PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13084
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Korra dzieciak ,Iroh i jego herbata w świecie Duchów, no to pojechali :)
Dobry odcinek :)

ocenił(a) serial na 8
kubisq123_o2

Odcinek jest super! Skoro pojawił się Iroh to obstawiam że pojawi się tez reszta bandy :D
Zastanawia mnie jedno, czemu Unalaq mógł używać bendingu w świecie duchów

m_t217

Bo on wszedł do świata duchów przez południowy portal, a nie przez medytację jak Korra i Jinora.
Odcinek super. Tylko trochę szkoda mi było na końcu Tenzina. I ciekawe co zrobi teraz Korra, skoro 2 portale są otwarte. Wchodząc do świata duchów tylko pogorszyła sprawę, zamiast ją polepszyć.

ocenił(a) serial na 9
Kitty456

Bardzo fajny odcinek. Fajnie było zobaczyć znowu Iroh. Ale parę rzeczy trzeba byłoby wyjaśnić:
- czemu Korra zmieniła się w małą dziewczynkę?
- dlaczego przy Unalaq'u duchy zmieniały się w mroczne formy?
- co Unalaq robił tym bendingiem?
I co mnie najbardziej nurtuje:
- skoro biblioteka byłą w materialnym świecie, i zapadła się pod pustynię, to jak Jinora znalazła ją, nie wychodząc ze świata duchów? Czyżby niedopracowanie, i cała bbiblioteka razem z lisami i Wan Shi Tongiem przeniosła się ze świata materialnego?

PS. Szkoda, że właśnie Wan Shi Tong też nie pokazał swojej mrocznej formy.

ocenił(a) serial na 10
kotek1489

Oj tak - za zobaczenie stryja Iroh znowu wieeeeelki plus dla twórców :)
A pytania - spróbuję odpowiedzieć.

1. Korra jest taką "małą, zagubioną dziewczynką" w świecie duchów i musiała nią być, by przejść próbę. To tylko odwzorowanie jej mentalnego poziomu - zresztą, wystarczy porównać Iroh z Korrą właśnie :)
2. To nie tyle przy nim, co przy Panu Zuym, a skoro Unalaq mu służy, czy też jest opętany - pamiętasz lekcję Iroh? W świecie duchów Twój stan zmienia wszystko.
3. Wydaję mi się, że próbował w jakiś sposób blokować chi - tak to wyglądało, jak jakaś forma zamrażania, więzienia.
4. Biblioteka była mostem (nie jak Avatar, po prostu należała do obu) pomiędzy dwoma światami - zapadanie się to tylko alegoria przejścia do świata duchów, więc kiedy Jinora ją znajdywała, biblioteka była już w świecie duchów - zresztą, tak właśnie wisiała pod "sufitem" pustyni :)