PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489914}

Kuroshitsuji

2008 - 2009
7,9 9,9 tys. ocen
7,9 10 1 9863
Kuroshitsuji
powrót do forum serialu Kuroshitsuji

Dlaczego królowa chciała ich zabić? Jaki miałam w tym cel, w końcu oni jej pomagali. Jeszcze dlaczego potem Ciel trafił do tej sekty, gdzie zrobili mu ten tatuaż przy brzuchu?

ocenił(a) serial na 8
Ichigo_Kurosaki

nie wiem jaki miałaś cel w tym "zabujstwie"

ocenił(a) serial na 7
twojasmierc

Ojej.
Po pierwsze jestem dyslektykiem, a po drugi pięść ci w durny łeb za zrobienie mi złudnej nadziei o odpowiedź na to pytanie, bo mnie męczy.

Ichigo_Kurosaki

Tak naprawdę zabójstwo rodziców Ciela nie zostało wyjaśnione. Jak zapewne wiesz większość anime jest na podstawie mangi, a w niej, małymi kroczkami, można wyczytać jedynie powody zesłania Ciela do tej "sekty". Nie chciałabym Ci tu spojlerować i psuć emocji podczas czytania mangi, więc nic więcej na ten temat nie napiszę.
Anime, które pokrywa się z mangą kończy się po konkursie carry, a dalsze wątki, w tym ten cały Anioł i Królowa (jako zabójczyni) to pomysł twórców anime. Tak samo jak druga część anime z Cloudem i Aloisem.
Osobiście po obejrzeniu anime czułam niedosyt, przecież to wszystko było bez sensu. Nie powiem kilka momentów było ujmujących jak skok Ciela z mostu czy wątek z psem był zabawny, jednakże twórcy anime polegli na wyjaśnieniu głównego wątku w mandze jak i animie, tj. zemsta Ciela na mordercach rodziców, dlatego też sięgnęłam do źródła, tj mangi. Twórcy się już chyba zreflektowali gdyż w lipcu znów wyjdzie anime, tym razem na podstawie mangi, zawierające arc po konkursie carry.

Tak więc zachęcam Cie do sięgnięcia po mangę.

Pozdrawiam,
Maika

ocenił(a) serial na 7
Maika

Dziękuje.

Maika

Czyli anime konczy sie inaczej niz manga?

mania19

Manga się jeszcze nie skończyła, więc można rzec że, tak kończy się inaczej. Przynajmniej ta część. Powstały już dwa inne anime na podstawie mangi, które nie mają nic wspólnego z całym tym spiskiem królowej i aniołów oraz z drugą częścią .

Pozdrawiam.