PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89132
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Hej. Właśnie skończyłam oglądać drugi sezon a co za tym idzie skończyłam pierwszą generację.
I nie wiem czy warto oglądać dalej? Bardzo przywiązałam się do bohaterów z tych dwóch
pierwszych sezonów i nie boję się że następni mogą mi się nie spodobać.

ocenił(a) serial na 10
Ziqu

Miałam dokładnie te same obawy co ty, nie do końca byłam przekonana do drugiej generacji, ale zaczełam oglądać i na całe szczęście, bo teraz uważam że jest co najmniej na równi z pierwszą, jak nie lepiej :P Moim zdaniem jest to zasługa Effy, bo w pewien sposób łączy ona sobą te dwie generacje (czego nie ma w trzeciej, i jest to całkowicie do bani) Zdecydowanie polecam ci 3 i 4 sezon, w tamtej ekipie nie sposób się nie zakochać ;P. Czego nie da się niestety według mnie powiedzieć o 5 i 6 sezonie, dla mnie to już nie jest to.

ocenił(a) serial na 8
Ziqu

moim zdaniem naprawdę warto obejrzeć do końca. nie wiem nawet czy nie polubiłam bardziej 2 generacji od 1. poza tym nie zgadzam się z hortex_99 ponieważ uważam że 3 generacja też była wspaniała, szczególnie 6 sezon :)

ocenił(a) serial na 8
Ziqu

Ja osobiście 2 generację lubię zdecydowanie najmniej ze wszystkich i uważam, że nawet nie umywa się do 1 - jest chwilami mocno przesadzona i przedramatyzowana, a przez to mało realistyczna.
Mimo to, wciąż uważam, że warto, bo wciąż zdarzają im się świetne wątki, dla których warto przemęczyć te mniej udane.

No i jak widać, sporo osób lubi 2 generację, więc wszystko to kwestia gustu. A gdyby Ci się nie spodobało - zawsze jest jeszcze generacja 3, która przynosi kolejną zmianę klimatu w serialu:)

_malena_

Obejrzałam właśnie 1 odc trzeciego sezonu. Nie jest źle, myślałam że będą straszne nudy a tu całkiem miłe zaskoczenie, tylko dalej mi brakuje tamtych bohaterów. szczególnie kiedy była scena z szafką Sida :)

ocenił(a) serial na 10
Ziqu

1 generacja jest świetna.
2 generacja jak dla mnie jest dużo słabsza, tylko Effy daje radę
3 generacja - boska ! nie lepsza od 1 ale zdecydowania lepsza od 2.

Ziqu

Hmmm... Moim zdaniem pierwsza generacja jest najlepsza.
Drugą chwali bardzo wiele osób jednak dla mnie była denna - przekoloryzowana lekko.
Za to trzecią generację jak najbardziej polecam ;)

ocenił(a) serial na 9
Ziqu

zauważyłam, ze dużo osób narzeka na drugą generację, ale myślę, ze wcale nie była taka zła. prawdę mówiąc oszalałam na jej punkcie. bardzo przywiązałam się do bohaterów i nie mogłam przestać myśleć o tej generacji, naprawdę!. fakt, może nie było wiele humoru, a sezon 3, a 4 był dosyć ciężki i dołujący, ale zależy kto co lubi. dlatego uważam, że i tak warto obejrzeć wszystkie generacje, bo każdy znajdzie coś dla siebie :)

veronicaclim

Jestem przy 7 odcinku i nie jest źle. Czekam na te dołujące odcinki bo w sumie dla nich zaczęłam oglądać ten serial.

ocenił(a) serial na 9
Ziqu

sezon 3? w czwartym dopiero się zacznie więcej 'dołowania' :) bohaterowie trochę się zmienią jak to bywa w skinsach. czytałam kiedyś jakieś wypowiedzi reżysera, gdzie wyjaśnił, że w pierwszym sezonie, kiedy wchodzi nowa generacja, przedstawia bohaterów, ich życie codzienne, rodzinę, dopiero w drugim sezonie pokazuje problemy, emocje, postacie tak jakby dojrzewają :)

ocenił(a) serial na 9
Ziqu

ja skończyłam oglądać sezon 4 ,obejrzałam pierwszy odc sezonu 5 i mi sie za bardzo nie spodobało . szkoda ,że nie ma z 1 sezonu Tony'ego moim zdaniem on był najlepszy .

ocenił(a) serial na 9
Julcia606

dodam jeszcze że tęskniłam w 3 sezonie za parą Tony and Michelle ale za to spodobała mi sie para Effy and Freddy , niestety ich też juz nie maa .

Ziqu

Skończyłam drugą generację ;) Oceniam na 7/10, najbardziej podoba mi się końcówka 4 sezonu, wątek Effy i terapeuty mnie zaciekawił.
Podsumowując to postać J.J najbardziej przypadła mi do gustu, Emily i Noemi też całkiem całkiem.

ocenił(a) serial na 9
Ziqu

2 generacja NAJLEPSZA !!

ocenił(a) serial na 9
Ziqu

Wartowartowarto! 2 lepiej się mi oglądało nawet niż 1 a już na pewno milion razy lepiej od 3.

ocenił(a) serial na 9
Ziqu

Jak dla mnie nie warto. Pierwsza generacja po prostu genialna, potem jest juz tylko gorzej, a 3 generacja (głównie 6 sezon, 5 jeszcze dawał radę) mnie momentami tak nudziła, że chciałem rzucić ten serial. No ale dotrwałem do końca.

Ziqu

Skończyłam Skinsów już jakiś czas temu, i nie potrafię wybrać najlepszej generacji. Nie żałuję że nie zakończyłam oglądania po dwóch pierwszych sezonach, bo każda z nich miała coś w sobie. Każdą uwielbiam.