PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32010}

Langoliery

The Langoliers
1995
6,7 6,1 tys. ocen
6,7 10 1 6119
4,8 5 krytyków
Langoliery
powrót do forum serialu Langoliery

Przegadane okrutnie. Można było tak czas troszkę zwinąć i film przyspieszyć / skrócić. Wyszłoby na dobre. Daje radę, ale na kolana nie powala. Trzyma się gatunku oczywiście, ale są o wiele lepsze ekranizacje Kinga. Może jakby to oglądać jak trzeba, po dwadzieścia minut z przerwami tygodniowymi, to by nie zanudziło. Ale tak od razu całość? Ech... za długo, za dużo słów. I to klasyczne "pójdźmy sprawdzić co z panem Toomym, tak pójdźmy, więc chodźmy, to idziemy..." wierci dziurę w brzuchu. Człowieka trafia szlag i po którymś z kolei spojrzeniu na martwe i nieruchome zielone wzgórze oczekuje, że wyskoczą zza niego te żarłoczne Langoliery - a one nie chcą wyskoczyć. Gdybym obejrzał ten film kilkanaście lat temu - owszem wychwalałbym go. Inna mentalność. Ale, że widzę go po raz pierwszy teraz - wydaje mi się przydługi. Przegadany i przydługi.
A gatunek ten lubię bardzo.

marekzet

Uważam tak samo i nawet nie wytrzymałem 15 min oglądając to. Czytałem książkę i dla mnie była świetna. Nie mogłem się doczekać aż w końcu zobaczę ekranizację ale po prostu tego gniota, że tak powiem nie będę oglądał bo nie chcę sobie popsuć tego jak ja sobie wyobrażałem akcję. Nie oceniam.

użytkownik usunięty
Meru0

festival gimbusow.