Kuroshitsuji jest moim jednym z ulubionych anime, jednakże muszę się do czegoś przyczepić. Kreska jest wspaniała(powiedziałabym raczej...elegancka), bohaterowie powalający, za fabułę to anime Oscara by nie dostało, ale i tak bardzo było ciekawie... jak widać wszystko lodzio miodzio, tylko jeden ,,mały szczegół,,...muzyka. Naprawdę tutaj, w tym anime, muzyka jest totalną porażką. Opening jest świetny, jak i wszystkie endingi. Ale czasami w Kuroszku pojawiały się wyjce wyciągnięte z pierwszej lepszej opery. Naprawdę szkoda, bo jak widzę, w wielu recenzjach przez muzykę, dostał o wiele niższe oceny. A szkoda.
A TY MASZ PRZECINKI ŹLE ROZMIESZCZONE!
Dance puppets, DANCE!!!
Też uważam, że muzykę trochę schrzanili. Zwłaszcza przeszkadzają mi melodyjki w połowie każdego odcinka. Ale za lokaja walczącego widelcami jestem w stanie te niedopatrzenia wybaczyć.
mam pytani: Gdzie moge obejrzeć teraz ten serial, tylko chodzi mi o jakąś stronę na necie bo kablówki nie mam:/. Czy może mi ktoś pomóc? A tak w ogóle pisze w tym temacie ponieważ jest on najaktywniejszy.
Polecam strony: kreskowka.pl, kreskowki.fani.pl, urusai.pl i anime-shinden.info. Ogólnie jeśli szukasz jakiegoś anime to szukaj właśnie tam.
Co do Kuroshitsuji i muzyki - cóż, mnie żadne wyjce etc nie przeszkadzały, wręcz dodawały klimatu, natomiast openingi i endingi powinny służyć za przykład jak dobra może być muzyka w anime (w przeciwieństwie do kilku świetnych serii, w których muzyka jest tak tragiczna, że aż ciężko w to uwierzyć). Polecam gorąco serię!
Moim zdaniem muzyka bardzo pasowała, w wiktoriańskiej Anglii nikt jeszcze nie słyszał o gitarze elektrycznej...Oddanie (w przerysowanej wersji oczywiście) klimatu tych czasów to jedna z największych zalet serialu. Akurat piosenki z openingu i pierwszego endingu (drugi całkiem spoko) nie podobały mi się zbytnio. Ale każdy ma swój gust.
Fabuła jest właśnie najbardziej "na plus" w tym anime. Niby często można spotkać jakieś demony, bijących się sztućcami fighterów i arystokrackie, bogate dzieci. Jednak co jest zaskakujące, to samo podejście głównego bohatera, do tego, że kiedyś demon mu wyssa duszę. I to, że demon też często był zaskoczony tym co się działo w biegu wydarzeń... A i muzyka dla mnie była świetna!
A mnie mimo wszystko muzyka w miare pasowala. Nie wszystko co prawda. Ale co poniektore utwory. Openingi i Endingi rewelacyjne. Choc rzeczywiscie w pewnych momentach muzyka nie pasowala do sytuacji. Ale jak ktos juz powiedzial...Mozna to wybaczyc widzac jak Sebastian walczy widelcami i nozami od zastawy. Albo chociazby za jego usmiech.
Anime jest rewelacyjne. Nawet drugi sezon, choc moze leciutko naciagniety, ale jaki koniec efektywny.
Podejscie do zycia, do smierci, do faktu co sie stanie z Ciela Phantomhive'a jest zaskakujace. I tym samym niezwykle wciagajace.
To jest twoja opinia. Nie podoba sie? Nie ogladaj i nie komentuj. Bo poza obrazaniem wszystkich i zwyklym trollowaniem nie masz nic madrego do powiedzenia.
Czyli mam rozumieć że forum jest tylko od wyrażania tych pozytywnych opinii? Pozdrawiam ^^
Nie. Jest do wyrazania opinii negatywnych, neutralnych jak i pozytywnych. Ale przede wszystkim obiektywnych od osob, ktore wyrazajac swoja opinie obejrzaly cos w calosci lub w polowie. A nie od czlowieka, ktory widzial pierwsze odcinki na dodatek obraza kazdego fana i anime.
Przykro mi że to anime jest tak gówniane że nie zdołałem dotrwać chociaż do połowy :(.
Przykro mi, ze jestes trollem nie wart odrobiny uwagi. Sa rzeczy do ktorych trzeba dorosnac. Emocjonalnie lub mentalnie. A z twojego zachowania i ubogiego slownictwa, wnioskuje, ze do rozwoju intelektualnego to pozostala ci dluga droga.
Nie twojej osobie,a twoim bzdurnym, bezsensownym ograniczonym pogladom. Bo ciezko mi zrozumiec, ze mozna byc tak prostackim.
Masz rację, jestem prostakiem, chamem i trollem. Zasługuję na pogardę i nie znam się na anime dlatego nigdy więcej nie ruszę tego gatunku bo jeszcze nie dojrzałem emocjonalnie do tych chińskich bajek, obiecuję poprawę i proszę o przebaczenie za moje bzdurne i prostackie posty. :(
Powiem ci tylko jedna i ostatnia rzecz. Tu nie chodzi o to, ze tobie sie nie podoba to anime. Masz do tego pelne prawo. Tu chodzi o to z jaka pogarda i chamstwem wypowiadasz sie o nim. A to juz nie jest krytyka. To po prostu brak wychowania i brak szacunku do innych oraz ich opinii.
Tak masz rację, jestem złym człowiekiem i pracuję nad tym żeby to naprawić. Mam nadzieję że z pomocą Boga uda mi się osiągnąć ten najistotniejszy w moim życiu cel.
Taaa...Nad ironia tez popracuj. Ale z bogiem mi t nie wyjezdzaj. To takie...faux pas dla ateistki. Niemniej jak ci Bog pomoze to fajnie.