PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12959
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Nie ma co ukrywać są to w mojej ocenie dwa najlepsze odcinki serii o Korze. Powrót do
klimatycznego świata awatara na który czekałem bardzo długo. Oglądam te dwa odcinki w kółko i
nie moge się nacieszyć. Każdy kto nie widzał, a tęskni za atmosferą ze świata Aanga koniecznie
musi obejrzeć te dwa odcinki.

pasiu22

Zgadzam się w 100 % alei od razu nurtują mnie pytania :)
Stare miasto w którym byli Mędrzcy Słońca może coś mnieć wspólnego z Wanem a moze i Lwio Zółwiem :)?
Co się stało z Lwio zółwiami i czy mogą jakimś w stopniu pomóc Awatar Korze w walce z duchami jak jak to było w Legendzię Aanga .z Władcą Ognia/ Królem Fenixem?
Kto był po Wanie ?
Bardzo chciałbym by w Korze pojawił się Aye-Aye jak będzie w świecie Duchów : może jakiś wyzszy poziom magii powietrza by się pojawił bo ten Duch lemur miał opanowaną teleportację a jednak to dość by było logiczne , bo jednak każda inna magia ma jakiś wyższy poziom :)

ocenił(a) serial na 10
pasiu22

100% zgoda. Bogowie, to było piękne - dwa odcinki zawierające tak klimatyczną historię... a na końcu walkę tak żywiołową, jak pod koniec Legendy Aanga. Niesamowite.

ocenił(a) serial na 10
pasiu22

Pragnę zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, o której nie wspomniał nikt z Was - animacja w tych dwóch odcinkach, sposób w jaki narysowano świat Wana... cudo! Wyglądało fantastycznie, aż do ostatniej sceny.

ocenił(a) serial na 9
pasiu22

Po 1, nie wiem, jak twórcy pokazując takie odcinki, chcą później zaprezentować coś jeszcze lepszego.
Po 2, Aye-aye jest świetny, jego śmiech po prostu rozwala na czeęści pierwsze :D
Po 3, twórcy w bardzo ciekawy sposób sparafrazowali ying i yang. http://i.imgur.com/JrrjkUn.jpg

ocenił(a) serial na 10
pasiu22

Super odcinki, super klimat :) Graficznie - CUDO. Myślę, że główny badass sezonu, Unloq będzie chciał uwolnić mrocznego ducha i połączyć się z nim, żeby stać się mrocznym Avatarem :). Pod koniec zapowiada się potężna walka :).

trebronus

Jest taka możliwość, ale czy tak potężny duch jak Vaatu będzie chciał się połączyć z Unalaqiem i być zależnym od jakiegoś tam człowieka? No nie sądzę. Chyba, że to tylko urojenia Unalaqa, a Vaatu go wykiwa. Poza tym ten "mroczny Avatar" nie mógłby mieć mocy czterech żywiołów. To Raava przechowywała moce otrzymane od lwio-żółwi, a Vaatu raczej takowych nie posiada i nie będzie. Ale zgadzam się z tobą, że pod koniec szykuje się jakiś epicki pojedynek - twórcy na pewno wymyślą coś super ;-)

ocenił(a) serial na 10
pasiu22

Całkowicie się zgadzam! Dwa ostatnie odcinki były po prostu magiczne ;] Finałowa walka - piękna. Scena, kiedy różne duchy idą do jeziorka tego lemura, żeby się kąpać, i ten jeden duch z taką maską na twarzy - prawie umarłam, toż to Spirited Away! ;]
Generalnie podoba mi się klimat Korry, co prawda nie ma już tej magii, jaka była w Legendzie Aanga, ale był to moim zdaniem dobry pomysł, pokazanie, że czasy się zmieniły i wkroczyła nowoczesność, zresztą wydaje mi się, że klimat obydwu serii dobrze oddaje charaktery głównych bohaterów... Nie mniej jednak mam wielką nadzieję, że jeszcze będą podobne odcinki.

ocenił(a) serial na 8
pasiu22

Również się zgadzam. Właśnie skończyłem oglądać drugi sezon i jestem mocno zawiedziony. Jedynym jasnym punktem są jak dla mnie właśnie te dwa odcinki.