Nie pamiętam już jak trafiłam na to anime, ale jak zobaczyłam pierwszy odcinek tak nie mogłam się oderwać. Obejrzałam ciągiem w jeden dzień i wkurzałam się czemu takie krótkie. Potem sięgnęłam po mangę, bo nie mogłam się doczekać, co będzie dalej...a dalej jest tylko lepiej :) Rany nie mogę się doczekać kolejnego meczu przeciw Touou i rozwałki Aominecci vs Kagamicci to będzie masakra. Tak jak cała reszta meczy w tym sezonie. Mam nadzieję, że pokażą wszystkie. I Murasakibarę z Chimuro , i nowy poziom Kise-kun :-) Będzie na co popatrzeć.. Jeszcze tylko dwa dni i zaczynamy yeah
Już jest po angielsku. Wolę oglądać po polsku więc nie cierpliwie czekam na tłumaczenie :) Miałam tak samo! Najbardziej czekam na Akashiego. Mam nadzieję, że ta seria będzie równie ciekawa co tamta i żeby była trochę dłuższa ;)
lipa ze w pierwszej serii gral juz najlepszy zawodnik turnieju czyli aomineci, wiec chyba w drugim sezonie nie ma sie co spodziewac dobrego poza meczami przeciwko niemu i kise ktory mu dorownuje, bo pozostala dwojka ktorej nie pokazali i jest slabsza to nie bedzie z nimi problemu.
Mam pytanie, czytasz mangę? Bo wiedz, że będzie jeszcze dużo równie dobrych meczy, może nawet lepszych :))
Beton to fakt, że mecze z Aomine czy Kise są porywające, szybkie i dynamiczne, ale... :)) przekonasz się, że inne będą równie fascynujące. Najbliższy taki to drugi mecz z Shuutoku no i z Kirisaki Daichii. I nie oceniaj pozostałej dwójki, jeśli nie wiesz jak grają hehe :)) Muro-chin jest trochę upierdliwy i dziecinny, ale jak gra, to daje z siebie wszystko, jak każdy w tym anime :) Co do Akashiego to nie będę zdradzać, sam się przekonasz. Miłego oglądania :)
Na razie nigdzie chyba nie ma. Sądzę, że będzie to animezone lub kreskoweczki.
Jeśli chodzi o polskie tłumaczenie to w zasadzie masz rację, choć ostatnio na kreskówce było szybciej. Animezone czasem wlecze się jak żółw, a jak się skomentuje, że długo nie ma tłumaczenia, to od razu usuwają niepochlebne opinie.
Jeśli zaś chodzi o raw lub angielską wersję, to dużo szybciej pojawia się na anime4fun.com