Witam
Mam jedno pytanko.
Czy w serialu wystąpi jakaś stara postać? Zuko, Katara,Toph itp.
słyszłałem, że akcja nowego serialu rozgrywana jest 75 lat po pokonaniu Ozaia. Aang miał wtedy 12 lat.
75+12=87
Ale Korra ma już 15-17 lat, a więc wychodzi na to, że Aang zmarł w wieku 70-72 lata.
Na pewno ktoś z pozostałych bohaterów przeżył dłużej. A więc czy ktoś wystąpi?
Aang zmarł w wieku 66 lat. Katara w serialu ma 85 lat, natomiast Zuko 87, oddał władzę w ręce swojej córki i aktualnie podróżuje po świecie. Oboje zapewne będą mieli swoje 5 minut, trzeba w końcu wyjaśnić wszystkie tajemnice z przeszłości :)
To dobrze, że chociaż trochę zostanie ze starego dobrego "awatara".
Ten cały nowoczesny wygląd zapewne nie przypadnie mi do gustu ;(
Stara Katara był w 1 odcinku :) A zapewne w 7 bądź 8 zobaczymy starego Zuko. Ze starego Gaangu na pewno nie żyje Aang i Sokka, nie wiadomo za to, co z Toph czy Suki (oraz resztą znanych postaci).
Cytuję: "Mój brat i przyjaciele już odeszli...".
Mówiła to, jak Korra chciała uciec. :P
kk wszystko fajnie ale czy ktos mi da linka do ATLA the promise sciagnac chce ale nie moge znalezc :/
Ale znaczenie to samo. :P No ej, ja z angielskiego jestem trochę...słaba. :< To znaczy, rozumiem ogólny sens, itp. a w szkole mam z tego 4 na koniec, ale i tak niektóre zwroty niezbyt mi wychodzą. xd
Ogólnie trochę głupio, że przez 75 lat technologia tak poszła w górę.
Aparaty i samochody to trochę naciągane :/
dlaczego naciagane ?? a w zyciu naprawde zobacz jak w ciagu 60 70 lat technologia poszla w gore chyba to nie jest dziwne :)
Ale nie aż tak bardzo :)
Porównaj sb
W erze Aanga tylko naród ognia potrafił coś stworzyć, np. te ich czołgi bojowe. Mimo tego i tak nie były one napędzane benzyną ;)
Królestwo Ziemi transportowało pociągi za pomocą magi.
A tu nagle powstają prawdziwe samochody, aparaty itp.
Jak oglądałem Avatar legenda Aanga to czułem się jakby to była mieszanka czasów starożytnych (nomadowie powietrza) oraz nowoczesnych pod względem broni(naród ognia).
A teraz to ...
Będzie brakowało starego klimatu
No co ty, zobacz jak szybko rozwinęła się technologia w naszym świecie i to znacznie szybciej niż w uniwersum Avatara! A sam naród ognia był w A:TLA bardzo rozwinięty (miał przecież zeppeliny i mechaniczne wietła!), więc po wojnie Zuko na pewno podzielił się to wiedzą z innymi narodami. Pewnie nastąpił wielki "bum" na całą technologię i wszyscy zaczęli się prześcigać w tworzeniu coraz to nowszych wynalazków.
No dobrze, powiedzmy, że przyznaję Ci rację.
Ale i tak uważam, że twórcy mogli pozostawić świat taki jak był. Nie sądzę, żeby akcja mogła być ciekawa skoro wszystko dzieje się w jednym miejscu.
Oczywiście, że brakuje nam starego klimatu. Uwielbiałam go! Ale w sumie ta zmiana klimatu sprawiła, że aż tak bardzo nie cierpię, myśląc o śmierci moich ulubionych bohaterów z A:TLA. Gdybym na każdym rogu widziała to samo co w A:TLA, to nie mogłabym przestać myśleć o Aangu i spółce, i popadłabym w depresję :P To byłoby baardzo dołujące...
Ja bardzo żałuję, że nie potrafię w całości angielskiego.
Jeżeli okaże się, że nie znam jednego słówka, to mogę stracić cały kontekst i znaczenie zdania, wydarzenia.
Więc niestety będę musiał poczekać na dubbing lub napisy
ale angielski nie jest trudny juz gorszy neimiecki angielski latwo zrozumiec i sie polapac :)
Jeśli będziesz oglądał dużo filmów czy seriali po angielsku to osłuchasz się z językiem. To samo tyczy się czytania po angielsku. Ja angielskiego uczyłam się sama, oglądając filmy i czytając książki, gdyż w szkole nie ma okazji i czasu nauczyć się jakiegokolwiek języka bardzo dobrze.
A ja oglądając House of Anubis po angielsku nauczyłam się więcej, niż w ciągu sześciu lat nauki. Swoją drogą, moją ulubioną postać zepsuli, ale nie będę off-topować. ;)
Ale jednak musisz mieć jakieś podstawy, choćby ze szkoły, bo wątpię, że jakbym puścił młodszej siostrze 100 seriali każdy po 1000 odcinków po angielsku to nie wiem czy się by tego języka nauczyła, bo nic by z niego nie rozumiała, a po samej mimice twarzy nie wyczytasz wszystkiego. Aby nauczyć się czegoś z seriali czy filmów to moim zdaniem trzeba mieć poziom co najmniej średni.
Pierwsza księga była tak słaba, że w sumie zdziwiłabym się, gdyby kontynuowali produkcję. Dużych zysków film też nie przyniósł, więc jeśli chcą iść z tym dalej, muszą zmienić reżysera... w sumie prawie wszystko jest do zmiany. Film może być do zniesienia chyba jedynie dla osób, które nie miały do czynienia z serialem.
Śmiertelnie poważny Aang, brak ukazania narastającej więzi między Katarą a Aangiem, Naród Ognia niemogący samodzielnie tkać swojego żywiołu. Jeszcze można by wymieniać. Już lepiej, by ktoś wznowił serię i zrobił to porządnie, bo materiał jest, muszą znaleźć się tylko chęci.
Niestety muszę się z Tobą zgodzić :/
Wszystko było zbyt poważne.
Ale no cóż ... Chyba sb teraz pójdę od nowa obejrzeć A;TLA
Podobno wyszedł komiks, który przedstawia dalsze wyadarzenia po pokonaniu Lorda Ozaia.
Możesz mi w skrócie powiedzieć co tam będzie i podać linki :) please
http://plus4chan.org/b/a/res/96283.html - "The Promise" Part I
Część druga wychodzi pod koniec maja (trzecia bodajże wrzesień?) i ogólnie fabuła dotyczy kwestii kolonii Narodu Ognia w Królestwie Ziemi. Aang chciał, aby każdy wrócił do swojej ojczyzny, jednak sprawy nie miały się tak prosto, jakby się to miało wydawać.
Ozai i Azula najprawdopodobniej do końca swoich dni przebywali w więzieniu, być może twórcy powiedzą jeszcze coś na ten temat więcej. Wujek Iroh natomiast kontynuował prowadzenie swojej działalności w "Jaśminowym Smoku", czyli własnej herbaciarni ;-)
Mnie najbardziej ciekawi wątek matki Zuko, bo tak krążą wokół tego tematu od momentu zakończenia serii A:TLA :D
Zuko ma na pewno córkę, która jest teraz Fire Lordem, a sam Zuko 3 lata temu przeszedł na emeryturę i podróżuje po świecie jako ambasador.
Możesz podać link do pierwszego odcinka z avatarem?
A może jest link z napisami angielskmi lub polskimi?
dziwne dalej nei dziala wszystko robie i nic nie chc e sie wlaczyc mam firefoxa
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4uwgcLsN31r0rcfro1_500.png przepraszam, ale musiałam to wrzucić. To z 2 części komiksu "The Promise", które wyszło właśnie dzisiaj. Toph i jej żarty związane ze ślepotą miażdżą jak zwykle system XD Brakuje mi tego <tearbending>...
Proszę bardzo: http://korra.forumeiros.com/t129-comic-info-the-promise-part-2-preview-dos-epi-8 -e-9