Marchew i Diana uciekając przed Kongregacją przenoszą się w czasie do VI wieku. Czeka ich wiele niesamowitych przygód i zwrotów akcji. Nie wiadomo kto wróg ,a kto przyjaciel. Matthew musi zmierzyć się że swoją przeszłością, a Diana szuka prawdy o sobie i swoich mocach. Pojawi się bratanek Matthew, tajemniczy Gallowglass i wiele historycznych postaci. Przeczytałam wszystkie 5 tomów powieści i wierzcie mi - coś niesamowitego.
Czytałam całą serię i jeśli sezon drugi jest tak dobry jak pierwszy to będzie ciekawie
niestety sezonu drugiego nie da się oglądać, zero klimatu , źle dobrana muzyka dziwne miny aktorów silących się na zaangażowanie którego zupełnie nie widać. Zamiast sezonu który zachwyca jest wielka nuda i poplątanie w beznamiętnej grze aktorskiej :( bardzo rozczarowujące :(
zgadzam się, liczyłem bardziej na fantasy, nauke magii, moce wampirów, demony a tu tylko rozmowy albo podróże
Nie no nie jest tak źle, ale rażą mnie niektóre rzeczy, takie jak np, koleś staje sie wielkim mistrzem rycerzy łazarza, no i gdzie ci rycerze? Jest generałem jakiejś nieistniejącej armi, ochrania jakichś demonów ale nie ba ludzi do tego bo kazdy m,a do nich dostęp, wiec czym ochrania? Troche absurdalne czasami. O ile dzieje sie coś w 16 wieku to ogląda sie fajnie, ale te odcinki z czasów współczesnych, trochę męczą, są nudne.
Hmm... Niestety sezon drugi bez rewelacji względem pierwszego. Akcja spowalnia, akcenty stają się powierzchowne,napięcie maleje. Obejrzeć oczywiście warto, ale niedosyt dynamiki odczuwalny