Oglądam właśnie "Awatar legenda Aanga". Jestem w połowie Księgi Ziemi. Z ciekawości włączyłem pierwszy lepszy odcinek "Legendy Korry" i się PRZERAZIŁEM. Przez 70 lat tak wielki postęp technologiczny? Brak atmosfery jaka była w "Legendzie Aanga", brak humoru oraz tej tajemniczości z pierwszej części. Zastanawiam się jak można było tak zepsuć takie arcydzieło jak "Awatar Legenda Aanga"? Można powiedzieć że "Legenda Korry" nie dorasta do pięt "Legendzie Aanga". Jakim cudem to ma ocenę 7,9? Ten serial zasługuje na ocenę 5,5. Mam nadzieję że "Legenda Korry" zakończy się jak najszybciej i powstanie nowa 3 część Awatara nawiązująca do starszego Aanga gdy miał 15-20 lat. Pewnie zostanę zrównany z ziemią przez fanów "Legendy Korry" ale mnie to za bardzo nie interesuje. Taka prawda "Legenda Korry" to chłam i nie powinno to trwać dłużej niż dwie księgi. Podobno reżyser mówił że wszystko miało zakończyć się na 12 odcinkach czyli pierwszej Księdze. Według mnie tak byłoby lepiej.
Całkowicie się z Tobą zgadzam :) Legenda Korry niszczy wszystko co jest piękne w Aangu, ten cały niesamowity świat. Tutaj dostaliśmy jakieś nowoczesne miasto z muzyką z lat 20, 30. Co to w ogóle było? A już o rysunkach postaci Sokki, Aanga po tych 60 latach nie wspomnę... Mam nadzieję, że porzucą tą całą Korrę i wrócą do przygód Gaangu ;) A co oni zrobili z Zuko? W ogóle go nie było w tej serii a ponoć miał matkę szukać ... I że niby ten cały generał Iroh to jego wnuk, myślałam że padnę... niepodobny nic a nic, chyba że geny tej całej Mai się do tego przyczyniły (której akurat nie lubię pomimo jej wielkiego poświęcania...) :)
Mam dla ciebie smutną wiadomość. Legenda Korry będzie miała 4 księgi :/ Druga księga ma ujrzeć światło dzienne pod konie tego roku. Miejmy nadzieje że szybko skończy się Korra i będą ekranizować komiks o Aangu "The promise" i "The search". Są bardzo ciekawe ale nigdzie nie mogę znaleźć komiksu "The search". Jest stosunkowo młody bo wyszedł 20 marca 2013
Ja oglądam Aanga i jestem przy 14 odcinku księgi Ziemi. Obejrzałem pierwszy odcinek Legendy Korry i nie za bardzo przypadła mi do gustu ale nie znaczy to że nie będę oglądał tej wersji. Wiem że w Legendzie Korry jest inna atmosfera ale spróbuję się przełamać. Ja tylko czekam aż zakończy się Legenda Korry i mam nadzieję że będą kontynuować Aanga. Ale jest możliwość że Korra skończy się szybciej niż Aang ponieważ jest 4 serie ale tylko po 13-14 odcinków. Ogólnie będzie tylko 52.
Niech kończą Korrę jak najszybciej się da, samochody w świecie magii pfff... Ja się przełamałam i obejrzałam w skrócie odcinki Korry, przesuwałam co jakieś 3 minuty bo nic się ciekawego nie działo a te turnieje magiczne to jakieś mma dla magów pfff.... te sceny z walkami na turniejach zajmują chyba połowę akcji serii. Tylko w dwóch ostatnich odcinkach coś się zaczyna dziać... Nie wiem może zbyt drastycznie to oceniam ale byłam bardzo zawiedziona :(
The Search możesz obejrzeć na youtubie :) http://www.youtube.com/watch?v=QVY8TrJbW0Y ciekawe ale wolałabym zakończenie żeby Iroh był ojcem Zuko xD
Korra to całkowity niewypał. Magia i nowa technologia nie pasują do siebie. Nie powinno się robić tak jak zrobili to reżyserowie. Zakończyć taką super historię Aanga gdy on miał tylko 12-13 lat? To woła o pomstę do Nieba. Jak dla mnie powinni skończyć Korrę jeszcze w tym roku i zrobić kontynuację Aanga.