PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89135
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Zaskoczenie

ocenił(a) serial na 8

Jestem właśnie po 1 sezonie.
Zaczęło się od tego, że ktoś polubił ten serial na FB jakieś 2miesiące temu. Jakoś się tym nie przejąłem, zobaczyłem co to - serial dla młodzieży o mlodzieży, odpuściłem.
Jakieś 3dni temu ta sama osoba jarała się że są nowe odcinki, ktoś dopisał komentarze, ze niby co ty za badziewie oglądasz itp. Pomyślałem raz kozie śmierć. Znalazłem go w internecie, włączyłem i się bardzo, bardzo i to bardzo zdziwiłem. Serial dla młodzieży, a ociera się o dramat ?? Coś tu nie tak ... Od razu zabrałem się za 2 i 3 odcinek i szybko utwierdziłem się w tym, że to nie jest taki głupiutki serialik dla słitaśnych 13 (bez obrazy ofc). Porusza bardzo przyziemne tematy (niektóre dość naciągane) z większością z nich spotykam się dość często - niestety. Sam też utożsamiam się z jedną z postaci. Żałuję tylko że w 3, 4 i wgl dalej nie ma ekipy z początków serialu bo są naprawdę wiarygodni w tym co robią. I cieszę się, że to brytyjski serial, bo jednak wolę te klimaty niż masowe produkcje w USA (choć po ocenach może tego nie widać). Zabieram się za kolejne sezony.

aha po pierwszym mogę dać 9/10, zobaczmy jak to potoczy się dalej.

ocenił(a) serial na 8
Gimer1992

A i jeszcze jedno - świetna ścieżka dźwiękowa (w tej kwestii ciężko mi dogodzić :P)