Nick zdjął z anteny ostatnie pięć epizodów 3ciej księgi. Na swoim Tumbirze Bryan Konietzko uspokaja Korra nie została skasowana przechodzi tylko na dystrybucje cyfrową, więcej informacji podamy na Comic Con w San Diego. Nadal nie wiadomo w jakiej formie i kiedy ukażą się ostatnie odcinki, ani co z księgą czwartą (choć Nicka zapewnia że ta została już zamówiona) Decyzja ta została podjęta pod wpływem niezwykle niskiego rankingu oglądalności plasującego się mocno poniżej oczekiwań
http://bryankonietzko.tumblr.com/
Odcinki mają być w internecie, ale nie wiadomo kiedy i gdzie - tą informacje można znaleźć na tumblrze DiMartino.
A to wszystko przez przeciek odcinków do sieci przed premierą (damit) a jak do tej pory III księga jest najlepsza ze wszystkich ksiąg Korry i czuc ducha starewj serii.
Ludzie, już mogli poczekać do końca sezonu i przenieść go na cyfrowy dopiero kolejną księgę.
A swoją drogą twórcy niech dogadają się z Netflixem ( jak dreamworks z ,,Jeźdźcami Smoków") i maja daleko gdzieś nicka ot co, to by im wyszło lepiej niż obecna współpraca z Nickelodeonem.
Zgadzam się
http://korranation.tumblr.com/post/92735712934/book-3-moving-to-digital-release wielkie uff, że nie będziemy czekać i pozostałe odcinki będą emitowane bez przerwy od 1 sierpnia
Dokładnie, już się bałam, że po prostu urwą księgę 3. Całe szczęście jakoś się dogadali. Nick-owi niepuszczanie serii w TV wyjdzie na lepsze, pewnie ten czas antenowy przeznaczą na inną durną bajkę, którą będzie miała więcej młodszych odbiorców :p Mam nadzieję, że będą trzymać się terminów i nie będzie problemów ze streamingiem na stronie
Są też plusy: odcinki będą puszczane już o północy a nie wieczorem, jak to było w tv.
Ale może jak nie będą się rozpraszać Korrą to pomyślą o ekranizacji komiksów o Aangu? Wszystko da się na dobre obrócić.
Szczerze mówiąc, właśnie to podoba mi się u twórców, że wiedzą co robią i widać, że nie są tylko chętni na kasę. Gdyby zależało im na dużym zarobku już dawno zekranizowaliby historię Gaangu po serialu. Ale jak częstą powtarzają, uważają historię Aanga za zamkniętą, przynajmniej na ekranie. Teraz interesuję ich Korra i widać, że cieszą się procesem twórczym, wystarczy spojrzeć na ich profile na tumblrrze (tak to się odmienia?), żeby się przekonać. Co prawda chciałabym zobaczyć ekranizację komiksów ale szanuję ich decyzję i mam nadzieję, że po Korze zaczną tworzyć nowy, ciekawy projekt.
Te komiksy nie są jakieś wybitne. Zresztą Korra to postać świetna. Nie wiem po co zamieniać go Aangiem, którego każdy już zna na wylot.
Przecież odcinki będą później dostępne na nick.com , więc jest nawet możliwe, że obejrzy więcej osób niż w tv. Nie wszyscy lubią czekać na seans w telewizji. A 4 księga będzie wyemitowana na 99% tak czy inaczej. Kolejnych nie będzie, Brian już to dawno oświadczył.
Konietzko oświadczył też daaawno, dawno temu, że Korra będzie miała tylko jeden sezon. Szczerze, jeśli chcą zrobić efektywne zakończenie, muszą je podzielić na dwie księgi.
No...patrząc pod tym kontem, to faktycznie mogą powstać kolejne księgi. Ale szczerze w to wątpię. Choćby z tego wywiadu (http://www.salon.com/2014/07/18/you_gotta_deal_with_it_the_ tv_writers_behind_the_powerful_female_character_no_one_is_ta lking_about/) wynika, że autorzy chcą zakończyć historię Korry po 4 sezonie. Ale zgadzam się, że jak na historię, która ma się skończyć w kolejnym sezonie to fabuła toczy się dość wolno. Jednak z tego co wiem to wszystkie odcinki są już jasno określone, więc żeby powstały kolejne sezony musieli by przepisać powstające odcinki ( o ile już nie powstały, bo chyba gdzieś czytałam wypowiedź Bryana że pracują nad nagraniami do ostatnich odcinków 4 sezonu. Także tak czy siak Korra się kończy czwartą księgą, no chyba, że wymyślą dla niej kolejne przygody.
Niech kończą. Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny niepokonanym. Wielkie talenty z obu gości. Chętnie zobaczyłbym coś innego od nich, bo bądźmy szczerzy, kreskówek dla dorosłych i dzieci teraz już nie ma dużo. Korra i Aang to jedne z ostatnich z gatunku, a szkoda.
Zgadzam się, i w sumie w tym wywiadzie Bryan powiedział to samo. Kreskówek jest dużo, ale tylko anime. Dlatego super, że twórcy LK i LA "obudzili" amerykańskie seriale animowane (w latach 90-tych było ich sporo, z Batmanem na czele). Być może dzięki nim niedługo będziemy mieli możliwość obejrzeć nie tylko nowy projekt Bryana i Michaela ale też nowe seriale innych twórców. Na razie jest wiele świetnych animacji, ale takich typu "mini" jak Adventure Time, My Little Pony, Rick and Morty itp. Ale nie ma jeszcze w amerykańskiej tv silnej konkurencji dla Korry, a przynajmniej nie słyszałam na razie o takiej (jeśli ktoś coś zna, to niech poleci ;)).
Yup, Batman, X-Men, Spider-Man, Spawn, Superman, Batman Beyond, czy już nawet JL to świetne tytuły. Co ciekawe każda z nich to superhero. Anime mam już serdecznie dość. Oglądało się swego czasu, ale czasami potrzeba czegoś bliższego naszemu krajowi, a nieskalane, dziecięce twarze bliskie nam nie są.
Nie wszystkie anime posiadają nieskalane dziecięce twarze. Szczerze mówiąc, niektóre pokazują ludzkie twarze lepiej od amerykańskich krótkometrażówek, czy też Korry właśnie. Jest to też jeden z problemów który mam z tą serią. Starsi ludzie, jak Tenzin czy Lin wyglądają w porządku, ale praktycznie wszyscy młodzi ludzie na trzecim i dalszym planie mają nudne, plastikowo-idealne twarze, jak np. ten wnuk Zuko czy w ostatnim odcinku przesłuchiwani żołnierze w metalowym mieście. Opal i jej bracia (prócz Skrillexa :P) też na razie zbytnio przypominają Mary Sue, tak z charakteru jak z twarzy.
Nie wiem skąd jesteś Megara ale zasadniczym minusem dla widzów z polski jest fakt że serial będzie dostępny na stronie Nick.com a wszelkie zawartości video na niej dostępne przeznaczane są tylko dla widzów z USA, pozostali zobaczą słodki napis "sorry, this video is unavailible from your location", ok da się to obejść ale wymaga to sporego doświadczenia w przekierowywaniu sygnału, jeśli nie będzie uploadu na neta to kiepsko będzie z tymi epizodami
No tak, ale wydaję mi się, że odcinki i tak będą do pobrania w szybkim czasie na necie. W końcu nie tylko Polacy będą mieli z tym problem.
Sorry ale polacy nawet nie mają możliwości oglądania nicka w normalnych okolicznościach bez kombinowania, więc nie wiem co to za minus niby O_o
Zmieni się jedynie to, że... nic się nie zmieni, i tak będziemy na ii_tv.info oglądać odcinki
Zmieniło się jedynie to, że odcinki są wcześniej dostępne. Nie trzeba czekać do jutra na wrzucenie, po 12:00 już był dostępny nowy epizod.
No więc wiemy już kim jest nasza czwórka czerwony lotos. Znamy już motywacje i cele Zaheera (choć do mnie one zbytnio nie przemawiają) . No i Korra jako Hannibal Lecter bezcenna :D.
Czyli jak to teraz jest. Ostatnie odcinki 3 sezonu będą streamowane, a czwarty już normalnie wróci na antenę Nick, czy jak bo nie bardzo ogarniam?