Pierwsze dwa - wspaniałe! Trzeci - absolutna miazga. Robi się mrocznie, poważnie, w Ba Sing Se
znów dzieje się źle... nigdy się nie nauczą z tymi agentami :)
Plus Lord Zuko - nie dość, że Nostalgia chwyta za serce, to jeszcze widać w nim ducha wujka.
Doświadczony starzec, ciągle jednak w pełni sił.
Nie mogę się doczekać następnych odcinków!
Powiem tak - im dalej, tym gorzej.
Pierwszy odcinek zdecydowanie najlepszy. Cholernie ciekawy. Drugi bardzo dobry, Zuko, nowi przeciwnicy którzy wydają się być cholernie ciekawi( choć ten ich ,,przywódca'' był w więzieniu, zyskał wtedy moce i...jak się ich nauczył? Jego ruchy były perfekcyjne, w porównaniu do tego co pokazywali inni ). Trzeci mnie z deczka wynudził. Postać tego dzieciaka przewidywalna, irytująca i nudna jak cholera. Mam nadzieję że odejdzie od team Avatar, chociaż jest to niemożliwe. Ogólnie początek stawiam na równi z tym zdrugiej księgi. Może troszeczkę niżej.
Najbardziej rozbawiła mnie mina Meelo jak zobaczył Bumiego władającego powietrzem, ,, zachęcanie" ludzi do dołączenia do Tenzina jako mnisi powietrza (przypomina akcje promocyjne szkół i wyższych uczelni ;p) ogólnie podoba mi się pomysł że nie łatwo będzie im werbować magów powietrza. Ogólnie zapowiada się bardzo dobry sezon mam nadzieję że tego nie skopią jak w przypadku 2
O tak, to było bardzo dobre. Szczególnie ,,Jeśli twój syn do nas dołączy będzie miał takie tatuaże jak ja''. Tekst odcinka zdecydowanie :) Podobał mi się powrót Azuli, będzie ciekawie.
Tylko właściwie czy to na pewno Azula? Moim zdaniem raczej jakaś jej wnuczka ewentualnie córka (mam na myśli tą co trzymali w kiciu)
Design koszmarnie podobny. Postać z trailera praktycznie identyczna. Skoro ZuZu dożył to Azula pewnie też dała radę.
Sweet Korra daje rade. Po ponad roku oczekiwania pierwsze odcinki mnie 100 % usatysfakcjonowały. Sądziłem że bardziej pójdą w stronę ukazania koegzystencji z światem duchów, a tu zaskoczenie i odbudowa narodu wiatru. Mie wydaje mi się żeby tym ostatnim więźniem była Azula, zważywszy na fakt jak sam Zuko się postarzał, postać ukazana w wwiezieniu była trochę za młoda. Poza tym Azula nie miała mocy Sparky Sparky Boom Mana więc to nie może być ona
Co do Azuli - czas pokaże. Też się obawiałem że będą maksować świat duchów. Na szczęście tak nie było.
Co za problem dać nową aktorkę? Zuko ma przecież nowy głos. Iroh też miał nowy głos( chociaż to pewnie z przyczyny śmierci Mako ).
Tylko po co dawać Azuli nową aktorkę skoro ma się do dyspozycji aktorkę, która poprzednio podkładała jej głos. Co do P'Li, według mnie to może być ona co najwyżej córką Azuli. Jeśli chodzi o Zuko to może stary aktor był zajęty.
Dla zmyłki. Proste. Dla aktorów dubbingowych termin ,,być zajętym'' nie istnieje. Biorą wszystko co popadnie ;)
Zgadzam się co do Azuli - dolna twarz postaci wygląda zdecydowanie za młodo, w dodatku benderka wody, którą uwolnili "źli" powiedziała coś w stylu: "sądziłam, że wpierw uwolnisz swoją dziewczynę" do jednego z wybawicieli. No chyba że coś źle zrozumiałam, poprawcie mnie.
Faktem może być, że ta kobieta jest w jakiś sposób powiązana z Azulą. To by było nawet ciekawe...
dokładnie powiedziała o ile dobrze pamiętam:
"im flattered, you busted me out before that girlfriend of yours" co tłumaczymy na "pochlebia mi to że uwolniliście mnie przed waszą koleżanką"
Albo "twoją koleżankę/dziewczynę" ponieważ mówiąc to patrzyła głównie na jednego z nich co sugeruję, że dziewczyna była jego miłością. Tak czy siak, czy to ich dawna znajoma, czy też eks jednego z nich, Azula jest zdecydowanie za stara na bycie obiema ;) Na tumblrze widziałam slajdy tej nowej. Wygląda trochę jak młoda Azula i ma na czole to oko, tak jak Sparky Sparky Boom Man. Tutaj jedno z tych zdjęć:https://31.media.tumblr.com/462bca4a05680e763911dc9718f58a2d/tumblr_n7w808 heZf1qeeagco4_500.png
Jeszcze gif znalazłam: https://31.media.tumblr.com/ace35b465f2596195d4d95a6f33e9cee/tumblr_n7wucvHy9m1s lfx44o2_1280.gif
Dla zaciekawionych. Nasz tajemniczy więzień ma na imię P'Li i nie ma nic wspólnego z Azulą. Na czole będzie miała oko taj jak Combustion Man. Przed 13 laty próbowała uprowadzić wraz ze swoją ekipą młodą Korre i za to została zamknięta w lodowym więzieniu, a jej towarzysze w swoich. Przyznaje rację była kochanką Zaheera nowego maga powietrza, pozostali to Ming-Hua mag wody i Ghazan mag ziemi. Ich krótki dossier opublikowano ostatnio w komentarzach na facebookowym profilu Nicka
To uprowadzenie Korry to na razie tylko teoria fandomu :) Status Avatara ujawnił się u Korry jakieś 13 lat temu, a ta grupka siedzi właśnie z jakiegoś powodu 13 lat w więzieniu i pragnie skończyć z Avatarem. Ponadto Korra od tego czasu zawsze była niesamowicie chroniona przez Zakon Białego Lotosu, właściwie to nie mogła się nawet ruszyć (a Zakon pilnował teraz tą tajemniczą czwórkę). Avatarowie zawsze podróżowali do odpowiednich narodów by nauczyć się władania nad żywiołami, a Korra była zmuszona siedzieć całe życie w tym samym miejscu. Ponadto i Zuko, i Tonraq doskonale wiedzieli o tych ludziach...
Mnie najbardziej rozbawiło wyznanie Zuko, podczas jazdy windą w więzieniu P`Li.
Azula uciekła do lasu duchów przy okazji szukania matki Zuko i już jej nie znaleźli. W lesie duchów był duch który zmieniał ludziom twarze. Moim zdaniem to będzie albo ktoś kto wziął sobie twarz Azuli albo jakaś jej potomkini. Ale prędzej ktoś kto wziął sobie jej twarz bo w ten sposób mogą pociągnąć promocje Avatarowych komiksów ;P
ten duch o ile dobrze pamiętam nie zamieniał ludzkich twarzy tylko je kradł, nidy nie słyszałem by komuś te twarze oddawał
W ramach wyjaśnień:
Koh kradł twarze,
Duch z komiksów jest jego matką i daje ludziom nowe twarze.
Koniec wyjaśnień
Rewelacyjne rozpoczęcie sezonu. Wielkie nadzieje pokładam na ciekawe rozwinięcie czarnych charakterów, bo jednak drugi sezon pod tym względem słabował. Wiem że Amona nie da się przebić, ale w tej czwórce drzemie wielki potencjał. Dużo ciekawych nowych wątków, całkiem niezły rozwój postaci, a sama warstwa techniczna (animacja, muzyka itp.) to jest telewizyjna czołówka.
Jedynie problem mam z nowym nabytkiem do Team Avatar. Było do przewidzenia że dołączy do nich jakiś nowy Airbender, ale liczyłem jednak na kogoś ciekawszego niż Kai, który sprawia wrażenie wręcz archetypowego dzieciaka cwaniaczka.