PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13005
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Hmm... Szczerze mówiąc boje się nadejścia tego serialu. Będzie brakowało mi Zuko, Aanga, Sokki, a nawet Azuli.... A wiecie może gdzie ma ten serial być emitowany? (Nie mam Nick'a -.-)

Anzelma112

Raczej będzie lecieć na Nicku ale pewnie odcinki będą też w internecie (tak samo jak odcinki aanga)

Anzelma112

Ueeeee, bez Zuko ?! A co z tym zaczętym wątkiem w końcówce jak Zuko do swojego ojca mówi, że "teraz powiesz mi gdzie jest moja matka" ? Myślałem, że jak nic to przygotowanie jednego z wątków do przyszłej serii :/

ocenił(a) serial na 6
rhotax

Też myślałam, że rozwiną to dalej, ale niestety musimy żyć w niepewności i kłamstwie o.o

Anzelma112

Założę się, że wyjaśnią wątek matki Zuko w retrospekcjach, które będą sie pojawiały.Pewnie zobaczymy w skrócie całe życie Aanga i jego śmierć:( Nie chce tego widzieć:( Biorąc pod uwagę, że Avatarowie żyją bardzo długo, a Aang umrze ok. siedemdziesiątki to znaczy, że zginie nie w naturalny sposób (może zamach przeciwników Magów?)

Anzelma112

łeee ja bym wolal zeby poprowadzili watek szukania matki Zuko razem z Aangiem bo pokazali nam moze max 4 lata jego zycia i byl wciaz bardzo mlody, wiec jesli nagle nie przyspieszylo sie jego starzenie to jest to dziwne ze dal sie zabic...chociaz moze nie byl juz zbyt "swiezy" w walce w wieku 80 kilku lat, ktore niby mial przez hibernacje.

Private

Każdy Avatar żyje o wiele dłużej niż zwykły człowiek (Kyoshi żyła ok 250 lat). Ale w związku z Aangiem musimy wziąć pod uwagę, że Aang stracił dużo czasu i sił witalnych podczas hibernacji. Dlatego mógł się starzeć tak, jak zwykli ludzie. Ale to tylko moja teoria :)

Luelle

No, to ma sens. Albo to, albo rzeczywiście Aang zginął w okolicznościach nienaturalnych... Co byłoby cholernie smutne.

Mi też będzie brakowało Gaangu. Jak cholera. I po prostu WIEM, że jakkolwiek fantastyczna nie byłaby "Korra," będzie dla mnie tak czy inaczej przede wszystkim bardzo smutna.

Z zapowiedzi wynika, że wątek Ursy niekoniecznie będzie rozwiązany bezpośrednio w nowym serialu - ja stawiam raczej na zapowiedziane sequelowe komiksy.

dracomaleficium

Równie dobrze mógł być zamordowany przez Chi-blockers... Eh, to czekanie zabija :P

Wiem, że nowy serial będzie świetny, ale jednak to już nie będzie to samo :(

Też stawiam na to, ze wątek Ursy będzie wyjaśniony w komiksie :)

Luelle

a mi osobiście będzie brakowało piękna krajobrazu...
i ciekawy był by wątek np. co dzieje się po tym jak Aang pozbawił mocy władcy ognia... np. czy Zuco odnalazł matkę, co się stało z Azulą i fajny by był wątek np. zaginionego plamienia nomadów powietrza, jakaś nieznana świątynia albo jacyś uciekinierzy...
no i chyba najbardziej będzie brakowało żartów Sokki :)

Asiunia0vp

Wszyscy będą tęsknić za ciętym językiem Sokki :)

I fakt - teraz wszystko będzie uprzemysłowione... Choć z drugiej strony widzieliśmy w trailerze również "pustynię lodu", że tak to ujmę :P

Luelle

a ja bym jednak wolała mniej współczesne widoki...
mogli by się cofnąć w czasie i opowiedzieć historie np. tego awatara z plemienia Suki...
ale w sumie nie można skreślać jeszcze tego nowego awatara bo może akurat też przypadnie mi do gustu ;)

ocenił(a) serial na 6
Asiunia0vp

Ale Wy jęczycie. Wszystko się zmienia, zmienia się i Avatar. Z jednej strony chcielibyśmy zostać przy Aangu, z drugiej niekoniecznie wyszłoby to na dobre. Nie lepiej spróbować czegoś nowego, a nie ciągle być przy tym samym? Z tego serialu może wyjść naprawdę coś ciekawego, to ma potencjał. Założę się, że stopniowo wszystko zostanie nam wyjaśnione w retrospekcjach ludzi, którzy żyli w tamtych pamiętnych czasach. I tak każdy z Was, pomimo narzekań, będzie zasysał jeden odcinek po drugim ;p