PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12930
9,0 4 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

http://www.nick.com/videos/playlist/play/legend-of-korra-top-five-korrasami-mome nts.html

Jeśli komuś się nie załaduje a jest ciekawy, oto najlepsze momenty według Nickelodeon z Korrą i Asami:

- Asami uczy Korrę prowadzić satomobil (sezon 3)
- Korra i Asami przejmują statek powietrzny (sezon 3)
- Asami pociesza Korrę (finał sezonu 3)
- Korra i Asami rozmawiają na pawilonie (sezon 4)
- Podróż do świata duchów (finał 4 sezonu)

A jakie są wasze (jeśli w ogóle są) ulubione momenty z tą parą? :)

ocenił(a) serial na 9
olnama11

Zdecydowanie finał 4 sezonu było to tak wzruszający moment wiedziałem że coś się świeci ale nie myślałem , że pokarzą parę homo (bi) w serialu animowany (no wiecie Nickelodeon). A tak BTW jesteś chyba zagorzałą fanką kory bo często widzę tu twoje posty XD

ocenił(a) serial na 7
olnama11

Zdecydowanie finał 4 sezonu. Wieeelki plus za zrobienie z Korry i Asami pary. To zaskakujące jak na serial Nickelodeon, sama bym się tego nie domyśliła (co jest dość dziwne, bo domyśliłam się większości "niespodzianek" w Korze xD). Chciałabym, aby zrobili odcinek specjalny o wakacjach naszej nowej pary w świecie duchów.

ocenił(a) serial na 8
JuliaLiza

Ja byłam równie zaskoczona zakończeniem. Jak za pierwszym razem je zobaczyłam to było takie WHAAAAT?!? Czy to jest to o czym myśle? Musiałam kilka razy je zobaczyć aby utwierdzić się w przekonaniu że to jednak o to chodzi. Bardzo odważne posunięcie jak na serial emitowanym na kanale dla dzieci.
Swoją drogą jednak producencji bardzo zmyślnie i dyskretnie go pokazali. Zakończenie identyczne jak z Aangu, Korra i Asami stoją na postumencie i trzymają się za ręce i patrzą tęsknie w oczy. Wyobraźnia podpowiada mam co ma się za chwile stać lecz kamera zostaje skierowana ku niebu ( aby jak myśle zostawić trochę wątpliwości widzom ), bo i tak każdy wie co tam się stało ;)
Poza tym mam mieszane uczucia co do komiksów czy odcinków o konktynuacji ,,przygód" Korrasami.
Dwie kochające się dziewczyny sam na sam w świecie duchów. Ich ,,przygody" mogą być dość dziwne.

ocenił(a) serial na 7
Solllaris

Sądzę, że to była mądra decyzja. Dzieci powinny wiedzieć, że na świecie są nie tylko pary typu mama i tata, ale także mama i mama, albo tata i tata. Do dziś pamiętam jak parę lat temu moja 5 letnia wówczas kuzynka podeszła do mnie i zapytała się "Co to jest gej?". Z drugiej strony, tak jak mówisz, dobrze, że było to pokazane dyskretnie. Namiętny pocałunek, byłby już przesadą. W końcu serial jest emitowany na kanale dla dzieci. A tak każdy wie o co chodzi, ale dzieci nie są za bardzo narażone na szok :).
No wiesz nie mam na myśli przygód w stylu "czułe smarowanie pleców kremem do opalania", czy "romantyczna kolacja w świetle księżyca" :). Dziewczyny mogłyby spotkać tam kogoś na swój sposób bliskiego. Tak jak w jednym odcinku Korra spotkała Iroh :)