PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13082
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

odcinek 7

ocenił(a) serial na 10

jak wrażenia po siódmym odcinku?
Kuvira wkroczyła na bagna. jak myślicie, będzie konfrontacja z Toph?

ocenił(a) serial na 9
Petrus_Kefas

Serio xD W tym samym czasie dodałeś wątek co ja :P Na pewno będzie walka Toph vs Kuvira choć coś mi mówi, że tak łatwo Toph nie będzie bo jaki sens potem finału...

ocenił(a) serial na 10
michal98_filmweb

właśnie widzę! w zasadzie to samo napisaliśmy. od wczoraj się zbieram na napisanie tego wątku!
no tak, na pewno będzie to rozwiązanie tymczasowe, pierwszy raz Kuvira będzie w defensywie.
ciekawe czy Toph uwolni Su i resztę...

ocenił(a) serial na 9
Petrus_Kefas

Mam pewną teorię co do samej walki. Toph widzi przez stopy, czyli może Kuvira jakoś ją spróbuje załatwić w powietrzu. Ciekawi mnie bardzo czy Toph potrafi magię lawy, bo to do końca jasne nie jest, ale według mnie umie.

ocenił(a) serial na 10
michal98_filmweb

no właśnie. Kuvira nie jest szczególnym magiem ziemi, po prostu jest też magiem metalu. a jak widzimy, nie jest to już nic wyjątkowego. Kuvira nie jest potężna. jest wg mnie bardzo pomysłowa i kreatywna w walce. tym pokonywała Korrę, zanim ta weszła w stan avatara. no ale Toph to klasa sama w sobie. też była w stanie pokonać Korrę.
chciałbym jeszcze zobaczyć Katarę w akcji, zanim się serial skończy. ale jakoś nie widzę szansy, żeby ją gdzieś wcisnęli...

ocenił(a) serial na 7
Petrus_Kefas

Starcie z Toph to oczywistość w zaistniałych okolicznościach. Spodziewam się ze strony Kuviry jakiegoś nieczystego zagrania, w wyniku którego Toph zostanie schwytana, albo nawet... zginie. Jakby nie patrzeć to zdarzenie będzie gigantyczną motywacją dla Korry sy się wreszcie ogarnąć.
Tak przewiduję.

ocenił(a) serial na 9
Mlodzik91

Wątpię żeby Toph wygrała jak również wątpię, że zginie. Podejrzewam, że jakąś ją schwyta. Może to wyglądać tak jak walka Tenzina z Zaheerem i było dobrze dopóki nie wkroczyła reszta ekipy... Zresztą tytuł odcinka "Remembrances" trochę dla mnie dziwnie podejrzany.

ocenił(a) serial na 6
Petrus_Kefas

Jak dla mnie obok drugiego odcinka, najlepszy w sezonie i jeden z najlepszych w marce w ogóle. Wszystkie wątki świetnie poprowadzone, fantastyczne rozbudowano postaci, powrót starych, o które martwiłem się, że zostały zaniedbane/zapomniane (rodzina Bolina i Mako, no sam Mako, Bumi), Verrick miał kolejnych genialnych pięć minut, świetne zakończenie i nawet książę nie denerwował :) 10/10

ocenił(a) serial na 8
Sulpice9

Zauważyliście że Bumi stracił brzuszek? jest teraz całkiem wysportowany :) Jeden z uciekinierów, których spotkał Bolin i Varrick wygląda całkiem jak awatar Wan i włada ogniem, przypadek? :) Czekam też na władczynię ognia :) I rzeczywiście Katara i Toph mogłyby się spotkać i "ukrócić" rządy Kuviry :)

ocenił(a) serial na 6
Karna_24

Znalazłem gdzieś na fanpage'u Korry informację, że ponoć ten uciekinier z Narodu Ognia i dziewczyna z Plemienia Wody zostali zaprojektowani tak, jak pierwotnie mieli wyglądać Korra i Mako :)

ocenił(a) serial na 10
Karna_24

no ciężko się patrzy na Katarę jak na stateczną staruszkę, która już tylko uzdrawia. gdzie ta jej zaciętość i pazur?
jednocześnie patrzymy na Toph, która się wcale nie zmieniła