jak wrażenia po siódmym odcinku?
Kuvira wkroczyła na bagna. jak myślicie, będzie konfrontacja z Toph?
Serio xD W tym samym czasie dodałeś wątek co ja :P Na pewno będzie walka Toph vs Kuvira choć coś mi mówi, że tak łatwo Toph nie będzie bo jaki sens potem finału...
właśnie widzę! w zasadzie to samo napisaliśmy. od wczoraj się zbieram na napisanie tego wątku!
no tak, na pewno będzie to rozwiązanie tymczasowe, pierwszy raz Kuvira będzie w defensywie.
ciekawe czy Toph uwolni Su i resztę...
Mam pewną teorię co do samej walki. Toph widzi przez stopy, czyli może Kuvira jakoś ją spróbuje załatwić w powietrzu. Ciekawi mnie bardzo czy Toph potrafi magię lawy, bo to do końca jasne nie jest, ale według mnie umie.
no właśnie. Kuvira nie jest szczególnym magiem ziemi, po prostu jest też magiem metalu. a jak widzimy, nie jest to już nic wyjątkowego. Kuvira nie jest potężna. jest wg mnie bardzo pomysłowa i kreatywna w walce. tym pokonywała Korrę, zanim ta weszła w stan avatara. no ale Toph to klasa sama w sobie. też była w stanie pokonać Korrę.
chciałbym jeszcze zobaczyć Katarę w akcji, zanim się serial skończy. ale jakoś nie widzę szansy, żeby ją gdzieś wcisnęli...
Starcie z Toph to oczywistość w zaistniałych okolicznościach. Spodziewam się ze strony Kuviry jakiegoś nieczystego zagrania, w wyniku którego Toph zostanie schwytana, albo nawet... zginie. Jakby nie patrzeć to zdarzenie będzie gigantyczną motywacją dla Korry sy się wreszcie ogarnąć.
Tak przewiduję.
Wątpię żeby Toph wygrała jak również wątpię, że zginie. Podejrzewam, że jakąś ją schwyta. Może to wyglądać tak jak walka Tenzina z Zaheerem i było dobrze dopóki nie wkroczyła reszta ekipy... Zresztą tytuł odcinka "Remembrances" trochę dla mnie dziwnie podejrzany.
Jak dla mnie obok drugiego odcinka, najlepszy w sezonie i jeden z najlepszych w marce w ogóle. Wszystkie wątki świetnie poprowadzone, fantastyczne rozbudowano postaci, powrót starych, o które martwiłem się, że zostały zaniedbane/zapomniane (rodzina Bolina i Mako, no sam Mako, Bumi), Verrick miał kolejnych genialnych pięć minut, świetne zakończenie i nawet książę nie denerwował :) 10/10
Zauważyliście że Bumi stracił brzuszek? jest teraz całkiem wysportowany :) Jeden z uciekinierów, których spotkał Bolin i Varrick wygląda całkiem jak awatar Wan i włada ogniem, przypadek? :) Czekam też na władczynię ognia :) I rzeczywiście Katara i Toph mogłyby się spotkać i "ukrócić" rządy Kuviry :)
Znalazłem gdzieś na fanpage'u Korry informację, że ponoć ten uciekinier z Narodu Ognia i dziewczyna z Plemienia Wody zostali zaprojektowani tak, jak pierwotnie mieli wyglądać Korra i Mako :)