PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12959
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Co o tym sądzicie. Sam twórca serialu potwierdził, że to kanon. Sądzę, że to dobre zakończenie.

ocenił(a) serial na 10
Sustak100

Cóż mogę powiedzieć... shippuję D:
Jeszcze ta muzyka na końcu... shippuję bardziej DD:

ocenił(a) serial na 5
Sustak100

No cóż mi się za bardzo nie podoba. Czemu ?
1. Jest wymuszone. Makorra też była wymuszona prawda, ale początkowo Korra miała mieć tylko jeden sezon stąd zamknięcie całego wątku tylko w 12 odcinkach. Z Korrasami mieli dwa sezony łączne 26 odcinków, a nie wygląda wcale lepiej. Co gorsza cały czas miałem wrażenie, że twórcy sami nie są pewni czy chcą tego Korrasami. Na forum avatar widziałem linki do komentarzy na wydaniu DVD i okazuje się, że ludzie odpowiedzialni za animację i dubingerki dowiedzieli się o związku dopiero jak twórca potwierdził to na swoim blogu.
2. To fanserwis. Gorszy niż wstawienie córki Zuko, albo Toph.
3. Korrasami sprawiło, że ludzie zapomnieli o innych plusach Korry. Dla wielu cały serial funkconuje teraz tylko jako historia związku dwóch dziewczyn.

miszacz

Jak dla mnie wręcz przeciwnie. Od razu było wiadome, że Mako będzie z Korrą. Jej relacja z Asami, przekształciła się z niechęci, poprzez przyjaźń do miłości. Co więcej nie poświęcono im dużo czasu antenowego, jak to zrobili z Makorrą. Nie miałam wtedy poczucia, że ktoś mi na siłę wpycha historię miłosną, wydumaną na potrzeby rozgłosu. Sam fakt etapów w ich relacji był dobrze zrobiony. Nie było to nic wymuszanego, sam Bryan uznał się za "first korrasami shipper".

ocenił(a) serial na 10
Sustak100

Wszystko jedno, jak dla mnie nic szczególnego

Sustak100

czyli zostało to potwierdzone a wiecie może czy bezie jakaś kontynuacja korry?