Kuroko no Baske

2012 - 2015
8,0 5,3 tys. ocen
8,0 10 1 5309
Kuroko no Baske
powrót do forum serialu Kuroko no Baske

3 sezon

ocenił(a) serial na 7

Czy wie ktoś, kiedy bedzie 3 sezon? Bo to że będzie, jest nieuniknione. ;)

ocenił(a) serial na 10
Hakuna_Matata_x4

Niestety, jeszcze nie wiadomo kiedy pojawi się nowy sezon, ale miejmy nadzieję żeby długo nie czekać na nowe odcinki :) Ale pewnie informacja, kiedy zaczną pojawiać się pierwsze odcinki, zostanie umieszczona :)

ocenił(a) serial na 10
Hakuna_Matata_x4

Pojawi się w październiku. To oficjalna informacja ;)

ocenił(a) serial na 10
Nervesize

Ja słyszałam, że dopiero w 2015 roku xD
ALe jak w październiku to lepiej, chociaż mogłabyś powiedzieć skąd masz taką pewność? :)

ocenił(a) serial na 10
Reina24

Jak to pisałam to jeszcze miałam pewność. Taka była oficjalna informacja. Jednak przedłużyli do 2015, tak jak mówisz.

ocenił(a) serial na 10
Nervesize

No racja, trochę późno to napisałam xD
Szkoda, że tak to opóźnili, ale mam przynajmniej nadzieję, że będzie na początku 2015 a nie kurcze w grudniu xD Najlepiej jak już w styczniu ruszą z emisją :)

ocenił(a) serial na 10
Reina24

Ja tam słyszałam (no ale już raczej jako plotkę), że we wrześniu ma wyjść :D Albo w wakacje... albo w październiku jak większość anime... Wiesz, miało być w tym roku podobno ale przedłużyli między innymi dlatego, że w październiku z tego samego studia wychodzi Psycho-pass 2, nie chcieli żeby któreś anime zostało przyćmione przez inne. Taki marketing ;)

ocenił(a) serial na 10
Nervesize

Może jakoś się doczekam trzeciego sezonu ;/ Mogli z tego zrobić tasiemca chociaż wtedy więcej byłoby filerów niż fabuły z mangi xD A tak całkiem serio to chodzi Ci, że we wrześniu 2015? Ech...nieeee, to za długo! To ja już wolę w wakacje choć wolałabym styczeń, luty ewentualnie marzec xD To naprawdę podłe ile musimy czekać na ten głupi trzeci sezon! Jesteś na bieżąco z mangą? Jeżeli tak to może mogłabyś mi powiedzieć na ile odcinków jest już materiału tak na oko oczywiście :) Ja mangę czytam tylko jak jestem czegoś bardzo ciekawa a w tym przypadku był to mecz Seirin-Rakuzan i nic poza tym więcej nie wiem xD

ocenił(a) serial na 10
Reina24

Mam kolejną plotkę! xD Twoje życzenie się ziści i podobno ma być na Marze 2015 :D Oczywiście już tyle było plotek, że wolę się do tej daty nie przywiązywać, ale skoro tak mówią to na razie się tego trzymajmy <3 W sumie nie chciałabym tasiemca... Kocham tą serie jak mało którą, ale fabułą jest dążenie do zostania no.1 w Japonii. Jakby tego nie mieli osiągnąć to faktycznie wyszedł by tasiemiec którego dalszą fabułą było by pewnie niemożliwe zwyciężanie (przecież Kiyoshi już z nimi nie zagra w następnym roku, oraz przez to, że wyciągnęli wszystkie karty na meczu z Touou nie wygrają z nimi ponownie). Natomiast gdyby wygrali to w sumie... i tak następnych mistrzostw by też nie wygrali :D Takie jest moje zdanie :D
Jestem na bieżąco z mangą :3 Właśnie zakończył się mecz Seirin-Rakuzan i czekam na kolejny rozdział :3 Szczerze nie potrafię powiedzieć na ile odcinków :( Np. w mandze snk jeden rozdział to jeden odcinek (już tak mniej więcej ogarnęłam), ale tu... jeden mecz potrafi ciągnąć się przez parę tomów. Np. Seirin-rakuzan ciągnie się od 26 tomu do 30, czyli jakoś na 5 tomów gdzie w każdym jest po 9 rozdziałów więc no..... Trochę materiału jest :"D Ale jak ostatnio ogarniałam jak chcą rozmieścić to wszystko, co jest po meczu z Yosen, w anime i stwierdzam, że jest czym wypełnić te 25 odcinków, oj taak. Np. parę odcinków na pewno zajmą czasy Teikou - a przynajmniej mam nadzieję, że tak będzie, bo jak nie to złożę oficjalną skargę :'D
Jak nie chcesz czytać całej mangi to przeczytaj chociaż te czasy Teikou - one dużo wnoszą do całej sytuacji na meczu z Rakuzan. Z resztą Kuroko opowiada o nich właśnie przed tym meczem żeby przedstawić całą sytuację członkom Seirin :D To jest od rozdziału 204 do 227. Na serio polecam ;) Mogę ci je przesłać całe po Polsku jak chcesz, bo ściągnęłam je zanim z licencjonowali mangę i wszyscy musieli usunąć tłumaczenia mangi ;)

ocenił(a) serial na 10
Nervesize

Oby ta plotka była prawdą!!!!!
Skoro polecasz to na pewno przeczytam i byłabym wdzięczna gdybyś mi wysłała te rozdziały :)
Twoja wypowiedź skłoniła mnie do rozmyślań nad przyszłością Kuroko no Basket i tak się teraz zastanawiam...Finał Winter Cup się skończył a wygrany jest numerem 1 w Japonii...czyli tak jakby cel został osiągnięty...To by się w sumie zgadzało bo Seirin już raczej nie wygra z Touou a Kiyoshi nie zagra więc dalsze mecze mają sens? xD Przypomniałam sobie jednak, że w jednej z retrospekcji w czasie meczu z Touou w rozmowie Kiyoshiego i Hyugi Kiyoshi wymienił jakieś dwa inne turnieje i nie wiem czy to były po prostu przetłumaczone nazwy Inter-high i Winter Cup (przepraszam jeśli przekręciłam nazwy) czy jakieś inne zawody. Jeżeli inne to być może wyjdą kolejne tomy choć nie wiem czy to by miało jakiś sens. Może Kiyoshi jakoś cudownie ozdrowieje? Albo może gdy Kagami i Kuroko będę w drugiej klasie dojdą jakieś utalentowane pierwszaki xD
Wolę jednak aby seria była krótsza niż miała się popsuć naciąganiem...chyba. Bo z KnB będzie mi się trudno rozstać.

ocenił(a) serial na 10
Reina24

Haha, to podaj email :3 Może ci wyślę wszystko co mam... Może posiadanie mangi skłoni cię do jej przeczytania? :3 Dla mnie właśnie manga była ciągiem dalszym knb i dzięki temu aż tak bardzo za anime nie tęskniłam, chociaż po przeczytaniu tego wszystkiego... Mam większy niedosyt xD No cóż, wszystko ma swoje plusy i minusy a tutaj jak najbardziej widzę plusy <3
Nie potrafię sobie przypomnieć tych turniejów... Ale to by było ciut dziwne gdyby podczas meczu z Touou pokazali rozmyślania nad dwoma kolejnymi mistrzostwami xD Raczej nie wierzę w cudowne ozdrowienie w tej serii xD Jedyna fantastyka jaka się tu znajduje to cudowne zagrywki oraz ciągła wygrana jednym punktem :"D Nowe uzdolnione pierwszaki by mnie zaciekawiły, na serio! Mogli by to zrobić np. pod koniec tej serii, coś w stylu "Najlepsi odchodzą, nowi gracze równający się Pokoleniu Cudów nadchodzą!" <3 Ale mimo wszystko gdyby zrobili ciąg dalszy, czyli te kolejne turnieje to nie wiem jak byliby zdolni pokazać jakieś nowe chwyty w koszykówce i nowe schematy - a przecież to najbardziej w tej serii podnieca :D Już zastanawiałam się czy mecz z Rakuzan nie będzie oklepany no ale się pomyliłam :3 Może by dali radę ale pewnie byłoby to męczące dla widzów... Po prostu naciągane. Już wolałabym żeby powydawali najróżniejsze OVY czy poboczne historyjki niż przedłużali to w nieskończoność... Chociaż też na 100% będę tęsknić kiedy ostatecznie się skończy no ale.. nic nie trwa wiecznie :< Przynajmniej mam mangę snk która podobno ma się ciągnąć jeszcze na 4 lata xDDD

ocenił(a) serial na 7
Hakuna_Matata_x4

bedzie napewno :)

ocenił(a) serial na 10
Hakuna_Matata_x4

Ostatnio gdzieś czytałam, a bodajże było to w komentarzach na str Animezone... , że anime wyjdzie w styczniu 2015r. więc jak narazie czekam z niecierpliwością ;)
Zresztą na Filmwebie pisze, że pierwszy odcinek wyjdzie w Japoni 11 stycznia :)

ocenił(a) serial na 10
Hakuna_Matata_x4

No wiec, teraz juz nie pamietam gdzie to widziałam ale było to całkiem niedawno... Ze podobno 3 sezon ma wyjść jakoś 10 stycznia 2015 roku!!!