PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89132
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Kilka pytań

ocenił(a) serial na 2

Kiedyś obejrzałem pierwszy odcinek serialu i nie zachwycił mnie.
1. Czy w tym serialu w następnych odcinkach też jest tyle seksu i narkotyków?
2. Czy dużo jest później Cassie?
3. Czy ten serial to bardziej dramat czy komedia z elementami dramatu?
4. Czy serial jest później w miarę łagodny, czy nadal jest tak bardzo "niegrzeczny" jak w pierwszym
odcinku?

MistrzSeller

1. Tak ;)
2. W pierwszym sezonie jest jej sporo, później wybywa chyba do Irlandii, ale wraca. Ogólnie postać Cassie jest w sezonie pierwszym i drugim (no i będzie też w siódmym).
3. Zdecydowanie dramat (szczególnie czwarty sezon).
4. Łagodny to ostatnie określenie, jakim opisałabym ten serial ;)

Osobiście polecam, szczególnie pierwszą i drugą generację, mnie też cięzko było przebrnąć przez pierwszy odcinek, ale później zakochałam się w tym serialu.

ocenił(a) serial na 2
almost_happy

to widzę, że nie mam czego szukać, bo takie klimaty pełne seksu i narkotyków mi się nie podobają. Poza tym nie lubię dołujących seriali.

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

1 i 4. Według mnie pierwsze odcinki były strasznie oderwane od rzeczywistości (za dużo seksu i narkotyków), ale później serial się zmienił, można powiedzieć, że "złagodniał". ;) Akcja bardziej skupia się na bohaterach, poznajemy ich osobowości, problemy i pragnienia. Co prawda seks i narkotyki w dalszej części serialu nadal występują, ale nie są aż tak nachalne. (Oczywiście są wyjątki, ale da się przeżyć.) 2. Cassie jest dużo w pierwszym sezonie, w drugim też daje radę, chociaż trochę się zmienia. 3. Dramat + komedia, zależy od odcinka.

ocenił(a) serial na 9
MistrzSeller

Powinieneś się przełamać i dać szansę temu serialowi, bo nie skupia się on tylko na seksie i narkotykach... Na początku tak możę jest ale tak jak serotonina powiedział później seks i narkotyki to już w sumie drugi albo nawet 3 plan i nie ma go tak dużo, a serial naprawdę świetny i wg. mnie nie zasługuje na tak niską ocenę jaką jest 1...