PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=641150}

Kuroko no Baske

2012 - 2015
8,0 5,3 tys. ocen
8,0 10 1 5266
Kuroko no Baske
powrót do forum serialu Kuroko no Baske

Wspaniały! 

ocenił(a) serial na 7

Trafiłam na tę serię przypadkiem: byłam do niej bardzo sceptycznie nastawiona, ze względu na
to, że traktuje o tematyce sportowej, jednak po obejrzeniu pierwszego odcinka wszelkie moje
wątpliwości zostały rozwiane. Fabuła rozwija się w idealnym tempie: nie za szybko, nie za wolno.
Nie ma niepotrzebnych, nudnych wątków (jak to czasem bywa w adaptacji mang). Jestem
zachwycona zarówno kreską, jak i animacją i muzyką, która świetnie wpasowuje się w tło - aż
mam ochotę ją ściągnąć! Jedyny minus jaki odnajduę w tej serii to fakt, że muszę poczekać
zarówno na OVKę jak i kolejny sezon. Wspaniale zrealizowany projekt, świetne chara design,
wpadające w ucho openingi i endingi: czego chcieć więcej! pozostaje mieć nadzieję, że kolejny
sezon dorówna pierwszemu - według mnie wspaniałemu!

ocenił(a) serial na 6
hipsta

Fajnie sie oglada ta anime myslałem ze bedzie słabsza ,pare zeczy jest denerwujących ale ogólnie przez cały sezon trzyma poziom

ocenił(a) serial na 8
M_Nita

Pierwsze odcinki (moim zdaniem) kiepskawe były ale im dalej, tym lepiej. Obecnie, to jedyna seria na której kontynuację w kolejnym sezonie czekam.

ocenił(a) serial na 7
hipsta

kreska super, tylko te zarysy na ich szyjach są okropne. strasznie mi to przeszkadza.
fajnie zrobione są przejścia z jednego ruchu postaci do następnego. nie są jakby niewiadomo skąd, sztywne i proste, tylko płynne i elastyczne. zasłużona 7 dla serii, czekam do października z niecierpliwością na następny sezon. :>

ocenił(a) serial na 10
hipsta

tez bardzo mnie to anime zaskoczylo, dlugo do niego podchodzilam, nie zachecalo mnie, ale kiedy juz je wlaczylismy - ogladalismy do pozna w nicy, pomimo, ze rano kazdy musial isc do pracy. moj maz to nie mogl sie doczekac kolejnego odcinka.
Tez czekam z wielkim zniecierliwieniec na kolejnyh sezon, ciekawi mnie jak wypadna kolejni gracze z "cudownej generacji" :)

hipsta

Nie lubię oglądać, ani grac w kosza, ale jako fanowi anime spodoba mi się ?

ocenił(a) serial na 7
ShinigamiK

Sądzę, że raczej tak. Też nie jestem fanką koszykówki jako takiej i to się nie zmieniło, ale anime jest tak świetenie zrobione, że warto zobaczyć chociaż ze dwa odcinki - tak na spróbowanie. :)

ocenił(a) serial na 8
hipsta

Zgadzam się ja również uważałam te anime za przeciętniaka. Ostatnio polubiłam anime sportowe ze względu na Free- anime o pływaniu. Więc spróbowałam i łoł. Mecze są długie co mi się podoba i główna drużyna nie wygrywa ot tak tylko pokazują prawdziwą klasę. No i najważniejsze- bohaterowie. Każdy członek "niesamowitego pokolenia", obecna drużyna Seirin oraz na prawdę większość drużyn pokazanych w anime/mandze. Nie czytam mangi ponieważ na ponad 200 chapterów, po polsku są tylko 70. Chodź i tak podziwiam tłumaczy. Ale na serio- bohaterowie pierwsza klasa. Przyczepie się do muzyki i niestety- do małej liczby odcinków. Ale czekamy na drugą serię (oraz na resztę członków niesamowitego pokolenia :3) Koniec przemowy, cześć.