Trafiłam na tę serię przypadkiem: byłam do niej bardzo sceptycznie nastawiona, ze względu na
to, że traktuje o tematyce sportowej, jednak po obejrzeniu pierwszego odcinka wszelkie moje
wątpliwości zostały rozwiane. Fabuła rozwija się w idealnym tempie: nie za szybko, nie za wolno.
Nie ma niepotrzebnych, nudnych wątków (jak to czasem bywa w adaptacji mang). Jestem
zachwycona zarówno kreską, jak i animacją i muzyką, która świetnie wpasowuje się w tło - aż
mam ochotę ją ściągnąć! Jedyny minus jaki odnajduę w tej serii to fakt, że muszę poczekać
zarówno na OVKę jak i kolejny sezon. Wspaniale zrealizowany projekt, świetne chara design,
wpadające w ucho openingi i endingi: czego chcieć więcej! pozostaje mieć nadzieję, że kolejny
sezon dorówna pierwszemu - według mnie wspaniałemu!
Fajnie sie oglada ta anime myslałem ze bedzie słabsza ,pare zeczy jest denerwujących ale ogólnie przez cały sezon trzyma poziom
Pierwsze odcinki (moim zdaniem) kiepskawe były ale im dalej, tym lepiej. Obecnie, to jedyna seria na której kontynuację w kolejnym sezonie czekam.
kreska super, tylko te zarysy na ich szyjach są okropne. strasznie mi to przeszkadza.
fajnie zrobione są przejścia z jednego ruchu postaci do następnego. nie są jakby niewiadomo skąd, sztywne i proste, tylko płynne i elastyczne. zasłużona 7 dla serii, czekam do października z niecierpliwością na następny sezon. :>
tez bardzo mnie to anime zaskoczylo, dlugo do niego podchodzilam, nie zachecalo mnie, ale kiedy juz je wlaczylismy - ogladalismy do pozna w nicy, pomimo, ze rano kazdy musial isc do pracy. moj maz to nie mogl sie doczekac kolejnego odcinka.
Tez czekam z wielkim zniecierliwieniec na kolejnyh sezon, ciekawi mnie jak wypadna kolejni gracze z "cudownej generacji" :)
Sądzę, że raczej tak. Też nie jestem fanką koszykówki jako takiej i to się nie zmieniło, ale anime jest tak świetenie zrobione, że warto zobaczyć chociaż ze dwa odcinki - tak na spróbowanie. :)
Zgadzam się ja również uważałam te anime za przeciętniaka. Ostatnio polubiłam anime sportowe ze względu na Free- anime o pływaniu. Więc spróbowałam i łoł. Mecze są długie co mi się podoba i główna drużyna nie wygrywa ot tak tylko pokazują prawdziwą klasę. No i najważniejsze- bohaterowie. Każdy członek "niesamowitego pokolenia", obecna drużyna Seirin oraz na prawdę większość drużyn pokazanych w anime/mandze. Nie czytam mangi ponieważ na ponad 200 chapterów, po polsku są tylko 70. Chodź i tak podziwiam tłumaczy. Ale na serio- bohaterowie pierwsza klasa. Przyczepie się do muzyki i niestety- do małej liczby odcinków. Ale czekamy na drugą serię (oraz na resztę członków niesamowitego pokolenia :3) Koniec przemowy, cześć.