Pojawił się krótki zwiastun tego odcinka (na razie w bardzo kiepskiej jakości). http://www.youtube.com/watch?v=IhJyCQfcv58&feature=player_embedded
Z tego co widać to... Amon i Equalist'ci zaatakowali Świątynię Powietrza. Team Avatar ucieka z niej na Nadze przy okazji Porucznik dostał w twarz łapą Nagi ^^).
Szczerze pisząc to tam nie wiele widać. Ale jak mają zaatakować Świątynię Powietrza to może być ciekawie. Jestem ciekaw po co Amon miałby atakować to miejsce. Może chodzi mu o Tenzina? A porucznik to trochę przypomina mi Najmana, bo kiedy by się nie pokazał do dostaje lanie, nawet od Nagi :D
Mnie teraz martwi jedno... W trailerze finału nigdzie nie było widać Tenzina, Pemy, dzieciaków czy Lin... A co jeśli Amon ich porwał? O_O Nieeeeeee, Tenzin musi skopać tyłki!! Mam nadzieję, że jego rodzina odleci bezpiecznie np na biegun południowy a on wróci by walczyć u boku Korry.
Ja też mam nadzieję, że rodzina Tenzina jest cała i uciekła na bizonie (a on zostanie by walczyć), ale jaki był cel tego ataku. Może też być nasza Korra? Bo w 9 odcinku Amon chciał już zabrać ją, ale na szczęście udało się jej uciec. W każdym razie odcinek nie zaniży średniej, która i tak jest już wysoko ustawiona ;)
nie wiem czy ktoś już to wklejał, ale jeśli nie, to tu jest fragment odcinka 10:
http://www.youtube.com/watch?v=7CZOiJezma4&feature=g-user-u
http://www.youtube.com/watch?v=crjJsyxm_I4&feature=g-user-u
Ja mam ten clip w całości http://fullmetalavatar.tumblr.com/post/24987570573/water-tribe-korra-legendofkor rafanatics
Wygląda na to, że Korra powiedziała Tenzinowi o tym, że Tarrlok jest synem Yakone i jak zdołała uciec od niego. Tenzin podejrzewa, że Amon może zaatakować wkrótce jego dom i przygotowuje się do zakończenia swojego planu. Robi się coraz ciekawiej ;) Wydaje mi się, że ten clip będzie w odcinku wcześniej to co w 1-szym klipie
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5kiz6ZGTI1qiortuo1_1280.jpg O_O Mam nadzieję, że to prawda... O_O
No proszę... Czyżby ktoś z rodziny Zuko zamierza się przyłączyć? Może jego córka, która jest teraz Fire Lordem. Na tym promo do finału widać mnóstwo okrętów. Może to flota Narodu Ognia, która miała wesprzeć Republic City? Może chodzi o takie "dołączenie" do teamu?
Ponadto w tym odcinku ma się pojawić postać dubbingowana przez Dante Basco (czyli Zuko z ATLA). Ma on grać osobę w jakiś sposób powiązaną z Zuko...
Hmm... Może o tą właśnie osobę chodzi, która dołączy do teamu. Ciekawe kto to może być? Czy to ktoś z jego rodziny, a może jakiś bliski przyjaciel?
Ahhhh, frustruje mnie to pytanie od ponad roku... Kogo dubbinguje Dante? I byłoby świetnie gdyby dołączył do Teamu Avatara :D Brakuje mi pokręconej dynastii Firelordów :P
Mnie też trochę brakuje udziału w Republic City innych narodów. Może to z przyzwyczajenia do TLA, ale powoli zaczyna mnie denerwować te "stanie" w miejscu. Chodzi mi o to, że cała ta akcja dzieje się w jednym mieście. Pomimo, że starają się, aby każdy odcinek różnił się otoczeniem, ale nadal to nie jest to. Na początku serialu byłem pozytywnie nastawiony do tego, że akcja będzie w jednym miejscu, ale teraz zaczynam powoli zmieniać zdanie. Mam tylko nadzieję, że w 2 Księdze będzie trochę więcej podróży niż dotychczas.
Również mam nadzieję, że w 2 Księdze będzie więcej miejsc.
Choć w sumie fabuła 1 Księgi dzieje się w bardzo krótki czasie. Wydarzenia gdzieś od 5 odcinka dzieją się w przeciągu max. 2 tygodni.
No, fabuła idzie szybciej niż Bolt przebiega 100m hehe... Jestem też ciekaw jaka będzie odległość czasowa między seriami. W TLA to okres ok. kilku tygodni od ostatniego odcinka poprzedniej księgi. Ciekawe ile tutaj zastosują przerwy między sriami.
Tak, ale ATLA to w ogóle miało sporą odległość czasową. Akcja 3 Ksiąg trwała jakiś rok.
Eh, ciekawe co nam Bryke zaserwuje w 3 ostatnich odcinkach Korry... Zawał serca gwarantowany! :P
Właściwie to akcja cała TLA trwała nie co ponad pół roku. Zaczynała się pod koniec zimy, przez całą wiosnę i zakończyła się po przelocie komety Sozina, która była pod koniec lata. A co do TLoK to zapowiada się naprawdę ciekawe 2 tygodnie. Ja nie wiem czy w ogóle wytrzymam do soboty, a ty piszesz jeszcze o finale serii. Chyba zaczynam powoli wariować od tego czekania ;) Ja chcę (i z pewnością nie tylko ja) obejrzeć 10 odcinek TLoK teraz!!! (Ewentualnie jutro wieczorem)
Nie tylko ty chcesz teraz dostać odcinek 10 w swoje łapy :D Ja chcę JUŻ wiedzieć co się stanie! I jak my przeżyjemy zakończenie tego króciutkiego sezonu!? Będziemy musieli czekać długo na 2 Księgę...
Ciekawa jestem czy pojawi się jutro nowy klip...
Nie przypominaj mi o czekaniu na 2 Księgę, bo zaraz nie wytrzymam ;) Więc lepiej przemilczeć tą kwestię... A przecież były już 2 klipy. 1-szy klip to ten co ty znalazłaś z fatalną jakością, a 2-gi to się dzisiaj pojawił. Ale może i być jeszcze kilka klipów. Nie mówię nie ;)
Nie, to pierwsze to było promo (tydzień temu też się pojawiło - to to z medytującą o Aangu Korrą). A w czwartki/piątki pojawiają się drugie klipy. Tydzień temu dali tylko rozszerzenie wtorkowego klipu (odbierający telefon Meelo).
Ja ubolewam nad tym, że Księgi mają tak mało odcinków... :( Tak to byśmy jeszcze parę tygodni żyli Korrą, a tak to trzeba będzie dłużej czekać na 2 Księgę... Oby była też 3!
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5kogiWn3c1rryoiho1_500.gif gif pokazujący walczącą Lin z Equalistami. Może to w najbliższym odcinku podczas ataku Amona na Air Temple Island?
A to nie było wtedy jako klip? Jak dobrze pamiętam to te promo było też jako klip, bo pojawił się wtedy (przed 9 odcinkiem) tylko 1 "prawdziwy" klip. Poza tym te promo do 10 odcinka można spokojnie zaliczyć do klipów. Zobaczymy jak to będzie ;) Nie mam ni przeciwko, żeby puścili jeszcze ze 2 może 3 klipy.
Co do gifa to widzę, że Lin da niezły pokaz swoich umiejętności, ale nie wiem czy to akurat ma miejsce na wyspie w Świątyni Powietrza. Te szkice w tle jakoś mi niczego znajomego z wyspy nie przypominają, ale możesz to tylko tak niepozornie wygląda. Zwykle końcowy efekt jest zupełnie inny i możesz mieć rację :)
Oficjalnie to nie wiadomo tego. Ale można spekulować, że zrobią podobnie tak jak w TLA czyli jakiś rok przerwy między Księgami. 2 Księga jest jeszcze robiona i prędzej jak za rok to nie będzie... niestety.
W przyszłym roku. Pewnie też w kwietniu, tak jak Księga 1.
W tamtym tygodniu łącznie pojawiły się 3 klipy ( w poniedziałek, wtorek i piątek), więc może tak być i w tym tygodniu :)
Zgadza się co do klipów. Były 3 klipy. Zdążyłem sobie odświeżyć pamięć. Miejmy nadzieję, że tym razem też będą 3 klipy, a może i więcej ;) Zatem czekamy.
http://bryankonietzko.tumblr.com/post/25072262528/wow-thanks-everybody-im-really -glad-you-like Na Księgę 2 nie bedziemy musieli czekać kolejne 2 lata... uffff :P
no przepraszam bardzo, jeśli uważasz, że podane przeze mnie liki są niepotrzebne, bo są w dwóch częściach, ale jak już pisałam, nie widziałam, żeby ktoś już to wklejał
A czy ja napisałem coś w stylu, że twoje linki są złe? No, chyba nie, prawda? Ale o niebo lepsze są klipy, które ogląda się w całości, a nie na "raty". Jako pierwsza dałaś linki do nowego klipu i bardzo dobrze, a ja tego nie kwestionuję. Tylko dałem ten sam klip w tyle, że w całości. Nie wiem dlaczego tak się oburzyłaś na to, że dałem ten link. Nie tylko ty jesteś do dawania materiałów na forum.
Próbuję właśnie wyobrazić sobie Lin kąpiącą Meelo (a to właśnie ma zrobić) XD No nie mogę XD Nie wiedziała na co się zgadza!! :P
Chyba nie ma innego wyjścia XD A przy tym Meelo pewnie będzie się bawił powietrzem i zmoczy ją wodą od stóp do głowy ^^
Lin niańcząca dzieci - bezcenne. I ten jąkający się Tenzin XD. Zapowiada się kolejny świetny odcinek~
Cała sytuacja aż krzyczy: AWKWARD!! W ogóle Air Temple Island jest teraz dość niezręcznym miejscem. Pema i Lin w jednym miejscu, na dodatek jest jeszcze cała sprawa z Korrą, Mako i Asami... Dlaczego mam wrażenie, że te rzeczy jakoś się w tym odcinku połączą? :P
Ale jaja! Lin opiekunką do dzieci, chyba nie wyrobie się ze śmiechu :D Co jak co, ale sobie nie wyobrażam sobie Lin w tej robocie. Robi się coraz ciekawiej. Czym jeszcze nas mogą zaskoczyć?
Przewiduje, że to właśnie z tego jest ten "pencil test" Lin walczącej z Equalistami. Zapewne będzie bronić Pemy i dzieci. A co jeśli... Amon porwie dzieciaki i zabierze im bending? O_O
Ale jestem pewna, że niania Lin będzie świetna XD
Gdyby tak się stało i zabrał im bending, to po mimo, że jest moją ulubioną postacią to straciłbym do niego mój entuzjazm. To już by był cios poniżej pasa. Uwalnianie świata od "zginania" to jedno, ale żeby odbierać moce kilkuletnim dzieciom, które nawet w połowie nie opanowały swojego żywiołu i nie są żadnym zagrożeniem dla niego? Według mnie Amon nie dopuściłby się do takiego "ośmieszenia", bo w jego przypadku to śmiech na sali, żeby tak robić ;) Mi się wydaję, że on przypuszcza atak na wyspę dlatego, że tam jest Korra i chce ja złapać, aby wiadomo co zrobić :"I'm take your bending away. Forever." Taka jest moja myśl.
Korrze nie zabrał bendingu,bo uważał,że nie jest dla niego dobrym przeciwnikiem.
Chyba nie wiesz o co się rozchodzi. Piszemy teraz o dzieciach Tenzina (Jinora, Ikki, Meelo), a nie o Korze. Poza tym Amon nie powiedział jej czegoś takiego, że nie jest odpowiednim dla niego przeciwnikiem. Powiedział jej, że zostawi ją jako ostatnią i dlatego unika walki z Avatarem. Ale już w 9 odcinku można było zobaczyć, że Amon zienia zdanie i nie unika potyczek z nią, a nawet próbuje ją złapać.
i moze korra wejdzie w stan avatara ale watpie zeby pokonala amona w tym sezonie cos tak czuje
Przecież było powiedziane, że w 2 Księdze będzie inny przeciwnik, co oznacza, że Korra pokona Amona w tym sezonie...
Tak, Korra w tym sezonie pokona Amona i pożegnamy go z serią. W 2 Księdze tak jak wspomniała Luelle będzie nowy antagonista dla Korry. Ciekawe kto to będzie? Może to ktoś, kto jest powiązany jakoś z Amonem? A może ktoś zupełnie inny? Jak myslicie?
Mi się wydaje, że to nie będzie raczej motyw equalistów, tylko już benderów, pewnie ten drugi przeciwnik będzie benderem. A może to będzie cała zoorganizowana grupa, a nie jeden główny przeciwnik jak Amon? Ale brakuję mi trochę innych miejsc toczenia się akcji. Republic City się nudzi. A jak narazie pokazali tylko troszkę Połuniowego Plemienia Wody i RC. Ciekawie by było zobaczyć rozbudowany północny biegun (strasznie dobre było wykorzystanie magii wody w celu najprzeróżniejszych technik w fortcecy np. sublimowanie lodu, aby wypełnił powierzchnie wodą, która otworzy bramy, a po tym wszystkim ponowne krzepnięcie wody, lub podniesienie bram za pomocą magii wody, te rozwiązania były cholernie ciekawe, kulturowe, piękne i niemalże nieograniczone. ) tak po za tym jestem ciekaw jak rozwinął się jeszcze bardziej ten biegun i jakie tam techniki są zastosowane, może Kya tam rezyduje :D. Lub mogliby odwiedzić Omashu, Ba Sing Se lub inne miaste, stare czy nowe Królestwa Ziemi, lub odwiedzenie starych świątyń powietrza czy ziem Narodu Ognia. W LoA było lepsze pod tym względem (no i pod względem ilości odcinków, gdzie nawet jeden cały odcinek mógł być poświęconej osobie innej niż awatar). Mam nadzieję, że w drugiej Księdze będą trochę podróżować i team awatar będzie mógł mieć więcej przygód. A mam takie pytanie z pobocza: Czy dziecko Kya'i lub Bumi'ego mogłoby być airbenderem ? Bo chyba tak.
Jeżeli w 2. księdze ma być przeciwnik ciekawszy od Amona, to ja sobie tego nie wyobrażam. Ciekawe, co tam jeszcze w głowach twórców siedzi :)
Zgadzam się, Amona chyba już nikt i nic nie przebije. Będzie mi go brakować w drugiej księdze :'( Ale może jeszcze się pojawi...