PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123893}

Kryminalni

2004 - 2008
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40838
5,1 10 krytyków
Kryminalni
powrót do forum serialu Kryminalni

Mało który serial kryminalny ma tak samo dobry poziom. Gdybym miał porównywać to chyba tylko porównałbym do Gliny i 07 Zgłoś się. Bardzo chętnie do niego wracam i cieszę się, że teraz telewizja TVN 7 emituje go na nowo. Gdy tylko mam czas to oglądam i sobie przypominam te lepsze czasy polskich filmów i seriali.

użytkownik usunięty
Jacob007_filmweb

hah dokładnie :) pamiętam jak oglądałam ten serial weekendowałam wtedy u Babci :)

teraz same szroty w tej telewizji a mogliby wznowić Kryminalnych zwłaszcza że zakończenie ostatniego sezonu nic nie wyjaśniło a szkoda.

użytkownik usunięty
Jacob007_filmweb

również oglądam i sobie przypominam serial :) to były świetne czasy.

użytkownik usunięty
Jacob007_filmweb

jakie są twoje ulubione odcinki? ;)

ocenił(a) serial na 6

Te pierwsze z sezonu czwartego kiedy ścigają Grabarza. Dwa pierwsze z szóstego. Czy pt: "Miasteczko" z 2. A co do wznowienia to nie jestem przekonany. Z tego, co wiem to Włodarczyk wyjechał na stałe do Niemiec. Co ciekawe widziałem go zresztą raz w roli czarnego charakteru w Kobrze Oddziale Specjalnym

użytkownik usunięty
Jacob007_filmweb

Moje ulubione odcinki to na pewno

1. Klub
2. Reporterzy mocne zakończenie 1 sezonu :)
3. Okularnik wejście Basi do dziś zapamiętane xd
4. Również lubię te z Grabarzem :)
5. Z porwaniem Krzysia
6. Na Malcie
7. Pętla
8. Również Miasteczko :)
10. Dyptyk Gdański tego też się nie zapomina :)

Tak też wiem że wyjechał ale ostatnio rok temu w maju mówił że chciałby ponownie wcielić się w postać Zawady, także myślę że gdyby dano zielone światło na wznowienie Włodarczyk by nie protestował :) dlatego mimo wszystko jestem za wznowieniem :)

użytkownik usunięty
Jacob007_filmweb

jeszcze uwielbiam Wpływ Merkurego i Marsa zdecydowanie jedne z najlepszych i wreszcie Basia ma swoje 5 minutek w serialu
Na śpiocha :)
oraz Ślub i Stary Znajomy

ocenił(a) serial na 1
Jacob007_filmweb

chyba kpisz , jak można to porównywać do Gliny - to jak porównanie mercedesa i malucha - kryminalni to bajeczka dla większych dzieci - Glina rasowy kryminał jeden z najlepszych na świecie i tyle

ocenił(a) serial na 6
Kojak

Nie kpię. Ja szanuję twoje zdanie. Chociaż absolutnie nie zgadzam się z twoją negatywną oceną Kryminalnych (szczególnie na tle pozostałych dzisiejszych seriali). Co masz do Kryminalnych? Przecież jakbyś dokładnie obejrzał to nawet niektóre odcinki Kryminalnych fabułą chociaż trochę przypominają odcinki Gliny np. odcinek Miasteczko.

ocenił(a) serial na 1
Jacob007_filmweb

co do Gliny - muzyka, aktorzy, sam fakt że użyto taśmy takiej jakiej używa się przy kręceniu filmu dał niesamowitą głębię obrazu, dialogi (realistyczne słownictwo używane przez bohaterów, dowcipne i inteligentne dialogi które ciężko spotkać w innych serialach) trio Radziwiłowicz - Stuhr - Braciak i to że za całość odpowiadał Mistrz gatunku Władysław Pasikowski czynią z Gliny najlepszy polski serial kryminalny a Kryminalni to produkt dla niewymagającego widza, brak w tym polotu, własnego stylu, wyrazistości zwykła masówka która ma zadowolić każdego

ocenił(a) serial na 6
Kojak

Nie zgadzam się. Nie wszyscy lubią Kryminalnych, czego przykładem jesteś np. ty. I jakoś w Kryminalnych nie ma dla mnie mało ambitnych dialogów, fabuły, bo fabuła wcale nie jest wymuszona. Widziałeś np. Misję śląska? Jest ona inspirowana prawdziwymi faktami (w jakimś stopniu) i twórcy inteligentnie to wykorzystali. Tak jak np. nie rozumiem jak ty możesz oceniać to badziewie Nienawistą ósemkę na 10/10

użytkownik usunięty
Jacob007_filmweb

eeeee ale Nienawistna 8 nie jest badziewiem :) Tarantino zrobił dobry film

ocenił(a) serial na 6

Dla mnie to badziewie jak zdecydowana większość filmów Tarantino

użytkownik usunięty
Jacob007_filmweb

oj nie mogę się zgodzić :) no ale szanuję twoje zdanie :) polecam Django może zmienisz zdanie :)

ocenił(a) serial na 6

Django widziałem i pamiętam jak byłem w kinie. Wtedy to bardzo mi się podobał, ale dzisiaj już od niego odszedłem. Nie widzę ani w Django, ani w Nienawistnej Ósemce klimatu westernu. Dzisiejsi twórcy tj. Tarantino nie rozumieją zwyczajnie westernu. Jest parę westernów które mogę oglądać całe życie np. Dobry, zły i brzydki, Bez przebaczenia, Człowiek Zwany Ciszą, Za garść dolarów, Pewnego razu na Dzikim Zachodzie. To były westerny.

ocenił(a) serial na 1
Jacob007_filmweb

problem z westernami polega na tym że gloryfikowały tzw "cywilizowanie" dzikiego zachodu, a Tarantino kręci pastisze i tyle

ocenił(a) serial na 1
Jacob007_filmweb

bo Nienawistna Ósemka to pastisz - zabawa konwencją , zabawa kinem. Inteligenty dialog w Glinie : - Jóźwiak wyobraź sobie Jesteś młodą, ładną babką, wysiadasz nocą na przystanku, z tobą wysiada facet, idzie za tobą co robisz ? - Spie...am, po prostu jest to serial inny od wszystkich, ambitniejszy, idący pod prąd i stąd lepszy

ocenił(a) serial na 6
Kojak

A czy ja napisałem, że Glina jest gorszy? Jest jeszcze lepszy, ale Kryminalni też świetni

użytkownik usunięty
Kojak

nie zgadzam się niestety. Kryminalni są bdb serialem i na 1 według mnie nie zasługują. Jak na Polską produkcję na prawdę sezony od 1-4 są świetne. Aktorsko też nie jest zle. Jeśli dla ciebie to bajeczka :) to widocznie nawet porządny horror cię nie przestraszy.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 1

według mnie porządnym horrorem jest "Dziecko Rosemary" Polańskiego, na resztę szkoda czasu, a kryminalni są bajką dla większych chłopców, skoro nie potrafisz docenić wytworu porządnego kunsztu filmowego i zrównujesz Glinę z kryminalnymi to twój gust jest kiepski, a może w ogóle go nie ma

użytkownik usunięty
Kojak

wybacz ale nie będę rozmawiać z tobą skoro oceniasz mnie po guście.

Nie pozdrawiam

Kojak

Fala zbrodni jest lepsza od Kryminalnych ale lubie oba seriale.

użytkownik usunięty
Kojak

jesteś gównianym trollem tyle w temacie ci powiem

Kojak

Ja tam wolę Kryminalnych bardziej od Gliny widziałem pierwszy sezon Gliny i kawałek drugiego i jakoś mnie nie wkręcił za bardzo każdy lubi coś innego ale żeby 1 dla Kryminalnych to przesada.