PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10002179}

Legenda Vox Machiny

The Legend of Vox Machina
2022 -
8,0 7,4 tys. ocen
8,0 10 1 7390
6,4 5 krytyków
Legenda Vox Machiny
powrót do forum serialu Legenda Vox Machiny

LGBTQ D&D

ocenił(a) serial na 1

Żenada.
Po raz kolejny dostajemy woke culture i politycznie poprawną serialową miernotę i propagandę.
Trans, gender-niewiadomo barmani i queer homoseksualni sklepikarze, flirtujący z głównym bohaterem i bezpośrednio oferujący mu seks w dialogu. Na dworze, wzorowanym na średniowiecznym europejskim, a jakże inaczej :D, biegają ciemnoskórzy arystokraci i królowie. Akcja oczywiście nie mogła się toczyć na dworze wzorowanym na arabskim, afrykańskim, azjatyckim. Nie to musi być typowo europejski klimat, zapchany multi-culti :D
Dla snowflake'ów, ciemniaków i ignorantów mam złe nowiny, w Afryce i Azji też istniały cywilizacje, nie raz bardziej rozwinięte od europejskich.
Drużyna to banda żenujących, stereotypowych, nudnych i mało zabawnych postaci.
Mamy rzecz jasna dużego przy/głupa, bo wiadomo, wielki jak brzoza, głupii jak koza hehe.
Karła zboczonego ruchaczza, bo przecież Tyrion też lubił dziewczynki, a jak mali ludzie lubią seks, to normalnym ludziom wydaje się to śmieszne hehe.
Główny bohater jest gejem, wiadomo, 2022 rok, w zasadzie tyle można o nim powiedzieć.
Jego siorka jest silną, niezależną kobietą, druga postać kobieca, to dla równowagi roztrzepana dzieweczka, coś w klimatach dla tych ''mniej'' silnych i niezależnych kobiet, taka typowa gapa, ale Bridget Jones. Skład uzupełnia jakiś siwy lamus, w okularach, który był na jednym larpie za dużo i udaje mangowego cichego chłopaczka, który jak się wkurzy to wszystkich nagle rozwala, a jego interakcja z pozostałymi bohaterami polega na ''błyskotliwych'' i cynicznych ripostach.
Jeszcze jest niedzwiedź, niedzwiwiedź jest spoko.
Fabuła jak z podrzędnego RPGa, napisana w kiblu przez Dungeon Mastera z wodogłowiem.
Humor żenujący, a prymitywne żarty, skupione są głównie na seksie i mord obiciu.
Paskudna kreska, po prostu beznadziejna, animacje jak w pierwszej lepszej kreskówce dla dzeci z Cartoon Network, wizualna bieda krótko mówiąc.
Ten serial nie ma żadnej wartości, nic sobą nie prezentuje. Jest to bezwartościowa animacja dla dorosłych o niczym.

ocenił(a) serial na 8
trukomholek

Ale ty wiesz że ten serial, świat I postacie zostały stworzone przez aktorów dubbingowych którzy po prostu grali w D&D, z czego jedno z nich samo jest biseksualne? Ci aktorzy sami sobie wymyślili postacie i osobowoście dla własnej rozrywki. No i na litość boską to jest fikcyjny świat z smokami, więc ciemnoskórzy arystokraci są najbardziej możliwą rzeczą. Jakby ludzie nie zwracali ciągle uwagi na kolor skóry świat byłby lepszy

ocenił(a) serial na 1
Ksawery_Janowski

Najpierw wszystko możliwe bo fantasy, czarni wiedźmini bo fantasy, potem czarny wiking możliwy, bo wikingowie pływali do Afryki przecież, a na koniec czarna Anna Boleyn i angielska arystokracja w XIX wieku, w społeczeństwie totalnie rasistowskim. Czemu nie to przecież tylko fikcja, adaptacja i historia. Świat jest przecież lepszy z każdym dołożonym na siłę wszędzie Snoop Doggiem ;)

ocenił(a) serial na 8
trukomholek

Ale się rozpędziłeś, chodź sam nigdy D&D się nie interesowałem bo to nie moja bajka to dziwi mnie że w XXI wieku ktoś nie ogarnia co to jest XD Poczytaj o podstawowych założeniach bo mają je w głowie i czytając tą twoją rozpędzoną głupote w poście to aż skręca.

ocenił(a) serial na 8
trukomholek

przynajmniej elfy to elfy a nie ten chłam z netflixa

ocenił(a) serial na 9
trukomholek

marik1234

ocenił(a) serial na 7
trukomholek

Użyłeś słowa "woke" nieironicznie. Twoja opinia z automatu jest nieważna