PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687676}

Krzyk

Scream
2015 - 2019
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11985
3,8 12 krytyków
Krzyk
powrót do forum serialu Krzyk

Dużo powstaje horrorów nawiązujących do klasyki gatunku, i często są to próby nieudane, ale nie tym razem. Serial trzyma w napięciu od pierwszej minuty. I spokojnie, nie jest to horror tryskający krwią wbrew pozorom, lecz bazujący na umiejętnie budowanej niepokojącej atmosferze. Na razie jestem po pierwszym sezonie, ale drugi zobaczę z pewnością. Nie ukrywam jednak, że irytuje mnie Emma, bo choć jest piękna, to jednocześnie bardzo naiwna, zagubiona i nieporadna. Bohaterowie serialu, choć mają mroczne tajemnice, wzbudzają sympatię, a to duża sztuka.

ocenił(a) serial na 7
Cinema2009

Piszesz o sezonach 1-2, trzeci to tragedia, syf i nieporozumienie.

ocenił(a) serial na 8
WTTW_FILM

Jeszcze nie doszedłem do trzeciego. Na szczęście, sądząc po Twoim komentarzu.

ocenił(a) serial na 7
Cinema2009

3 nie ma powiązania z 1 i 2, nowi bohaterowie i historia, to w sumie dobrze bo nie szmacie całkiem dobrych dwóch pierwszych sezonów. Jest jeszcze odcinek specjalny który miał fajne zakończenie ale sam w sobie był taki 5/10, on jest częścią historii i kontynuacją drugiego sezonu.

WTTW_FILM

Co do odcinka specjalnego, to był jeden, czy dwa? Bo na wikipedii jest napisane, że były dwa.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_odcink%C3%B3w_serialu_Scream

WTTW_FILM

Dobra, już się połapałem. Podzielili półtoragodzinny odcinek specjalny na dwie części.

ocenił(a) serial na 7
miotacz plomieni

tak było