Więc jak w temacie ostatni odcinek wg mnie nasunął mi kto może być ojcem przyrodniej siostry Lin
Otóż obstawiam brata Katary, czyli Sokkę. Dlaczego?
Po 1: karnacja zdecydowanie bliższa mieszkańcom bieguna południowego
Po 2: ostatni odcinek: Suyin wyciąga z Korry truciznę, która jest płynnym metalem a wiemy, że dzieci z genami rodziców różnych żywiołów mogą tkać mieszanki tychże żywiołów np. Bolin tka lawę a jego rodzice byli z narodu ognia i królestwa ziemi co oznacza, że rodzicami siostry Toph był magiemi/metalu i mag wody albo osoby, których rodzice, albo ktoś z rodziny miał predyspozycje do magi żywiołów.
Pozostaje ojciec Lin.... hm ciekawe kto nim jest.
Jest teoria, że ta trucizna to rtęć, a rtęć jest metalem. Poza tym Jinora powiedziała, że ta trucizna jest metaliczna. Biorąc to pod uwagę, według mnie nie trzeba mieć za jednego z rodziców kogoś z Plemienia Wody, oboje mogą być z Królestwa Ziemi.
-Bolin może robić lawę nie dlatego że rodzice byli z narodu ognia tylko ma po prostu taki talent. Lawa to ziemia a nie mieszanka ziemi i ognia (mimo że może mylić). To nie tak działa jak mówisz.
-Trucizna z Korry to rtęć czyli płynny metal. To nie ma nic wspólnego z wodą.
Teoria słaba.
ogólnie wiele osób przypuszcza, że Sokka jest ojcem Lin, ponieważ Lin ma taką samą charakterystyczną fryzurę co Katara: http://30.media.tumblr.com/tumblr_m3brvd2dYK1r9vsqco2_1280.jpg
oraz magie nie łączą się, to nie Naruto.