PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687676}

Krzyk

Scream
2015 - 2019
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11985
3,8 12 krytyków
Krzyk
powrót do forum serialu Krzyk

Premiera już się odbyła. Dla mnie 1 odcinek był po prostu genialny, a nowy zwiastun zapowiada rewelacyjny i genialny sezon. Nowe postacie takie jak Zoe, Gustavo są ciekawe i mi się podobają. Zwidy Emmy i jej sny są świetnie wykonane no i ten cały motyw świń, który jak widać będzie tu miał duże znaczenie, pierwsza śmierć genialna i dość brutalna. Trochę szkoda mi Jake'a no ale cóż. Jakie macie zdanie? Czy Emma może mieć jakiś stres pourazowy i nieświadomie mordować? Mam tylko nadzieję że Brooke, Noah i Audrey przetrwają

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

Gdzie oglądnąć?

WTTW_FILM

ja zazwyczaj pobieram, gdyż chcę mieć wszystko w folderze ale online można oglądnąć np: tu http://www.tvseriesonline.pl/scream/ aczkolwiek napisów jeszcze nie ma

ocenił(a) serial na 5
Rrouge

Hmm wyjątkowo denerwujący Noah i ta pipa Haley. Gustavo także mnie irytuje. Taki niby Kieran + Noah. Polubiłem Zoe. Nauczycielka to taka trochę Branson+Piper chyba (nie mówię, że bedzie mordercą, trudno stwierdzić po 1 odcinku). Szkoda, że nie było opening killa. :( W tym sezonie chyba będzie dużo snów/zwidów np. Piper w kawiarni. Ale odcinek przyjemnie mi się oglądało. Podoba mi się zastrasznie Audrey, te listy w kabinie i wiadomości, telefony. No i Jake ładnie odpadł z gry... Takiego gore to jeszcze nie było, bo śmierci Willa w sumie to nie pokazali. Chociaż szeryfa była niezła. Szkoda, że temu też nie wypłynęły wnętrzności. No i w sumie dobrze, że pozbyto się Jake'a. Najsłabsza postać i aktor.

blue_red_tea

Co do wnętrzności, po zwiastunach itp. wynika że Audrey odkryje ciało Jake'a z wyprutymi na wierzch wnętrznościami innymi słowy, Jake już umarł ale morderca mu wyciągnie na wierzch wnętrzności.

ocenił(a) serial na 8
blue_red_tea

Mnie też oni wszyscy irytują xD

Rrouge

gdzie można dorwać z napisami/lektorem

jareeecki

napisami zajmuje się dreamteam, lektora nie ma, myślę że napisy będą jutro.

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

Liczyłem po cichu na typowo slasherowy motyw "przekazania pałeczki", czyli śmierć Emmy w pierwszym odcinku i zmianę centralnej postaci. Co prawda trupa nie było, ale Audrey chyba awansowała na główną bohaterkę. Jej wydaje się być najwięcej na ekranie.

Jeśli miałbym porównać z pierwszym odcinkiem poprzedniego sezonu to wypada blado. Nowe postaci dość nienaturalnie pojawiają się w kadrze. Zoe zupełnie nie pamiętam z poprzedniego sezonu, ale mówią sobie z Emmą "cześć" jakby były najlepszymi przyjaciółkami. Nauczycielka psychologii z miejsca okazuje się ulubioną wykładowczynią Noaha, skoro poprzedni belfer którego wielbił został odsunięty w cień. Szeryf to twardziel stojący po stronie naszych bohaterów (przynajmniej na razie) więc widz ma prawo odebrać to jako postulat "musisz go lubić, bo on lubi tych których lubiłeś w poprzednim sezonie". Chyba tylko jego syn został wprowadzony do opowieści w miarę fajnie, jako "horrormaniak" krzątający się na uboczu.

Nie oglądało się tego źle, bo są tu i popkulturowe dyskusje (motyw snu w tekstach grozy), i niezły wstęp w kinie, i w końcu nadal internet odgrywa tu znaczącą rolę: tym razem twórcy zastanawiają się nad zjawiskami trollingu, hejtingu oraz wszelakiej masy prankami. Jednak uleciał z tego nieco klimat. Choćby "mordowanie" Jake'a wydaje się nazbyt rozciągnięte (killer go łapie i bawi się jak kot myszą), zaś ekranowe romanse spłycone do poziomu błyskawicznych rozstań i powrotów, czy nawet fochów i prób przeprosin.

Mam małą sugestię względem offtopów jakie się pojawiają w wątku. Nie tylko regulamin filmwebu zabrania wymianę pirackich źródeł seriali, ale również niekończące się pytania o to skąd wziąć kolejne odcinki rozwadniają rozmowę. Takie dyskusje lepiej prowadzić na PW...

Lucky_luke

Bo Zoe nie było w 1 sezonie, ale twórcy mówili że to przyjaciółka emmy tylko że mieszkała gdzie indziej czy coś w tym stylu.

ocenił(a) serial na 6
Rrouge

Podobało mi się. Bez szału, ale całkiem dobre rozpoczęcie sezonu. Oczywiście wspaniały Noah, Audrey, której wątek wydaje się być najciekawszym. Ogólnie szkoda mi Jake`a- naprawdę go lubiłam. Do tego bardzo irytowała mnie Emma, ale mam tak od poprzedniego sezonu. Cieszę się, że serial powrócił :)

ocenił(a) serial na 8
ziaba933

Dokładnie super że serial dostał 2 sezon . Początek od razu mamy śmierć głównego bohatera . Trochę szkoda że akurat Jake . Mam nadzieję że do końca sezonu przeżyją moje ulubione postacie Noah i Brooke . Akurat też czas jest dobry bo dużo seriali się pokończyło i wracają dopiero jesienią .

Daniel_Kot

Też mam nadzieję że Brooke i Noah przeżyją gdyż to również moje ukochane postacie i chyba się załamię jak ktoś z nich zginie.

ocenił(a) serial na 6
Daniel_Kot

Szkoda tylko, że będzie mniej odcinków - 7 ;(

ocenił(a) serial na 9
ziaba933

Według imdb będzie 14 odcinków :)

ocenił(a) serial na 6
Maciulaa

To mój błąd w takim razie. Gdzieś to wyczytałam. Ale super, że będzie więcej. Dziękuję za poprawę humoru ;)

Rrouge

Z całą pewnością drugi sezon jest skierowany do większego grona odbiorców bo wkrada się tu poprawność polityczna ;]

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

Jaka znowu poprawność polityczna? -.-

Artemisek

Zapewne ElTabasco chodzi o dodanie do głównej obsady czarnoskórej aktorki.

ocenił(a) serial na 8
Request_

Strasznie dziwne zjawisko, że w szkole w stanach zjednoczonych są czarnoskórzy, szok normalnie poprawność polityczna 100% hahaha xD

Artemisek

Wręcz propaganda czarnych możnaby rzec. ;)