PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13082
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Więc jak w temacie ostatni odcinek wg mnie nasunął mi kto może być ojcem przyrodniej siostry Lin
Otóż obstawiam brata Katary, czyli Sokkę. Dlaczego?
Po 1: karnacja zdecydowanie bliższa mieszkańcom bieguna południowego
Po 2: ostatni odcinek: Suyin wyciąga z Korry truciznę, która jest płynnym metalem a wiemy, że dzieci z genami rodziców różnych żywiołów mogą tkać mieszanki tychże żywiołów np. Bolin tka lawę a jego rodzice byli z narodu ognia i królestwa ziemi co oznacza, że rodzicami siostry Toph był magiemi/metalu i mag wody albo osoby, których rodzice, albo ktoś z rodziny miał predyspozycje do magi żywiołów.
Pozostaje ojciec Lin.... hm ciekawe kto nim jest.

chili14

Jest teoria, że ta trucizna to rtęć, a rtęć jest metalem. Poza tym Jinora powiedziała, że ta trucizna jest metaliczna. Biorąc to pod uwagę, według mnie nie trzeba mieć za jednego z rodziców kogoś z Plemienia Wody, oboje mogą być z Królestwa Ziemi.

ocenił(a) serial na 10
chili14

-Bolin może robić lawę nie dlatego że rodzice byli z narodu ognia tylko ma po prostu taki talent. Lawa to ziemia a nie mieszanka ziemi i ognia (mimo że może mylić). To nie tak działa jak mówisz.
-Trucizna z Korry to rtęć czyli płynny metal. To nie ma nic wspólnego z wodą.
Teoria słaba.

ocenił(a) serial na 9
chili14

ogólnie wiele osób przypuszcza, że Sokka jest ojcem Lin, ponieważ Lin ma taką samą charakterystyczną fryzurę co Katara: http://30.media.tumblr.com/tumblr_m3brvd2dYK1r9vsqco2_1280.jpg
oraz magie nie łączą się, to nie Naruto.

chili14

Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale fabuła nie wyklucza możliwości, że Zuko był mężem Toph. Ciekawe czy Konietzko postanowi odebrać fanom "Toko" nadzieję ;)