Między oglądaniem pierwszej a drugiej serii miałam sporą przerwę,stąd parę pytań :) Wiem,że manga i anime(szczególnie druga część) to zupełnie inna historia i muszę powiedzieć,że się cieszę że to się tak naprawdę nie skończyło) :D
1.Czy Sebastian nie zabił Ciela tylko dlatego że w międzyczasie ktoś mu rąbnął duszę?
2.Kto sprzedał(?) Ciela i go maltretował?
3.Czy Angela zabiła rodziców Ciela,i jeśli tak to dlczego?
4.Albo miałam zwidy albo w końcowych odc pierwszej serii Lau gadał z ojcem Ciela(to nie była rekonstrukcja) i coś gadał o jakimś długu/umowie.?
5.Kto kierował tymi lalkami?
Za odpowiedzi z góry dziękuje :) A przy okazji,wiecie że na jesień Weneko wyda polską wersję "Kuroshitsuji"? :DDD
1. Duszę Ciela ukradziono, ponieważ Sebastian nie miał znaku potwierdzającego umowę (Angela w walce odcięła mu rękę), więc w ułamku sekundy Claude duszę wykradł.
2. Nie rozumiem dokładnie o co chodzi ;)
3. w ostatnim odcinku serii z pamiętnika Tanaki dowiadujemy się, że to "Królowa postanowiła pogrzebać korporację Phatnomhive'ów" (słowa ojca Ciela). Angela/Ash działali najprawdopodobniej z jej polecenia.
4. Sprawdzę to ;)
5. Chyba Angela, lalka używała jej słów ('wyplenić'/"nieczysty' czy coś w tym stylu) i to do niej w końcu ten mały pajacyk przybiegł. Z resztą cała wizja aniołów jest zgodna z tym co mówił lalkarz. One chciały zatrzymać piękno i stworzyć jakąś utopię.
Jakby co to tutaj są opisy odcinków http:// kuroshitsuji. wikia. com/wiki/Episodes
Mam nadzieję, że trochę pomogłam ;]
Bardzo pomogłaś.! co do pytania numer dwa-chodzi o to,że wielokrotnie było powiedziane że Ciela maltretowano,przez jakąś sekte czy coś takiego,i miał na brzuchu taki znak(tatuaż) pozostawiony po tym pobiciu.I chyba właśnie wtedy wezwał Sebastiana?hm,w sumie dlaczego królowa chciała ich pozabijać? O.o przecież jej pomagali.-.-