PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12960
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Jak oglądać?

ocenił(a) serial na 9

To jest jakiś spin-off czegoś? Czy osobna całość, którą można oglądać samą w sobie? Sesja się kończy, więc szukam czegoś dobrego, a Internet ostatnio eksploduje od tej Korry... :D

ocenił(a) serial na 8
Kazian

Jest to kontynuacja serialu Avatar: Legenda Aanga/Ostatni Władca Wiatru(oba tytuły funkcjonują).
Z jednej strony łatwiej i lepiej oglądać je razem, jeden po drugim, to w gruncie rzeczy znajomoś pierwszego nie jest niezbędna. Obie części dzieli jakieś 70 lat, a nawiązania nie są szczególnie silne.

Osobiście uważam, że oglądanie po angielsku to jedyny słyszny sposób :P

ocenił(a) serial na 9
Meryterk_Metsej

Żeby zrozumieć pewne kwestie w Korze trzeba obejrzeć Anga. Np dlaczego tak ważne jest dla Korry w pierwszym sezonie żeby Tenzin jej uczył. Kim w ogole jest Tenzim :>. Skąd sie wzieli magowie metalu. Biały lotos itd itd

ocenił(a) serial na 6
guscioren

tym bardziej, że osobiście dla mnie chyba wolałam Legendę Anga, choć w sumie mało mogę o tym opowiedzieć, bo widziałam tylko trochę odcinków z pierwszego sezonu Legendy Korry

ocenił(a) serial na 9
lulander

Nie ma co porównywać tych dwóch tytułów. Łączy ich wiele, ale wątki i ogólny zarys jest całkowicie inny.

ocenił(a) serial na 9
guscioren

Mimo wszystko zacząłem sobie od wcześniejszego Avatara, jestem u schyłku sezonu... Pardon, księgi pierwszej :D

ocenił(a) serial na 10
Kazian

To najlepsze sezony jeszcze przed tobą.