Po pierwszym sezonie Kruka z chęcią zasiadłem do drugiego licząc na podobny klimat. Niestety zawiodłem się. Klimat jeszcze jako tako tam jest choć nie taki jak w 1 sezonie. Natomiast wyjątkowym było to, że wszystko było tam domknięte i miało logiczne wytłumaczenie, był to bardzo dobry sezon zamknięty jako całość. Siadając do 2 sezonu też na to liczyłem, niestety twórcy poszli na łatwiznę i zostawili sezon bez zakończenia licząc na popularność i możliwość łatwej kontynuacji. Widać nie mieli już pomysłu na kolejny fajny zamknięty sezon więc postanowili, że będą kontynuować to co było w 2 sezonie. Będziemy więc dalej oglądać wybryki Justynki i robienie idiotów z policjantów, na dodatek główny bohater ma skończyć z szeptuchą co też może odbić się negatywnie na serialu i jego klimacie. Może liczą, że się to przyjmie i będą ciągnąć wątek Justynki przez kolejne sezony? Niestety przez taką kontynuację serial mocno stracił i niestety nic już specjalnego go nie wyróżnia wśród wielu innych kryminalnych seriali. W 1 sezonie serial szedł do przodu wyjaśniając na końcu wszystkie kwestie, w 2 sezonie mam wrażenie że ciągle stoimy w miejscu. Według mnie producenci się mocno rozczarują i albo nie podejmą już kontynuacji, albo licząc jeszcze na coś zrobią 3 sezon, który straci mocno na oglądalności. Ja w każdym bądź razie nie będę oglądał 3 sezonu bo powód dla którego z chęcią usiadłem do 2 sezonu niestety zniknął. Jak ew. pojawią się wszystkie odcinki przeczytam po prostu z ciekawości tu wszystkie opinie i opis wątków tam występujący wraz z zakończeniem.