Polecam jednak odróżniać adaptację od ekranizacji, zamiast wyjewac od razu wiadro pomyj. Dla mnie rewelacja.
Mnie też się serial podoba. Tymbardziej że mieszkam w Szkocji a tu system klasowy nadal bardzo silny i z wieloma sytuacjami spotykam się na codzień
Czyli że jak uznamy, że to „adaptacja”, to nagle panienka szlachcianka rucha..ca się w pozycji na jeźdźca i to w trakcie triumfalnie ogłoszonej tego samego dnia miesiączki, staje się historycznie prawdopodobna?
Jeśli wszystkie filmy muszą być dla Ciebie historycznie prawdopodobne to chyba nie ma o czym dyskutować 😉
10/10? Serio? Tzn., że stawiasz to coś na równi z np. Miasteczkiem Tween Peaks, czy "12 gniewnych ludzi" i "La Stradą"?
Jak miło, że ten serial cię tak zachwycił, że aż założyłaś konto, by zawyżyć średnią ocenę tego "dzieła". Czyżbyś tam występowała?
Poprostu to pierwsza produkcja którą obejrzałam po założeniu konta. ,, zawyżyć" ocenę - no tak, bo tylko Ty masz prawo do swojej oceny. Jedynej właściwej 🤭
Oczywiście, cóż za zbieg okoliczności :) Ja nie oceniam produkcji bez ich wcześniejszego obejrzenia, ale zachęciłaś mnie by wystawić 1
Nieee, w ogóle 😂 to chyba rozdwojenie jaźni. Napisałaś, że zawyzam średnią tego ,, dzieła ", nawet tego nie oglądając.