Dla mnie jedna z najlepszych ekranizacji powieści Kinga.
Niepowtarzalny klimat, trzymający w napięciu, głęboka fabuła, to jest to co mnie przykuwa do
ekranu.
Na pewno nie dla osób nie czujących klimatu Kinga oraz nie wiedzących co to metafora.
Ja ten film oglądałem dawno temu, jeszcze na taśmociągu (vhs), później jakoś nie miałem
do niego dostępu. Chciałem obejrzeć koniecznie jeszcze raz, miałem wątpliwości czy nadal
będzie mi się tak podobał, zwłaszcza że tu poczytałem sobie wiele krytycznych uwag.
Parę dni temu dorwałem divx w dobrej jakości i po obejrzeniu twierdzę nadal że jest to film
rewelacyjny.
Skoro ponad 1500 osób oceniło film i to oceniło na wyżej niż 7 to kilka krytycznych komentarzy nie umniejszy jego świetności, klimatu i tego narastającego odgłosu "prażonej kukurydzy" xD. Rewelacja, stawiam go wysoko w moim rankingu ulubionych filmów. Bardzo wysoko.
Zgadzam się może byłam troche zawiedziona tymi potforkami , ale to wszystko reszta super a to napięcie !!!!!
Zgadzam sie w 100%, za małego uwielbiałem ten film i bałem sie końcówki :) Teraz go poszukuje bo z chęcią bym sobie go znów zobaczył
Oglądałam ten film dawno ibardzo mi się podobał.Też chętnie zobaczyłabym go jeszcze raz.
Jeśli ktoś poszukuje filmu, to udało mi się dorwać w sieci wersję z lektorem ;-) Także w razie czego PISAĆ, to wrzucę ją gdzieś.
Jak dla mnie film schrzaniony przez aktorów, pod koniec aż razi brak profesjonalizmu (przez to dałem 5 zamiast 8)
Ocena wydaje się zbyt zaniżona ale gra aktorska na prawdę bardzo mnie drażniła przy seansie.
Tylko Bronson Pinchot, Dean Stockwell i David Morse trzymają poziom.
Mimo wszystko mam zamiar jak najszybciej zabrać się za książkę, myślę że bardzo mi się spodoba.
Zgadzam się z Twoją opinią, film niskobudżetowy a wysoką ocenę zawdzięcza scenariuszowi na podstawie fantastycznej powieści Kinga. Czytałem ją w oryginale ładnych parę lat temu i pamiętam jakie zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Ostatnio przypadkiem trafiłem na ten film i z wielką niecierpliwością zabrałem się za oglądanie. Niestety, ekranizacja dla potrzeb TV jak dla mnie do pięt nie dorasta książce. Oceniłem na 5 tylko przez sentyment dla dobrej fabuły, nie za realizację.