Więc tak, właśnie skończyłem oglądać 4 sezon i mam problem. 1 generacja była genialna, sezon 1 i 2 ma u mnie 10/10, zajebiście abstrakcyjna Cassy, wybitny Tonny i Chris z swoją przeszłością to zdecydowanie najlepsze postacie.
2 generacja szczerze mówiąc była kiepska. Zepsuli Effy, z manipulatorki zrobili histeryczkę, której co 2 odcinek odwala. Naomi i Ems były ciekawe, ale na końcu straciły swój urok, a reszta szkoda gadać. Jednie JJ dawał rade.
Więc moje pytanie brzmi, warto brnąć dalej czy nie ?
To zależy, jak dla mnie najgorszy jest piąty sezon, ale za to szósty w większości odcinków był świetny. Więc jak jesteś gotowy pomęczyć się przy piątym, żeby wiedzieć o co chodzi to myślę, że warto.
Każda generacja ma swój urok. Ostatnia jak dla mnie była całkiem ok. Ostatnie odcinki super. Dla mnie jednak 2. była najlepsza.:) A w 3. po raz kolejny oczywiście... genialna muzyka!
mi druga część wydawała się trochę płytka i rozchwiana, praktycznie tylko Pandora i JJ byli stałymi elementami, pozostali bohaterowie wydawali się mieć rozdwojenie jaźni albo coś
To jest szansa, że 3 generacja spodoba Ci sie bardziej.
Miałam dość podobne odczucia po pierwszym obejrzeniu 3 i 4 serii - to wszystko może i było ciekawe, ale tak strasznie przerysowane i nierealne, że często mnie drażniło. A 5 i 6 seria wraca do tej dawnej normalności, nie ma żadnych psychiatrów-psychopatów, ani tym podobnych:) a bohaterowie są o wiele spokojniejsi od poprzedników i zachowują się bardziej racjonalnie.
Ale ciężko mi wybrać, którą generację -2 czy 3 - uważam za lepszą (bo pierwsza stoi na o wiele wyższym poziomie i jest bezkonkurencyjna). 2 jest przesadzona, 3 bardzo nierówna.
uważam, że warto, trzecia generacja ma też swój urok, można się przyzwyczaić, myślałem że po 1 generacji skończę oglądać Skinsów, ale coś mnie podkusiło i zacząłem ogladać 2 generacje i także mi się spodobało, tak samo było odnośnie 3 generacji tyle że 5 sezon jak ktoś wyżej napisał był strasznie nudny ( zwłaszcza początkowe odcinki) natomiast 6 sezon trzyma klasę.
Kilka dni temu powiedziałbym, że nie warto, bo piąty sezon jest słaby, ale teraz kończę szósty i jest bardzo dobry. Przemęcz się przez piąty sezon, a potem będzie dobrze. Oczywiście nie przebiją pierwszej generacji (i według mnie drugiej, bo ich lubiłem), ale są nawet w porządku :)