PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=604048}

Kumple

Skins
2011 -
5,3 4,4 tys. ocen
5,3 10 1 4382
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Wersję angielską oglądnęłam jakiś czas temu. Dziś włączyłam amerykańską i wyłączyłam po paru minutach. Zupełnie brakowało mi klimatu angielskiego, a może po prostu nie miałam ochoty drugi raz przez to przechodzić w dodatku w gorszej wersji. Co sądzicie?

sukhur

słyszałam że wersja us nie dorasta do pięt uk, więc zależałoby mi na obejrzeniu oczywiście tej lepszej. gdzie oglądałaś uk? nigdzie nie mogę znaleźć, wszędzie jest us.

olivia970

http://itvshows.pl/skins-kumple/ 5 sezonów :)

ocenił(a) serial na 2
Kamson28

Bardzo mi się wersja US nie podobała, mimo że nie podeszłam do niej sceptycznie, to i tak się rozczarowałam. Nie trafia do mnie klimat nastolatków z USA, poza tym inaczej by się oglądało gdyby była całkiem nowa historia z innymi bohaterami. Jedynym plusem (bo jednak jakieś są) jest postać Tea, ale je wątek na minus.

asiakatpl

jak dla mnie to obie wersje są porównywalne aczkolwiek UK ma więcej sezonów i po prostu bardziej się w to wciągnęłam niż w US XD

sukhur

Wersja US była by lepsza gdyby każdy odcinek był o czymś innym niż w UK . Niektóre odcinki US są identyczne jak w UK tylko może trochę bardziej cenzuralne . Jak dla mnie lepsza UK .

ocenił(a) serial na 2
sukhur

Nie ma co porównywać wersji US do UK.

ocenił(a) serial na 8
sukhur

ja najpierw obejrzałam wersję US i teraz za nic w świecie nie mogę się przekonać do UK

ocenił(a) serial na 7
martynu

Ja mam dokładnie tak samo ;)
a wszyscy znajomi mówią, że UK taka super a US o wiele gorsza, a tu proszę - odwrotnie...

sukhur

Po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych komentarzy pomyślałam, że to trochę przesada, że pewnie nie jest aż tak źle. Ale obejrzałam pierwszy odcinek i czułam się, jakbym oglądała parodię prawdziwych Skins... Nie mam pojęcia po kiego ch**a powstała ta amerykańska wersja. I myślę, że nawet gdybym obejrzała wersję US pierwszą, za nic w świecie nie spodobałaby mi się tak jak UK.

użytkownik usunięty
puchalke

zgadzam się w 100%. nie wiem po jaką cholere powstała amerykańska wersja...