał za złe Morawskiemu, że nie pozwolił winnego śmierci jego ojca ukarać.
Człowiek pobity na śmierć przez Sadko w latach 90-tych. To za to pobicie Wasiluk poszedł wtedy do więzienia. Sprawę odkryła policjantka znajdując archiwalny artykuł w lokalnej gazecie. W sumie mało wiemy o sprawie i tym człowieku, a stanowią chyba jeden z kluczowych elementów całej sytuacji. Jego nazwisko widoczne jest w tytule artykułu, który znalazła policjantka.
Faktycznie teraz kojaze. tak, Kaska znalazła ten artykuł bo Kruk ja poprosił. masz racje to moze byc kluczowy watek całej sprawy .
Dla mnie jakoś po ostatnich odcinkach średnio na pedofila pasuje mi stary Morawski, jak dla mnie jakoś za bardzo ułożony facet, nie wiem może się mylę. Dla mnie Rafałek to jego syn a nie wnuczek i to o to w tym wszystkim chodzi. Bo dlaczego mściliby się na nim przez wnuczka? Bardziej krzywdzili by rodziców i wydaje mi się, że właśnie ojcem jest Morawski.
A ja myślę że Morawski jest winny śmierci tego chłopca w okularach ,to szukanie jego to był kit chodziło o to by dzieci go znalazły , Resztę już zrobiła policja ,Też wydaje mi się że Morawski to ojciec a nie dziadek
A mi się wydaje, że główny bohater nim bedzie.. sam byl wykorzystywany i pasuje mi z profilu tyleczka jak szedl po spryskaniu perfumami do chlopca..
Gość ma ciężki stan psychiczny - urojenia, samookaleczenia.. racja durna logika ze biore pod uwage porwanie..