Mozna zobaczyc, ze 3,4 seria jest bardzo przyblizona fabula do 1,2. :
* Miłosny Trójkąt. Tony, Chelle i Sid vs. Freddy, Effy i Cook. Uwazam, ze w tej kwestii
przewage ma FEC. Po prostu wiecej sie u nich dzialo u TMS byla rutyna!
* Homoseksualizm. Maxxie vs. Naomi i Ems (można zauwazyc, ze Maxxie i Naomi sa
blondynami, ale to tylko takie moje skojazenie). Przewage ma Naomi z Emily (wiecej o
wiele wiecej akcji)
*Dziewczyna ladujaca w wariatkowie Cassie vs. Effy. Elizabeth! Ona wariowala na
oczach widzów co dawalo niesmak, ale takze zaciekawienie.
* Porzucony nastolatek. Chris vs. Naomi (mozecie sie spierac, ze Naomi nie porzucono,
ale przyznacie mi racje, ze przez caly sezon 4 byla sama w domu!). Zdecydowanie Chris!
Matka porzucila go zostawiajac 1000 funtow. rozsadzil dom (raczej został wyrzucony) i
zamieszkal w szkole.
* Chlopiec zyjacy na wlasny rachunek. Chris vs. Tom. Myśle, ze w tym przypadku wygrywa
Chris. Bylo pokazane jak mieszkal gdzie pracowal powiecie, ze to zadne uzasadnienie
bo przy Tomie to tez bylo pokazane, ale jak dla mnie u Chrisa bylo weselej.
* Problemy z Mafią. Sid vs. Tommy. Sid! Po pierwsze dluzej sie to ciągnęło. Dodawalo
zaciekawienia i chec ogl nastepnego odc.
* ŚMIERĆ! Chris vs. Freddy. Zabójstwo. Zdecydowanie! Co prawda śmierć naturalna w
przypadku Chrisa byla wzruszajaca i wgl, ale zabojstwo z zimna krwia bylo bardziej
fascynujace i zaskakujace. Na poczatku pomyslalam, ze Dr John T. Foster bedzie wiezil
Freddiego, ale gdy zobaczylam krew na szybie juz wiedzialam, ze nie zyje.
Podsumujmy:
1,2 + +
3,4 + + + +
4:1 dla 3,4
Czekam na waszą opinię!
Jeszcze jedno! Jestem ciekawa, który ,,podobny charakter" wedlug was byl lepszy?
Glosujcie!
-Tony vs. Freddie
-Michelle vs. Katie
- Cassie vs. Effy
-Sid vs. JJ
- Max vs. Naomi
- Chris vs. Thomas
- Jal vs. Pandora
- Anwar vs. Cook
- Abigail vs. Karen
- Sketch vs. Emily
* Miłosny Trójkąt - Effy, Freddie, Cook lepsi według mnie
* Homoseksualizm - homoseksualizm dziewczyn był na pierwszym planie, bardziej ukazany, zresztą one same były parą i głównymi bohaterkami, więc wygrywają
* Dziewczyna ladujaca w wariatkowie: Effy! Jej choroba rozwinęła się na oczach widzów.
* Porzucony nastolatek. Chris vs. Naomi Tu raczej dałabym Cook'a z drugiej generacji zamiast Naomi. Lecz w tym zestawieniu plus dla Chrisa.
* Chlopiec zyjacy na wlasny rachunek. - Chris
* Problemy z Mafią. - Thomas zdecydowanie, podobała mi się scena z tymi papryczkami, u Sida było to takie niedopracowane, niby ten mężczyzna uczył w jego szkole, ale żadnego rozwinięcia co było dalej.
* ŚMIERĆ! Chris, zdecydowanie, o wiele bardziej poruszyła mnie jego śmierć i jeszcze ta przemowa na koniec. A Freddy, cóż szkoda mi go było, ale nie tak jak Chrisa.
4 pkt. - 2 generacja
3 pkt. - 1 generacja
"Podobny charakter"? Dla mnie ci których porównałaś ze sobą są kompletnie inni, ale dobra:
-Tony vs. Freddie - TONY
-Michelle vs. Katie - KATIE
- Cassie vs. Effy - CASSIE
-Sid vs. JJ - JJ
- Max vs. Naomi - NAOMI
- Chris vs. Thomas - CHRIS
- Jal vs. Pandora - PANDORA
- Anwar vs. Cook - COOK
- Abigail vs. Karen - KAREN
- Sketch vs. Emily - EMILY
Btw. co ma wspólnego Anwar z Cookiem?!
możesz mi powiedzieć co ma wspólnego anwar z cookiem ; o ?
bo ja nie widze żadnego podobieństwa już bardziej bym dawał go obok chrisa jako że mieli wspólną historie z ojcem który jakoby ich nie chciał oboje mieszkali w akademiku. Z tym ze chrisa wywalił z domu jakiś biedak Cooka matka.
Wlasnie, chociaz ja bym bardziej dala Cooka i Tony'ego, dwie budzace skrajne emocje postacie, obaj byli blisko z Effy, obaj wyrywali sporo dziewczyn.
A Anwara z Freddiem, dwie kiepskie, nudne postacie.
Dokładnie. Porównanie Freddiego z Tonym to jakieś nieporozumienie. Że co, że obaj wysocy, że z ciemnymi włosami? Tu chyba kończą się podobieństwa. Cook i Tony to dobre zestawienie z tego powodu, że byli wiodącymi męskimi postaciami w swoich generacjach. Mieli związek z prawie każdym innym wątkiem. Tony, to wiadomo, a Cook miał swoją historię, był częścią trójkąta, miał wpływ na wątek JJ'a, był blisko z Naomi i po części był zamieszany w dramat u dziewczyn z Sophią i jeszcze miał znaczącą rolę w wątku Pandory i Thomasa.
Zestawienie Tony'ego i Cooka przyjęłabym chętnie.
no ja nie wiem jak dla ciebie mogła być postać Freddiego kiepska jak gdyby nie ta postać to jeden z najwazniejszych wątków 4 sezonu by po prostu nie mógł istnieć. 3/4 sezon był najlepszy właśnie za FEC
Miłosny Trójkąt - Effy, Freddie, Cook
* Homoseksualizm - Naomi i Emily
* Dziewczyna ladujaca w wariatkowie: Effy!
* Porzucony nastolatek. Chris
* Chlopiec zyjacy na wlasny rachunek. - Chris
* Problemy z Mafią. Sid
* ŚMIERĆ! Chris
3 pkt. - 2 generacja
4 pkt. - 1 generacja
"Podobny charakter"? Też uważam, że większość wgl nie ma ze sobą nic wspólnego, np. Jal i Pandora - Jal była spokojna, uporządkowana, a Pandora szalona i trochę pokręcona. Z resztą podobnie ;d
-Tony vs. Freddie - Tony
-Michelle vs. Katie - Michelle
- Cassie vs. Effy - Cassie
-Sid vs. JJ - Sid
- Max vs. Naomi - Naomi
- Chris vs. Thomas - Chris
- Jal vs. Pandora - Pandora
- Anwar vs. Cook - Cook
- Abigail vs. Karen - Karen
- Sketch vs. Emily - Emily