Lalka

2026
5,8 3,1 tys. ocen
5,8 10 1 3094
6,6 14   krytyków
Lalka
powrót do forum serialu Lalka

ocenił(a) serial na 10

Polecam jednak odróżniać adaptację od ekranizacji, zamiast wyjewac od razu wiadro pomyj. Dla mnie rewelacja.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
anna_kawi

Mnie też się serial podoba. Tymbardziej że mieszkam w Szkocji a tu system klasowy nadal bardzo silny i z wieloma sytuacjami spotykam się na codzień 

ocenił(a) serial na 1
anna_kawi

Czyli że jak uznamy, że to „adaptacja”, to nagle panienka szlachcianka rucha..ca się w pozycji na jeźdźca i to w trakcie triumfalnie ogłoszonej tego samego dnia miesiączki, staje się historycznie prawdopodobna?

ocenił(a) serial na 10
zofiam_filmweb

Jeśli wszystkie filmy muszą być dla Ciebie historycznie prawdopodobne to chyba nie ma o czym dyskutować 😉

anna_kawi

10/10? Serio? Tzn., że stawiasz to coś na równi z np. Miasteczkiem Tween Peaks, czy "12 gniewnych ludzi" i "La Stradą"?

ocenił(a) serial na 10
bolobolo9999

Nie oglądałam 😉

anna_kawi

Aha. To mam jasność.

anna_kawi

Jak miło, że ten serial cię tak zachwycił, że aż założyłaś konto, by zawyżyć średnią ocenę tego "dzieła". Czyżbyś tam występowała?

ocenił(a) serial na 10
adelitas

Poprostu to pierwsza produkcja którą obejrzałam po założeniu konta. ,, zawyżyć" ocenę - no tak, bo tylko Ty masz prawo do swojej oceny. Jedynej właściwej 🤭

anna_kawi

Oczywiście, cóż za zbieg okoliczności :) Ja nie oceniam produkcji bez ich wcześniejszego obejrzenia, ale zachęciłaś mnie by wystawić 1

ocenił(a) serial na 10
adelitas

Acha czyli komentujesz krytycznie bez oglądania 😂 to wiele wyjaśnia.

anna_kawi

Przecież nie skomentowałam serialu XD

ocenił(a) serial na 10
adelitas

Nieee, w ogóle 😂 to chyba rozdwojenie jaźni. Napisałaś, że zawyzam średnią tego ,, dzieła ", nawet tego nie oglądając.

anna_kawi

Też mi się serial podobał.
Miałem problem z pierwszymi dwoma odcinkami, ale potem wszedł super.
Fajna historia w filmie.