PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13005
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

W Legendzie Aanga była mowa, że pierwsi magowie wody nauczyli się jej od księżyca, a notomiast
magii ziemi od kretoborsuków, gdy w legendzie korry podobno lwiożółwie nauczyły ludzi magii. Ma
ktoś jakieś wytłumaczenie na to?

ocenił(a) serial na 10
Neroix

ale w beginnings pod koniec kiedy Wan mówił co będzie robił i, że zaprowadzi pokój, wspomniał, że lwiożółwie nie będą już uczyły ludzi żywiołów.

ocenił(a) serial na 10
nudek

Żółwie ich uczyły potem przestały uczyć i sami się nauczyli.

Neroix

tak, lwiożółwie dały ludziom moc, a te zwierząta umiejętność jej kontrolowania :P

Neroix

Masz to fajne pokazene w scenie kiedy Wan szkoli się w magii ognia wykonująć taniec smoka tym samym doskonaląc swoje umiejętności tkania.

ocenił(a) serial na 3
Tarmar

Według mnie na początku lwiożółwie dawały moc ludziom. Potem, kiedy przestały trzeba było znaleźć inny sposób. Magii ognia nauczono się dzięki smokom, magii powietrza dzięki latającym bizonom, magii wody dzięki księżycowi, a magii ziemi dzięki kretoborszukom.

ocenił(a) serial na 9
Neroix

mnie się wydaje, że te zwierzęta to przez legendy, czyli lwiożółwie dały im moc i się nauczyli kontrolować tę moc, potem jak lwiożółwie zniknęły ludzie z czasem zapomnieli i uznali że starożytni "pierwsi" magowie musieli nauczyć się od zwierząt, bo nie wiedzieli jak inaczej mogli. oczywiście taka jest moja teoria. :)