Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 90 tys. ocen
7,8 10 1 89839
6,9 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

ocenił(a) serial na 7

czy tylko mi się wydaje, że 6 sezon w porówaniu do poprzednich leci od końca? to co w poprzednich było na końcu tutaj od razu wyleciało na początek. Przyznam, że czekałem na 6 sezon, ale po 1 odc moje odczucia były mieszane, bo nie tego sie spodziewałem. Treaz po obejrzeniu 2 mysle, że jeszcze może być dobrze. W sumie pod koneic 2 odc mozna było sie domyslic ze cos jest nie halo, wiec nie było to jakies wielkei zaskoczenie. Ciekawi mnie jakie beda dalsze odcinki

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 7
loozack

ten sezon zaczyna strasznie przypominać I generację. jest wypadek? jest. ktoś umiera? tak. jest jakiś gej? jest

ocenił(a) serial na 9
true_faith

czekam jeszcze, aż z Mini i Franky zrobią lesbijki ;)

ocenił(a) serial na 10
nie_jestem_twoim_mezem

Nie zrobią. Znaczy chciałabym i liczyłam na to, ale teraz powstaje jakieś Malo (Mini+Alo) love story, co mnei strasznie irytuje, bo to nie w stylu Skins'ów, żeby pozostawić wątek - mówię tu o Minky. Ta historia została zostawiona bez wyjaśnień. LOL

ocenił(a) serial na 9
littlemonsterlg

ja też na to liczyłam, łeee. Mini i Alo? niedobrze.. ale ale, może jeszcze wszystko się przekręci, Skinsi są czasem nieobliczalni :)

ocenił(a) serial na 10
nie_jestem_twoim_mezem

HAH, to prawda. Czekam na to tylko... ale zostało 6 odcinków, hm... mam nadzieję, że zdecydują się na IV generacje, bo oglądalność mają.

ocenił(a) serial na 7
true_faith

jaki gej?który to?:D

ocenił(a) serial na 9
loozack

Pojawia się dopiero w trzecim odcinku ^^

ocenił(a) serial na 9
loozack

Leci od końca? Nie powiedziałabym... A swoją drogą czy to takie złe, że nie trzymają się idealnie schematu z poprzednich sezonów? Coś nowego/inaczej pokazane nie musi być minusem.
Wydarzenia z 1 i 2 odcinka mają bardzo duży wpływ na bohaterów i możemy zobaczyć jak sobie z tym radzą. Z kolei podobne wydarzenia w 2 i 4 sezonie były pod koniec, a bohaterowie albo o tym w ogóle nie wiedzieli albo tylko przez (chyba) jeden odcinek widzieliśmy ich reakcje.
Jak dla mnie: super - coś trochę innego niż wcześniej.

ocenił(a) serial na 7
neo_nka

ja nigdzie nie napisalem, że zle. Poprostu napiasłem to co zauwazyłem i zastanawia mnie czy ktos podziela moja opinie. Dla mnie akurat plus, tak jak mówis ze nie trzymaja sie schematu, bo byłoby narzekanie i powielanie tego samego. Fakt zgadzam sie z reszta co do tego co piszesz o wydarzeniach z pierwszych dwóch odc, no ale to nie zmienia faktu, że serial terazleci jakby od konca ;D

ocenił(a) serial na 9
loozack

No wiem, tak tylko podkreśliłam, bo mam wrażenie, że ludzie zaczną narzekać właśnie na tą zmianę ^^'

ocenił(a) serial na 10
loozack

6 sezon moge ledwo ogladac, jak dla mnie totalny chaos i bezsens, kolejne sceny kompletnie do siebie nie pasuja jakby wszystkie byly z zupelnie innych parafii

ocenił(a) serial na 9
baby.pink

wydaje mi się, że 6 sezon odpowiada na pytania co się działo z innymi generacjami po poprzednich śmierciach(Chris, Freddie), jak sobie z tym radzą i jak wpływa to na ich przyjaźń. WIdać to szczególnie w 4 odcinku: Franky.

ocenił(a) serial na 7
loozack

mi osobiscie 5 i 6 sezon bardo do gustu przypadł ;)

ocenił(a) serial na 7
loozack

Piąty sezon to moim skromnym zdaniem porażka, zaś szósty to zupełnie inna bajka (no może z wyjątkiem odcinka pierwszego, który był wyjątkowo kiepski). Nadal jest tutaj masa nierealistycznych i absurdalnych zdarzeń, lecz już to aż tak nie kole w oczy, bo poziom scenariusza, rozbudowa postaci etc. naprawdę podniosła poprzeczkę, dzięki czemu na serio na nowo wciągnęłam się w Skinsów :) Moimi ulubionymi postaciami teraz są Alex i Franky (jakoś w sezonie 5 jej osoba była dosyć bezbarwna, dopiero teraz zaczęła mnie ciekawić) . Znacząco polubiłam też Liv i Nicka, który po odcinku 4 zyskał naprawdę dużo mojej sympatii. Najlepszą postacią drugoplanową jest oczywiście Luke <3 (imo najatrakcyjniejszy facet w całej serii) Ogólnie 4 odcinek pokazał dużą klasę - pomimo tego że momentami był przesadzony, jak to oczywiście w Skinsach.
Nie sądziłam że zdołam w ogóle polubić tą generację, a tu taka miła niespodzianka. Szósty sezon zdecydowanie na tak :)

ocenił(a) serial na 9
air_doll

W stu procentach się z Tobą zgadzam. Przed 6 sezonem byłam dość znudzona tą generacją, jakoś nie przypadła mi do gustu. Ale ten sezon to zmienia, 4 odcinek był świetny, Franky staje się moją ulubioną postacią, a Luke też wydaje się ciekawy. Mam nadzieję, że zagości na dłużej. Nick sporo zyskał, bo do tej pory go nie lubiłam za bardzo. Za to nadal nie znoszę Mini.