PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=604048}

Kumple

Skins
2011 -
5,3 4,4 tys. ocen
5,3 10 1 4383
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Hmm...

ocenił(a) serial na 3

Cóż, nie spodziewałam się niczego dobrego po próbie podrobienia tak zajebistego
serialu, jak Skins. Zbyt wysoka poprzeczka. Ta wersja jest nieporównywalnie gorsza od
oryginalnej, angielskiej.

Po prostu zwykły, amerykański, komercyjny serialik.
Przesiąknięty amerykańską sztucznością, stylem i przesadą we wszystkim, w czym się
da.
W dodatku nienaturalna gra aktorska zniekształcała postacie. Chociaż może nie do
końca chodzi o nienaturalność, a bardziej o ten amerykański sposób, w jaki aktorzy
odgrywali swoje role. W sumie nie ich wina, w końcu są Amerykanami.

To wszystko wypłukało "Skins'ów" z ich całej wyjątkowości.

I ta "Cadie"... Jak można było zastąpić niepowtarzalną Cassie jej zupełnym
przeciwieństwem...?

ocenił(a) serial na 7
Bettka

Trzeba też wziąć pod uwagę że US wersje robiło MTV, może gdyby np. zrobiło ją Showtime (jak Shameless) byłaby o wiele lepsza.

ocenił(a) serial na 3
Eph

To nie jest tak, że mam jakieś uprzedzenia do amerykańskich seriali, bo może tak to wygląda ;) Sama lubię i dużo takowych oglądam. Serial sam w sobie nie jest zły, po prostu słabo wypada na tle oryginalnych Skins'ów. Porównując obie wersje można wyłapać więcej "typowo amerykańskich" elementów, zupełnie zmieniających klimat, który pamięta się z angielskich "Kumpli" i który bardzo lubiłam :) Niemniej jednak, może gdyby nakręcone zostały przez jakąś poważniejszą wytwórnie, znacznie zyskałyby na jakości.

ocenił(a) serial na 1
Bettka

popieram bettkę , orginał oglądało się z uwagą i zaciekawieniem , gra młodych aktorów była oszałamiająca czuło się klimat po 5 minutach 1 odcinka us niewiedziałam czy się smiać czy płakać, ten sam scenariusz tragiczne wykonanie, czułam się zazenowana i bardzo zawiedzona , nie polecam ; szkoda czasu oraz wrazenia jakie zostawia orginał

ocenił(a) serial na 3
Eph

Co do "Shameless" - rzeczywiście, amerykańska wersja jest świetna :D