To nie jest tylko polska czołówka, to jest serial TOPOWY.
Rewelacja.
Fantastyczna fabuła, fantastycznie zagrany, cudne zdjęcia, genialna ścieżka dźwiękowa. Jestem pod takim wrażeniem, że aż trudno mi znaleźć jakieś słabości tej produkcji. Pewnie gdzieś tam są, ale wrażenie jest niesamowite.
Długo by opowiadać. A bez spoilerów się nie da. Więc...
Oglądajcie!
PS. Ulubiona scena: dialog babuszki z Krukiemw samochodzie w ostatnim epizodzie.
To były wrażenia po pierwszym sezonie. Kolejny jest nieco słabszy, ale nadal rewelacyjny i trzymający poziom. Ostatni, mam nadzieję, sezon domyka wątki z poprzedniego, ale chyba stoi za nim inna ekipa niż za S01, bo czuje się jakościowy spadek, szczególnie w części fabularnej - scenarzyści nie popisali się, zarówno dosłownie, jak i w przenośni. Nadal jest to top polskiej kinematografii serialowo-thillerowej, ale.
Z całą pewnością będę wracał do całej trylogii, choćby ze względu ma zdjęcia, muzykę (!!!) i ogólny klimat.
PS. O warsztacie aktorskim nie będę się wypowiadał, bo aktorzy zrobili świetną robotę i to jest oczywiste. Trochę może niesprawiedliwe, ale w wielu polskich produkcjach gra aktorska to jedyny jasny punkt, więc się jej nie docenia, jakby była zawsze zagwarantowana.
Świetny serial, nie jest to "dycha" ale jak na polskie warunki jest naprawde rewelacyjnie. Są mocne charaktery bohaterów, nieźli aktorzy, jest sceniarusz który nie bawi tylko trzyma w napięciu. Rzadko się zdarza coś takiego na polskim małym ekranie. Kilka razy trzeba przymknąć oko na realizm ale naprawdę nie ma się czego czepiać.