Ang nie żyje Korra święci ostatni sezon co potem będziemy oglądać ?
Możemy liczyć na opowieść o 3 avatarze, ewentualnie jakieś komiksy. Jeszcze w tym miesiącu wychodzi gra Legenda Korry ^^
Jest to jakaś alternatywa ale patrząc na fabuła kora straciła link do ravy wiec cykl będzie zakończony
Zakończenie cyklu, byłoby dla twórców idealnym zakończeniem serii. Ale jeszcze nic do końca nie wiadomo, przed nami jeszcze z 3 miesiące cierpliwego oglądania. Jest też szansa, że zrobiliby serie o jakimś dawnym avatarze. Choć wg mnie byłoby to mniej ciekawe - bez wielu technik, umiejętności magów, byłoby zero nawiązań do legendy Aanga i Korry. Seria o dawnym avatarze to byłoby jakieś rozwiązanie, ale nienajlepsze z możliwych. Ale zdecydowanie byłoby to lepsze niż zakończenie serii.
Są jakieś nierozwikłane wątki serialu? Podałbyś/abyś jakieś, bo trochę się zaciekawiłem. Mogą być one również rozwiązane w czwartym sezonie, kto wie. Mnie wciąż ciekawi ta magia ławy, przecież w Aangu to magowie ognia nad nią panowali. Widocznie twórcy chcieli jakoś urozmaicić magię ziemi.
Np. Bloodbending, jak Yakone posiadł tą umiejętność (w ATLA jedynie Hama i Katara posiadały tą umiejętność, a Katara jej zakazała, więc powiązanie Yakone z Hamą?),
Bardzo ciekawi mnie też np. historia członków Czerwonego Lotosu.
Wątpię w powiązanie z Hamą, ta umiejętność jest w jego czasach znana, posiadają/li ją zapewne wszyscy wielcy magowie wody. Dalsza historia czerwonego lotosu będzie pewnie w czwartym sezonie.
Zacznijmy od wątku matki Zuko (Wyjaśniona w komiksie ) , Wątek tajemniczego mnicha w świątyni wiatru który upłynniał czakry Avatara Anga (The last airbender ) , Watek oryginalnych władców żywiołu czyli jak ludzie się nauczyli od smoków , bizonów , kretoboruków (nie wiem jaki jest pierwotny bender) wody władania nad żywiołami , wątek narodu słońca pierwszych magów ognia , wątek smoka Władcy Zuko (skąd go ma z tego co pamiętam zostały chyba 2 na świecie i żyją z narodem słońca , nawet w ciekawy był by wątek awatara Kuruka ,
Jakoś mi to umknęło ,maiłem nadzieje że też jest jakiś zwierzęcy przewodnik magów wody .
Magowie dostali magię od lwio-żółwi (patrz: Legenda Korry). A magię trenowali z przewodnikami - taniec smoka i opowieść Toph o tym jak nauczyła się magii. Tak były 2 smoki na świecie, ale minęło kilkadziesiąt lat od końca wojny, więc skoro był jakoś związany z wojownikami słońca i jest władcą ognia to pewnie dostał smoka. Czy historia Kuruka byłaby taka ciekawa? Sam powiedział, że żył w czasach pokoju i bogactwa. Jedynie Koch skradł twarz jego partnerki i Kuruk próbował go zabić. Jak dla mnie to motyw góra na jeden odcinek. Zresztą przed nami jeszcze 11 odcinków, to sporo czasu na rozwiązanie wielu wątków.
czy mi sie zdaje czy Vatou i Rava nie zyja? jesli tak to dopiero odrodza sie za 10 lat, wiec powiedzmy mogli by zrobic taki skok w czasie, no to bylo cos. zakladajac,ze technologia pojdzie do przodu, pewno duzo osob zapomni o wladaniu zywiolami, o avatarze- a tu nagle Buuuum! Odradzaja sie te dwa bostwa i zaczynaja ze soba walczyc, potrzebny jest avatar. Po cichu jakies bractwo mialo kontrole i wiedzialo, kto ma predyspozycje do bycia avatarem, teraz on/ ona musi sie nauczyc magii zywiolow- ale oficjalnie nie ma od kogo.... tadam i wlasnie zarysowalam przykladowy scenariusz :))))
czemu by nie, to by bylo spektakularne xDDDD, on tu wymachuje mieczami a avatar chwila moment i powala go magia np ziemi xDDD
Bo technologia jest znacznie silniejsza niż Bending - kulka w łeb i po Avatarze.
No to pocisk laserowy, ale problem -.- Z resztą zanim "Bender" zdąży zatańczyć to już dawno zdechnie.
To tylko zwiastun więc do premiery wiele może się zmienić. No,ale animacje przedstawiają się przyjemnie.