Historia 30-letniej dziewicy, na którą niespodziewanie spada zainteresowanie dwóch przystojniaków, wydaje się na pierwszy rzut oka banalna do bólu i przewidywalna. Otóż nie. Przynajmniej dla kogoś, kto mało zna realia japońskie :-)
Role dwóch rywali do serca głównej bohaterki są tak dobrze obsadzone, że nawet nie miałam pretensji, że wybrała ostatecznie inaczej, niż ja bym to zrobiła...
A ja nie czuję się zawiedziona zakończeniem ;) oglądałam ten serial ze względu na Fukushiego Sotę, który zagrał Yuutę Tanokurę! Tak jak napisałaś historia wydaje się dość banalna ale drama wciąga przez co praktycznie w ogóle nie przewijałam. Jak wspomniałaś dwóch facetów zakochuje się w jednej kobiecie (30-letniej dziewicy). Jeden to 21-letni student a drugi to 35-letni przedsiębiorca (chyba można go tak nazwać). Mają oni różne sposoby na zdobycie Aoishi, bo tak właśnie miała na imię główna bohaterka. Aoishi zakochuje się w jednym z nich i traci z nim dziewictwo. Ponadto serial pokazuje także relacje między Aoishi a jej rodzicami, co bardzo pozytywnie wpływa na odbiór dramy. Dodam jeszcze, że serial z 2014 roku a styl ubierania się głównej bohaterki to tragedia !!! Nie wiem, czy ktokolwiek w Japonii ma taki okropny look. Bardzo przerysowany. Już Hitomi OOkawa była normalnie stylizowana. Nie będę spoilerować zobaczcie sami.
Ogólnie polecam .
O, ja też nie czuję się zawiedziona finałem, chociaż powodem, dla którego obejrzałam serial, był Hiroshi Tamaki :D Całość została tak poprowadzona, że wybór głównej bohaterki wydaje się dobrze uzasadniony.
Rzeczywiście, pokazana w dramie relacja z rodzicami, tego rodzaju relacja, to taka rzadkość w japońskich filmach i serialach, że miło się ich razem oglądało.
Co do jej ubrania - stanowi element charakterystyki postaci. Przyjęłam z uśmiechem :-)